FİKİRLERİN YOK, DÜŞÜNCENİN TUTSAK EDİLECEĞİNİ SANANLAR ALDANDI

GÜNDEM 24.01.2019 - 16:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4001+ kez okundu.
 

FİKİRLERİN YOK, DÜŞÜNCENİN TUTSAK EDİLECEĞİNİ SANANLAR ALDANDI

Burdur CHP İl ve İlçe Örgütü ile CHP Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve partililerin katıldığı tören ile Uğur Mumcu ve Gaffar Okan, anıldı.
Burdur da yağan yağmur altında, her yıl olduğu gibi bu yılda “Bir toplum böyle çöker işte, Devletin ise yerini kaba kuvvet alır.” Diyen cesur kalem Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan katledilişinin 26 yılında Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle anıldılar. Törene CHP İl ve İlçe Teşkilatının yanı sıra CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Partili üyeler katılarak temsili olarak resimlerinin asılı olduğu pano önüne karanfil bıraktılar. CHP İl Başkanı İzzet Karabulut, yaptığı açıklamada;24 Ocak 1993 tarihinde Ankara- Çankaya karlı sokak da evinin önünde katline karar verilen katiller tarafından aracına konulan bombanın patlaması sonucu hain bir suikast sonucu yaşamını yitiren Türk basınının onurlu kalemi yürekli insan Cumhuriyetimizin aydınlarımızdan olan Uğur Mumcu aramızdan ayrılmıştı. Onu aramızdan ayrılışının 26 yılında saygıyla bir kez daha anıyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerinin ulusal birlik ve bütünlüğümüzün beraberliğimizin savunucusu olması nedeniyle hain eller tarafından aramızdan koparılmıştır. Yine bu ülkenin değerlerinden olan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okan 24 Ocak 2001 tarihin de aynı tezgahın ürünü olan hain eller tarafından çapraz ateş altına alınarak görev arkadaşları ile bu tuzakta şehit edilmiştir. Her şehit toprağa düştüğü gün “bütün bunların hesabı sorulacak” denilmesi dillerine pelesenk olanlar ne yazık ki susmuşlardır. Bu vesile ile Şehit Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan’ı da minnet ve şükranla anıyor Türk milletine baş sağlığı diliyoruz.  
Burdur CHP İl ve İlçe Örgütü ile CHP Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve partililerin katıldığı tören ile Uğur Mumcu ve Gaffar Okan, anıldı.

Burdur da yağan yağmur altında, her yıl olduğu gibi bu yılda “Bir toplum böyle çöker işte, Devletin ise yerini kaba kuvvet alır.” Diyen cesur kalem Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan katledilişinin 26 yılında Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle anıldılar. Törene CHP İl ve İlçe Teşkilatının yanı sıra CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Partili üyeler katılarak temsili olarak resimlerinin asılı olduğu pano önüne karanfil bıraktılar.

CHP İl Başkanı İzzet Karabulut, yaptığı açıklamada;24 Ocak 1993 tarihinde Ankara- Çankaya karlı sokak da evinin önünde katline karar verilen katiller tarafından aracına konulan bombanın patlaması sonucu hain bir suikast sonucu yaşamını yitiren Türk basınının onurlu kalemi yürekli insan Cumhuriyetimizin aydınlarımızdan olan Uğur Mumcu aramızdan ayrılmıştı. Onu aramızdan ayrılışının 26 yılında saygıyla bir kez daha anıyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerinin ulusal birlik ve bütünlüğümüzün beraberliğimizin savunucusu olması nedeniyle hain eller tarafından aramızdan koparılmıştır.

Yine bu ülkenin değerlerinden olan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okan 24 Ocak 2001 tarihin de aynı tezgahın ürünü olan hain eller tarafından çapraz ateş altına alınarak görev arkadaşları ile bu tuzakta şehit edilmiştir. Her şehit toprağa düştüğü gün “bütün bunların hesabı sorulacak” denilmesi dillerine pelesenk olanlar ne yazık ki susmuşlardır. Bu vesile ile Şehit Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan’ı da minnet ve şükranla anıyor Türk milletine baş sağlığı diliyoruz.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.