EL EMEĞİ GÖZ NURU KİLİMLER İLMEK İLMEK İŞLENİYOR

KÜLTÜR 31.12.2020 - 11:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3514+ kez okundu.
 

EL EMEĞİ GÖZ NURU KİLİMLER İLMEK İLMEK İŞLENİYOR

Burdurlu kadınlar tarafından Burdur Alaca Kumaşından sonra Burdur Belediyesi El Sanatları Eğitim ve uygulama Merkezinde Alaca Kilimleri üretilmeye başladı.
Burdur Belediyesi El Sanatları Merkezini ziyaret eden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, üretime başlanan Alaca Kilimleri hakkında bilgi aldı. Burdur Alaca Kumaşından sonra Kilimlerde Burdur’un kendi kültürünü yansıtan ve kendi motiflerini buluşturulduğuna dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Burdur Belediyesi olarak Burdur kültürüne de sahip çıkmaya devam ediyoruz. Geçmişte unutulmaya yüz tutan değerlerimizden sonra, Alaca dokumalarından sonra Alaca Kilimi ile de yaptığımız çalışmanın ürünlerini almaya başladık. Kadınlarımız, bacılarımız, ablalarımız ve kardeşlerimiz eğitim süreçlerini tamamlayarak üretime geçtiler. Burdur’un kendi kültürünü yansıtan ve kendi motiflerini buluşturarak, Alyazma Kilimi ile de bu ürünleri bundan sonra tüketicinin beğenisine sunuyoruz.” dedi. HER BİR TELİNDE EL EMEĞİ, GÖZ NURU VAR Burdur’umuzun Tarih yolculuğunda teknolojinin paletleri arasında yok olmaya yüz tutan değerlerimizi gün yüzüne çıkarmaya geçmiş ile geleceği bir araya getirmeye gayret ediyoruz. Geçmişte Avrupa ülkelerine yolculuğu süren Bu mesleğin gelecek nesillere aktarılmasın önemine değinen Başkan Ercengiz, “Her ilmeğinde her bir telinde el emeği, göz nuru var. Emekçilerimizin ürettiği bu göz nurunun karşılığında da istedikleri mesleğin korunması ve bir sonraki nesillere aktarılması bizim tek dileğimiz. Burdurlunun da alaca kilimlerine sahip çıkacağından da hiç şüphem yok. Yeni yılda alaca kilimlerine de tüketicinin beğenisine sunmaya hazırlanıyoruz.” şeklinde konuştu.  
Burdurlu kadınlar tarafından Burdur Alaca Kumaşından sonra Burdur Belediyesi El Sanatları Eğitim ve uygulama Merkezinde Alaca Kilimleri üretilmeye başladı.

Burdur Belediyesi El Sanatları Merkezini ziyaret eden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, üretime başlanan Alaca Kilimleri hakkında bilgi aldı.

Burdur Alaca Kumaşından sonra Kilimlerde Burdur’un kendi kültürünü yansıtan ve kendi motiflerini buluşturulduğuna dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Burdur Belediyesi olarak Burdur kültürüne de sahip çıkmaya devam ediyoruz. Geçmişte unutulmaya yüz tutan değerlerimizden sonra, Alaca dokumalarından sonra Alaca Kilimi ile de yaptığımız çalışmanın ürünlerini almaya başladık. Kadınlarımız, bacılarımız, ablalarımız ve kardeşlerimiz eğitim süreçlerini tamamlayarak üretime geçtiler. Burdur’un kendi kültürünü yansıtan ve kendi motiflerini buluşturarak, Alyazma Kilimi ile de bu ürünleri bundan sonra tüketicinin beğenisine sunuyoruz.” dedi.

HER BİR TELİNDE EL EMEĞİ, GÖZ NURU VAR

Burdur’umuzun Tarih yolculuğunda teknolojinin paletleri arasında yok olmaya yüz tutan değerlerimizi gün yüzüne çıkarmaya geçmiş ile geleceği bir araya getirmeye gayret ediyoruz. Geçmişte Avrupa ülkelerine yolculuğu süren Bu mesleğin gelecek nesillere aktarılmasın önemine değinen Başkan Ercengiz, “Her ilmeğinde her bir telinde el emeği, göz nuru var. Emekçilerimizin ürettiği bu göz nurunun karşılığında da istedikleri mesleğin korunması ve bir sonraki nesillere aktarılması bizim tek dileğimiz. Burdurlunun da alaca kilimlerine sahip çıkacağından da hiç şüphem yok. Yeni yılda alaca kilimlerine de tüketicinin beğenisine sunmaya hazırlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.