EKONOMİDE HAYATA GEÇEN YENİ DÜZENLEMELER

EKONOMİ 21.04.2020 - 19:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3524+ kez okundu.
 

EKONOMİDE HAYATA GEÇEN YENİ DÜZENLEMELER

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 20 Nisan 2020 tarihi itibarıyla ekonomide hayata geçecek olan yeni düzenlemeler hakkında açıklamada bulundu
Korona Virüs (COVİD-19) neticesinde oluşan pandemi sürecinde ekonomideki gelişmeleri takip ettiklerini vurgulayan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik; “Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda COVİD-19 neticesinde oluşan pandeminin ekonomik etkilerini sınırlandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Üyelerimizden ve Ticaret ve Sanayi Odamızdan alınan talepleri çatı kurumumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) iletmek suretiyle ilgili Bakanlıklar ve Kurumlar nezdinde takibini yapmayı sürdürüyoruz. TOBB’a ilettiğimiz taleplerimiz doğrultusunda da çeşitli düzenlemeler yürürlüğe girdi. Üyelerimizin bu düzenlemeleri dikkate alarak hareket etmeleri gerektiğini vurguluyoruz ” dedi. Korona (COVİD- 19) neticesinde oluşan pandemi sürecinde gelen taleplerin takipçisi olduklarını belirten Başkan Yusuf Keyik, 20 Nisan 2020 tarihi itibarıyla ekonomide yürürlüğe giren yeni düzenlemeler hakkında şu açıklamayı yaptı: “20 Nisan Tarihi İtibariyle Ekonomide Hayata Geçen Yeni Düzenlemeler: 1- Eximbank kredileri için Kredi Garanti Fonu kefaleti kullanılabilecek. 2- Kısa çalışma ödeneği başvuruları için uygunluk tespitinin tamamlanması beklenmeksizin, işverenlerin beyanı doğrultusunda, kısa çalışma ödemesi gerçekleştirilecek. 3- İşveren tarafından ücretsiz izine ayrılan çalışanlar ile 15 Mart 2020 tarihinden sonra iş sözleşmesi sona erdirilen ancak işsizlik sigortasından yararlanamayanlara 3 ay süreyle günlük 39,24 TL ödeme yapılacak. 4- Sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunu kapsamında yürütülen yetki ve toplu sözleşme prosedürleri 3 ay süreyle uzatılacak. 5- Yeni koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili zorlayıcı sebepler kapsamında; a) Devlete ait ormanlarda ve mesire yerlerinde, orman izinleri ile bunlardan tahsil edilecek bedeller, başvuru şartı aranmaksızın 3 ay ertelenecek, b) Hazine taşınmazlarına ilişkin sözleşmeye istinaden ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisiller 3 ay ertelenebilecek, c) Milli parklarda yapılan kiralamalardan tahsil edilmesi gereken bedeller başvuru şartı aranmaksızın 3 ay ertelenecek. 6- Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileri ile çevre temizlik vergilerinin faaliyette bulunmayan dönemlere isabet eden kısmı alınmayacak. 7- Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin su giderleri 3 ay süreyle ertelenebilecek. 8- Lisanslı depoların 2020 yılı içinde geçerlilik süresi dolacak olan lisansların geçerlilik süresi bir yıl uzatılacak. 9- Tüm gemi, deniz araçları, gemi adamları ve şirketlerin belgeleri 3 ay süreyle uzatılacak.  
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 20 Nisan 2020 tarihi itibarıyla ekonomide hayata geçecek olan yeni düzenlemeler hakkında açıklamada bulundu

Korona Virüs (COVİD-19) neticesinde oluşan pandemi sürecinde ekonomideki gelişmeleri takip ettiklerini vurgulayan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik; “Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda COVİD-19 neticesinde oluşan pandeminin ekonomik etkilerini sınırlandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Üyelerimizden ve Ticaret ve Sanayi Odamızdan alınan talepleri çatı kurumumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) iletmek suretiyle ilgili Bakanlıklar ve Kurumlar nezdinde takibini yapmayı sürdürüyoruz. TOBB’a ilettiğimiz taleplerimiz doğrultusunda da çeşitli düzenlemeler yürürlüğe girdi. Üyelerimizin bu düzenlemeleri dikkate alarak hareket etmeleri gerektiğini vurguluyoruz ” dedi.

Korona (COVİD- 19) neticesinde oluşan pandemi sürecinde gelen taleplerin takipçisi olduklarını belirten Başkan Yusuf Keyik, 20 Nisan 2020 tarihi itibarıyla ekonomide yürürlüğe giren yeni düzenlemeler hakkında şu açıklamayı yaptı:

“20 Nisan Tarihi İtibariyle Ekonomide Hayata Geçen Yeni Düzenlemeler:

1- Eximbank kredileri için Kredi Garanti Fonu kefaleti kullanılabilecek.

2- Kısa çalışma ödeneği başvuruları için uygunluk tespitinin tamamlanması beklenmeksizin, işverenlerin beyanı doğrultusunda, kısa çalışma ödemesi gerçekleştirilecek.

3- İşveren tarafından ücretsiz izine ayrılan çalışanlar ile 15 Mart 2020 tarihinden sonra iş sözleşmesi sona erdirilen ancak işsizlik sigortasından yararlanamayanlara 3 ay süreyle günlük 39,24 TL ödeme yapılacak.

4- Sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunu kapsamında yürütülen yetki ve toplu sözleşme prosedürleri 3 ay süreyle uzatılacak.

5- Yeni koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili zorlayıcı sebepler kapsamında;

a) Devlete ait ormanlarda ve mesire yerlerinde, orman izinleri ile bunlardan tahsil edilecek bedeller, başvuru şartı aranmaksızın 3 ay ertelenecek,

b) Hazine taşınmazlarına ilişkin sözleşmeye istinaden ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisiller 3 ay ertelenebilecek,

c) Milli parklarda yapılan kiralamalardan tahsil edilmesi gereken bedeller başvuru şartı aranmaksızın 3 ay ertelenecek.

6- Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileri ile çevre temizlik vergilerinin faaliyette bulunmayan dönemlere isabet eden kısmı alınmayacak.

7- Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin su giderleri 3 ay süreyle ertelenebilecek.

8- Lisanslı depoların 2020 yılı içinde geçerlilik süresi dolacak olan lisansların geçerlilik süresi bir yıl uzatılacak.

9- Tüm gemi, deniz araçları, gemi adamları ve şirketlerin belgeleri 3 ay süreyle uzatılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.