ESNAFA 30 BİN TL FAİZSİZ KREDİ

SİYASET 29.02.2016 - 17:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3278+ kez okundu.
 

ESNAFA 30 BİN TL FAİZSİZ KREDİ

Ak Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2016 yılında esnaflara 30 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğini söyledi.
Özçelik yaptığı açıklamada; “Hükümetin esnafa 30 bin liralık faizsiz kredi uygulamasında bazı kriterler koyduğuna dikkat çeken Özçelik: “Esnaf ve sanatkârlarımız için önemli bir kredi. Kredi için belirli kriterler konuldu:“01.12.2015 hazine faiz indirimli esnaf kredisi devretmeyen, Esnaf ve sanatkârlar kredi kooperatifinden hiç para çekmeyenler bu parayı kullanabiliyor. Birde borcu bitmiş normalde üyesi olan arkadaşlarımızda bu parayı kullanacaktır.  Yine bankacılık usul ve esasları çerçevesinde kredilendirme yeterliliği bulunan esnaf ve sanatkârlarımız bu destekten yararlanabilecek. Gönül şunu ister tüm esnaf ve sanatkâr bu krediden faydalansın ”dedi. Esnaf ve Sanatkârın KOSGEB ile Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni karıştırdığına dikkat çeken Özçelik: “Bazı esnaflar bu kredinin KOSGEB tarafından verileceği düşüncesine kapılıyor. Bu paranın KOSGEB tarafından verileceği düşünülüyor. Türkiye genelinde bu krediyi KOSGEB değil esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi veriyor. KOSGEB’den kredi kullanmışsa esnafımız devlet diyor ki: “aynı andan iki krediden faydalanamazsın, KOSGEB’den kullandınsa, esnaf ve kefalet kooperatifinden kullanamazsın” KOSGEB’de şuanda kredi kullanan esnaf sayısı çok az. Buda şunu gösteriyor esnafın yüzde 90’ını esnaf ve kefaletten kullanıyor. Esnafların KOSGEB’e değil esnaf ve sanatkârlar kooperatifine müracaat etmeleri gerekmektedir. 16.12.2015-21.12.2016 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası tarafından belirlenen belgelerle bankaya ve yada Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine başvurulması gerekiyor. Şuanda müracaatlar alınıyor. Önümüzdeki aylarda da bu para verilmeye başlanacak” şeklinde konuştu. Milletvekili Özçelik son olarak, “Bu kredi esnaf ve sanatkarlarımızın makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu, hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin Tl’ye kadar %100 (sıfır faizli) olarak kullandırılabiliyor. Esnaf ve sanatkârlarımız bu kapsamda açılan kredileri, vadesinde ödememesi, ya da esnaf faaliyetlerine son vermesi, ibraz edilen belgelerin yanlış olduğunun anlaşılmasıyla sona eriyor. Krediyi kullanmak isteyen hemşerilerimiz bulundukları yerde ki  Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine başvurmaları gerekiyor."  
Ak Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2016 yılında esnaflara 30 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğini söyledi.

Özçelik yaptığı açıklamada; “Hükümetin esnafa 30 bin liralık faizsiz kredi uygulamasında bazı kriterler koyduğuna dikkat çeken Özçelik: “Esnaf ve sanatkârlarımız için önemli bir kredi. Kredi için belirli kriterler konuldu:“01.12.2015 hazine faiz indirimli esnaf kredisi devretmeyen, Esnaf ve sanatkârlar kredi kooperatifinden hiç para çekmeyenler bu parayı kullanabiliyor. Birde borcu bitmiş normalde üyesi olan arkadaşlarımızda bu parayı kullanacaktır.  Yine bankacılık usul ve esasları çerçevesinde kredilendirme yeterliliği bulunan esnaf ve sanatkârlarımız bu destekten yararlanabilecek. Gönül şunu ister tüm esnaf ve sanatkâr bu krediden faydalansın ”dedi.

Esnaf ve Sanatkârın KOSGEB ile Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni karıştırdığına dikkat çeken Özçelik: “Bazı esnaflar bu kredinin KOSGEB tarafından verileceği düşüncesine kapılıyor. Bu paranın KOSGEB tarafından verileceği düşünülüyor. Türkiye genelinde bu krediyi KOSGEB değil esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi veriyor. KOSGEB’den kredi kullanmışsa esnafımız devlet diyor ki: “aynı andan iki krediden faydalanamazsın, KOSGEB’den kullandınsa, esnaf ve kefalet kooperatifinden kullanamazsın” KOSGEB’de şuanda kredi kullanan esnaf sayısı çok az. Buda şunu gösteriyor esnafın yüzde 90’ını esnaf ve kefaletten kullanıyor. Esnafların KOSGEB’e değil esnaf ve sanatkârlar kooperatifine müracaat etmeleri gerekmektedir. 16.12.2015-21.12.2016 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası tarafından belirlenen belgelerle bankaya ve yada Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine başvurulması gerekiyor. Şuanda müracaatlar alınıyor. Önümüzdeki aylarda da bu para verilmeye başlanacak” şeklinde konuştu.

Milletvekili Özçelik son olarak, “Bu kredi esnaf ve sanatkarlarımızın makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu, hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin Tl’ye kadar %100 (sıfır faizli) olarak kullandırılabiliyor. Esnaf ve sanatkârlarımız bu kapsamda açılan kredileri, vadesinde ödememesi, ya da esnaf faaliyetlerine son vermesi, ibraz edilen belgelerin yanlış olduğunun anlaşılmasıyla sona eriyor. Krediyi kullanmak isteyen hemşerilerimiz bulundukları yerde ki  Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine başvurmaları gerekiyor."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.