EL EMEĞİ VE YÖRESEL ÜRÜNLER İLE EL SANATLARI MERKEZİ İNŞAATI BAŞLADI.

GÜNDEM 18.05.2016 - 18:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3912+ kez okundu.
 

EL EMEĞİ VE YÖRESEL ÜRÜNLER İLE EL SANATLARI MERKEZİ İNŞAATI BAŞLADI.

Burdur’un el emeği göz nuru ürünleri ile Burdur’a özgü lezzetlerin sergilenip satışının yapılacağı Burdur Belediyesi El Sanatları Merkezi’nin yapımına başlandı.
Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve 1500 metrekare kapalı alanı ve 2 katlı olarak inşa edilecek olan El Sanatları Merkezi’nde Alaca Dokuma, seramik, ebruli, ahşap yakma, cam işleme atölyesi gibi birçok sanat atölyesi yer alacak. Yöresel lezzetlerinde yer alacağı merkezde ürünlerin sergilenerek satışı da yapılacak. El Sanatları Merkezi hakkında bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burdur-Fethiye Karayolu üzerinde işlev görmeyen ve başka bunun içinde kentimizin merkezi alanların da hizmet verecek halı sahanın olduğu alanda ve merkezimizin yapımına başladık. 1500 metrekare kapalı alanı olan ve 2 katlı olarak inşa edilecek olan El Sanatları Merkezimiz bir cazibe merkezi olacak. Yol turizmini de kullanarak merkezimizde hem yöresel ürünlerimizin tanıtımını hem de satışını yapmayı planlıyoruz. Kısa süre içerisinde merkezimizi tamamlayacağız. Burdur’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Burdur’un el emeği göz nuru ürünleri ile Burdur’a özgü lezzetlerin sergilenip satışının yapılacağı Burdur Belediyesi El Sanatları Merkezi’nin yapımına başlandı.

Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve 1500 metrekare kapalı alanı ve 2 katlı olarak inşa edilecek olan El Sanatları Merkezi’nde Alaca Dokuma, seramik, ebruli, ahşap yakma, cam işleme atölyesi gibi birçok sanat atölyesi yer alacak. Yöresel lezzetlerinde yer alacağı merkezde ürünlerin sergilenerek satışı da yapılacak.

El Sanatları Merkezi hakkında bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burdur-Fethiye Karayolu üzerinde işlev görmeyen ve başka bunun içinde kentimizin merkezi alanların da hizmet verecek halı sahanın olduğu alanda ve merkezimizin yapımına başladık. 1500 metrekare kapalı alanı olan ve 2 katlı olarak inşa edilecek olan El Sanatları Merkezimiz bir cazibe merkezi olacak. Yol turizmini de kullanarak merkezimizde hem yöresel ürünlerimizin tanıtımını hem de satışını yapmayı planlıyoruz. Kısa süre içerisinde merkezimizi tamamlayacağız. Burdur’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.