ENGELLİ BİREYLERİ DOĞAL KOŞULLARA VE HAYATA HAZIRLAMA PROJESİ

YAŞAM 30.07.2019 - 10:15, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4415+ kez okundu.
 

ENGELLİ BİREYLERİ DOĞAL KOŞULLARA VE HAYATA HAZIRLAMA PROJESİ

Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” kapsamında Burdur Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, “Engelli Bireylere Yönelik Gezi Projesi” hayata geçirilmiştir.
Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” kapsamında Burdur Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, “Engelli Bireylere Yönelik Gezi Projesi” hayata geçirilmiştir. Düzenlenen gezi de engelli bireylerin sosyal aktivitelere katılma toplumda yer almaları ve kendi kendilerine yetecek yetenek ve cesareti elde etmeleri sağlanmaktadır.   Engelli insanların sorununun çözülebilmesi için onların dış mekânlardaki etkinliklere erişebilmesinin ve sosyal ortamlara katılabilmesinin sağlanması gerekmektedir. Seyahat-gezi, toplumdaki tüm bireylerin faydalanması gereken bir haktır. Diğer temel insan haklarıyla aynı derecede önemli olan seyahat-gezi, engelli bireylerin fiziksel, psikolojik ve zihinsel sağlıklarının gelişimine katkı sağlamakta ve yaşamlarını zenginleştirerek sosyal adaptasyonunu arttırmaktadır. Ayrıca yeni bilgileri öğrenmek için bireylere fırsat sağlayarak, kültürel mirası ve kültürlerarası ilişkileri geliştirmektedir. Bu nedenle, herhangi bir engelinden dolayı seyahate çıkamayanların da gezi organizasyonlarına katılımının teşvik edilmesi önemlidir. Bu kapsamda ilimizde yaşayan engelli ve engelli yakını 40 vatandaşımıza yönelik 25.07.2019 tarihinde Burdurumuzun güzelliklerini göstermek amacıyla Salda Gölü, Akçaköy Lavanta Bahçesi ve Karakent Köyü Lisinia Doğa Merkezi’ne gezi düzenlenmiştir.  
Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” kapsamında Burdur Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, “Engelli Bireylere Yönelik Gezi Projesi” hayata geçirilmiştir.

Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” kapsamında Burdur Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, “Engelli Bireylere Yönelik Gezi Projesi” hayata geçirilmiştir. Düzenlenen gezi de engelli bireylerin sosyal aktivitelere katılma toplumda yer almaları ve kendi kendilerine yetecek yetenek ve cesareti elde etmeleri sağlanmaktadır.  

Engelli insanların sorununun çözülebilmesi için onların dış mekânlardaki etkinliklere erişebilmesinin ve sosyal ortamlara katılabilmesinin sağlanması gerekmektedir. Seyahat-gezi, toplumdaki tüm bireylerin faydalanması gereken bir haktır. Diğer temel insan haklarıyla aynı derecede önemli olan seyahat-gezi, engelli bireylerin fiziksel, psikolojik ve zihinsel sağlıklarının gelişimine katkı sağlamakta ve yaşamlarını zenginleştirerek sosyal adaptasyonunu arttırmaktadır.

Ayrıca yeni bilgileri öğrenmek için bireylere fırsat sağlayarak, kültürel mirası ve kültürlerarası ilişkileri geliştirmektedir. Bu nedenle, herhangi bir engelinden dolayı seyahate çıkamayanların da gezi organizasyonlarına katılımının teşvik edilmesi önemlidir.

Bu kapsamda ilimizde yaşayan engelli ve engelli yakını 40 vatandaşımıza yönelik 25.07.2019 tarihinde Burdurumuzun güzelliklerini göstermek amacıyla Salda Gölü, Akçaköy Lavanta Bahçesi ve Karakent Köyü Lisinia Doğa Merkezi’ne gezi düzenlenmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.