ENGELLİ DANIŞMA MERKEZİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

YAŞAM 25.07.2019 - 11:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4403+ kez okundu.
 

ENGELLİ DANIŞMA MERKEZİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

‘Kendim İçin Kentim İçin Hakkımı İstiyorum’ projesi kapsamında Türkiye’de ilk kez Burdur’da kurulacak ‘Engelli Danışma Merkezi’ hakkında bilgi verdi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Kent Konseyi Başkanı Nuri Levent Özer ile Makamında bir araya gelerek ‘Kendim İçin Kentim İçin Hakkımı İstiyorum’ projesi kapsamında Türkiye’de ilk kez Burdur’da kurulacak ‘Engelli Danışma Merkezi’ hakkında bilgi verdi. Burdur Belediyesi’nde kurulması planlanan Engelli Dayanışma Merkezi, engelli vatandaşların her türlü imkâna daha kolay erişebilmeleri ve kendileriyle ilgili çalışmalarda da aktif olarak bulunabilmeleri hedefleniyor. Başkan Ercengiz, Kent Konseyi’nin birçok farklı sivil toplum örgütünün bir araya gelerek ve farklı düşüncelerin bir arada fikir üretebildiği özel bir STK olduğuna dikkat çekerek, “Her ne kadar siyasileştirilmeye çalışılsa da bizim amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Ama görüyoruz ki yine bu dönemde de politize edilmeye çalışılıyor. Fakat bizler sağduyunun galip geleceğini düşünüyoruz. SAĞLIKLI YAŞLANAN KENTLERDEN BİRİ BURDUR ‘Kendim İçin Kentim İçin Projesi’ Türkiye’de bir ilk. Engelli vatandaşların sesine kulak vermek, onların ihtiyaçlarını karşılamak. Ne ilkiz ne de son olacağız, ama üstüne koyarak gideceğiz. Olayı sadece engelli olarak da görmüyoruz. Sağlıklı yaşlanan kentlerden biri Burdur. Yaş ilerledikçe vücut kısıtlamaları belli engelleri kendiliğinden oluşturuyor. Yani engelli değilsiniz, ama yaş ilerlediği için basamak yüksekliği bile sizin için hayatta belli bir zorluğu ortaya koyuyor. Bütün bunları planlayarak gitmemiz için bir engelli danışma merkezi, bize iyi bir geri bildirim oluşturacak. Biz oradan aldıklarımızla çözüm getirilebilir, ne varsa gücümüz yettiği ölçüde hızlı bir şekilde çözüm oluşturabiliriz. Engelli dostlarımızla bir empati kültürü içerisinde, engellinin bir gününün nasıl olduğunu ve o bir gün içerisinde nelere çözüm bulabildiğini, nelere bulamadığını bu merkezde çok daha iyi öğreneceğimizi düşünüyorum. Çünkü izole ettiğimiz bir alanda, hedef doğrudan engelli yurttaş. Engelli yurttaşın da kendini doğrudan tanımlayabildiği ve katılımcı olabildiği bir oluşum olacağını düşünüyorum. Düzenleyeceğimiz toplantılar, eğitim seminerleri, engelli dostların talep toplantıları bizim önümüzü açacaktır diye düşünüyorum.” Dedi. Projenin Türkiye’de ilk olarak hayata geçirilecek olmasının, diğer kentlere örnek olacağını vurgulayan Kent konseyi Başkanı Nuri Levent Özer, Türkiye’de ilk kez kurulacak olan ‘Engelli Dayanışma Merkezi’ne ilişkin bir kitabın basılacağını ve bunun tüm Türkiye’deki Kent Konseyleri’ne örnek proje olarak ulaştırılmasının planlandığını belirtti  
‘Kendim İçin Kentim İçin Hakkımı İstiyorum’ projesi kapsamında Türkiye’de ilk kez Burdur’da kurulacak ‘Engelli Danışma Merkezi’ hakkında bilgi verdi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Kent Konseyi Başkanı Nuri Levent Özer ile Makamında bir araya gelerek ‘Kendim İçin Kentim İçin Hakkımı İstiyorum’ projesi kapsamında Türkiye’de ilk kez Burdur’da kurulacak ‘Engelli Danışma Merkezi’ hakkında bilgi verdi. Burdur Belediyesi’nde kurulması planlanan Engelli Dayanışma Merkezi, engelli vatandaşların her türlü imkâna daha kolay erişebilmeleri ve kendileriyle ilgili çalışmalarda da aktif olarak bulunabilmeleri hedefleniyor.

Başkan Ercengiz, Kent Konseyi’nin birçok farklı sivil toplum örgütünün bir araya gelerek ve farklı düşüncelerin bir arada fikir üretebildiği özel bir STK olduğuna dikkat çekerek, “Her ne kadar siyasileştirilmeye çalışılsa da bizim amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Ama görüyoruz ki yine bu dönemde de politize edilmeye çalışılıyor. Fakat bizler sağduyunun galip geleceğini düşünüyoruz.

SAĞLIKLI YAŞLANAN KENTLERDEN BİRİ BURDUR

‘Kendim İçin Kentim İçin Projesi’ Türkiye’de bir ilk. Engelli vatandaşların sesine kulak vermek, onların ihtiyaçlarını karşılamak. Ne ilkiz ne de son olacağız, ama üstüne koyarak gideceğiz. Olayı sadece engelli olarak da görmüyoruz. Sağlıklı yaşlanan kentlerden biri Burdur. Yaş ilerledikçe vücut kısıtlamaları belli engelleri kendiliğinden oluşturuyor. Yani engelli değilsiniz, ama yaş ilerlediği için basamak yüksekliği bile sizin için hayatta belli bir zorluğu ortaya koyuyor. Bütün bunları planlayarak gitmemiz için bir engelli danışma merkezi, bize iyi bir geri bildirim oluşturacak. Biz oradan aldıklarımızla çözüm getirilebilir, ne varsa gücümüz yettiği ölçüde hızlı bir şekilde çözüm oluşturabiliriz. Engelli dostlarımızla bir empati kültürü içerisinde, engellinin bir gününün nasıl olduğunu ve o bir gün içerisinde nelere çözüm bulabildiğini, nelere bulamadığını bu merkezde çok daha iyi öğreneceğimizi düşünüyorum. Çünkü izole ettiğimiz bir alanda, hedef doğrudan engelli yurttaş. Engelli yurttaşın da kendini doğrudan tanımlayabildiği ve katılımcı olabildiği bir oluşum olacağını düşünüyorum. Düzenleyeceğimiz toplantılar, eğitim seminerleri, engelli dostların talep toplantıları bizim önümüzü açacaktır diye düşünüyorum.” Dedi.

Projenin Türkiye’de ilk olarak hayata geçirilecek olmasının, diğer kentlere örnek olacağını vurgulayan Kent konseyi Başkanı Nuri Levent Özer, Türkiye’de ilk kez kurulacak olan ‘Engelli Dayanışma Merkezi’ne ilişkin bir kitabın basılacağını ve bunun tüm Türkiye’deki Kent Konseyleri’ne örnek proje olarak ulaştırılmasının planlandığını belirtti

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.