ENGELLİLER İÇİN ENGELSİZ BELEDİYE

YAŞAM 23.09.2016 - 13:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4502+ kez okundu.
 

ENGELLİLER İÇİN ENGELSİZ BELEDİYE

Burdur Belediyesi Halı Sarayı Hizmet Binası’na engelli vatandaşların kullanımı için engelli asansörü yapıldı.
Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Halı Sarayı Hizmet Binası arka girişine engelli asansörü yapıldı. Hizmet Binasında bulunan Özürlüler Derneği ve Burdur Belediyesi Engelliler Dikiş-Nakış Atölyesi’ne engelli vatandaşların daha kolay ulaşabilmeleri amacıyla Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in talimatıyla engelli asansörü yapıldı. Asansörün tamamlanmasının ardından Başkan Ercengiz, bedensel engelli Ali Bozca ile asansöre binerek test etti.   Başkan Ercengiz, “Bedensel ve zihinsel farklılıkların yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir sorundur. Engelli vatandaşlarımıza farklılıklarını htirmeden normal hayat standardını temin etmek ancak toplumsal duyarlılıkla mümkündür. Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Bu sebeple herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir” diye konuştu.   
Burdur Belediyesi Halı Sarayı Hizmet Binası’na engelli vatandaşların kullanımı için engelli asansörü yapıldı.

Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Halı Sarayı Hizmet Binası arka girişine engelli asansörü yapıldı. Hizmet Binasında bulunan Özürlüler Derneği ve Burdur Belediyesi Engelliler Dikiş-Nakış Atölyesi’ne engelli vatandaşların daha kolay ulaşabilmeleri amacıyla Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in talimatıyla engelli asansörü yapıldı.

Asansörün tamamlanmasının ardından Başkan Ercengiz, bedensel engelli Ali Bozca ile asansöre binerek test etti.  

Başkan Ercengiz, “Bedensel ve zihinsel farklılıkların yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir sorundur. Engelli vatandaşlarımıza farklılıklarını htirmeden normal hayat standardını temin etmek ancak toplumsal duyarlılıkla mümkündür. Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Bu sebeple herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir” diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.