ERCENGİZ ULUSAL ÇOCUK POLİTİKASI ÇALIŞTAYINDA KONUŞTU

EĞİTİM 18.10.2016 - 17:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2920+ kez okundu.
 

ERCENGİZ ULUSAL ÇOCUK POLİTİKASI ÇALIŞTAYINDA KONUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen Ulusal Çocuk Politikası Çalıştay’ında yerel yönetimleri temsilen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz katıldı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 15-16 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen CHP Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayına katıldı. Eğitim, sağlık, sosyal hizmet ve adalet olmak üzere 4 ana başlık altında yürütülen çalıştayda Başkan Ercengiz yerel yönetimleri temsilen sağlık komisyonunda görev yaptı. Başkan Ercengiz, mesleğinden edindi bilgileri çalıştayda çözüm önerisi olarak sundu. Çalıştaya CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, yerel yönetimleri temsilen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve alanında uzman 60 akademisyen katıldı. Çalıştayı değerlendiren Başkan Ercengiz, “Burdur’da düzenlediğimiz CHP Eğitim Çalıştayının ardından CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ın önderliğinde Parti Meclis Üyesi Gamze Taşçıer, Prof. Dr. Hakan Acar, akademisyen Kemal İnal ve eğitimci-yazar Şahin Aybek’in planlamasıyla CHP’nin Ulusal Çocuk Çalıştayı’nı gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte çocuk politikalarının ne olması gerektiği, Türkiye’deki çocukların ekonomik, sosyal, sağlık, eğitim ve kısacası bir çok anlamda durum değerlendirilmesini yaptık. Çocuk sağlığı, beslenme, çocuk istismarı, çocuk gelinler, çocuk işçiliği, çocuklarda bedensel deformasyonlar, madde bağımlılığı ve sağlık sunumundaki açıkların masaya yatırıldığı çalıştay ülkemizin çocuk politikasının belirlenmesine ışık tutacak.” dedi. “Sorunlar yoksullukla ilintili” Çalıştayda önemli tespitlerde bulunduklarını ifade eden Başkan Ercengiz, “Gebelikten ergenliğe kadar olan süreç içerisinde çocuğun Türkiye’deki fotoğrafını çektik. Türkiye nüfusunun yüzde 30’unu oluşturan çocukların öncelikli sorunlarının yoksullukla ilintili olduğu tespitini ortaya koyduk. Çalıştayın sonuç bildirgesi hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem de ülkemizin çocuk politikasının belirlenmesinde çok önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum. Ülkemizin çocuk politikasının belirlenmesi anlamında çok yararlı sonuçları ortaya çıkacak. Böylesi önemli bir çalıştaya katılmak benim için büyük bir onurdur.” diye konuştu.  
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen Ulusal Çocuk Politikası Çalıştay’ında yerel yönetimleri temsilen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz katıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 15-16 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen CHP Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayına katıldı. Eğitim, sağlık, sosyal hizmet ve adalet olmak üzere 4 ana başlık altında yürütülen çalıştayda Başkan Ercengiz yerel yönetimleri temsilen sağlık komisyonunda görev yaptı. Başkan Ercengiz, mesleğinden edindi bilgileri çalıştayda çözüm önerisi olarak sundu.

Çalıştaya CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, yerel yönetimleri temsilen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve alanında uzman 60 akademisyen katıldı.

Çalıştayı değerlendiren Başkan Ercengiz, “Burdur’da düzenlediğimiz CHP Eğitim Çalıştayının ardından CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ın önderliğinde Parti Meclis Üyesi Gamze Taşçıer, Prof. Dr. Hakan Acar, akademisyen Kemal İnal ve eğitimci-yazar Şahin Aybek’in planlamasıyla CHP’nin Ulusal Çocuk Çalıştayı’nı gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte çocuk politikalarının ne olması gerektiği, Türkiye’deki çocukların ekonomik, sosyal, sağlık, eğitim ve kısacası bir çok anlamda durum değerlendirilmesini yaptık. Çocuk sağlığı, beslenme, çocuk istismarı, çocuk gelinler, çocuk işçiliği, çocuklarda bedensel deformasyonlar, madde bağımlılığı ve sağlık sunumundaki açıkların masaya yatırıldığı çalıştay ülkemizin çocuk politikasının belirlenmesine ışık tutacak.” dedi.

“Sorunlar yoksullukla ilintili”

Çalıştayda önemli tespitlerde bulunduklarını ifade eden Başkan Ercengiz, “Gebelikten ergenliğe kadar olan süreç içerisinde çocuğun Türkiye’deki fotoğrafını çektik. Türkiye nüfusunun yüzde 30’unu oluşturan çocukların öncelikli sorunlarının yoksullukla ilintili olduğu tespitini ortaya koyduk. Çalıştayın sonuç bildirgesi hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem de ülkemizin çocuk politikasının belirlenmesinde çok önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum. Ülkemizin çocuk politikasının belirlenmesi anlamında çok yararlı sonuçları ortaya çıkacak. Böylesi önemli bir çalıştaya katılmak benim için büyük bir onurdur.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.