GAZETECİLERDEN 10 OCAK ANISINA FOTOĞRAF SERGİSİ

KÜLTÜR 06.01.2017 - 16:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4192+ kez okundu.
 

GAZETECİLERDEN 10 OCAK ANISINA FOTOĞRAF SERGİSİ

Burdur Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen fotoğraf sergisi Vali Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından açıldı
istasyon caddesinde Burdur Gazeteciler Cemiyeti tarafından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle,  cemiyet üyesi yerel ve yaygın basında çalışan gazetecilerin çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi düzenlendi.   Vali Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Faki, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensupları katıldı.                VALİ YILMAZ İKİ ÖNEMLİ GÜN BİR ARADA KUTLANACAKTIR   Vali Şerif Yılmaz yaptığı konuşmasında Çalışan Gazetecilerin gününü tebrik ederek; “Verilen bir mücadelenin sonucunda alınan bir gün. Aynı gün bizim açımızdan da anlamlı bir gün olan idareciler günüdür. O da idarecilerin belli hakları alması adına yapmış oldukları bir eylem sonucunda kabul edilen bir gündür. Hem idareci arkadaşlarımızın hem de çalışan gazetecilerimizin gününü tebrik ediyorum” dedi.   Vali Yılmaz, “Etkinliğin sokakta yapılması sokakta çalışan arkadaşlarımızın, çalıştıkları mekanda, çekmiş oldukları fotoğrafları vatandaşlarımızla paylaşmaları açısından da çok önemli ve değerli farkındalığı ortaya çıkarmak açısından da güzel bir düşünce. Ben tüm çalışan gazetecilerimizi, mesai arkadaşı olarak değerlendiriyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. İnşallah yaptıkları bu çalışmalar hem insanımıza, hem ülkemize, hem devletimize hayırlı olur. Bundan sonraki çalışmalarında da aynı duygu düşüncelerle çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.   Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel yaptığı konuşmasında; ülkemiz basın tarihinde, bansın mensuplarının kutladıkları iki özel günleri olduğunu bunlardan ilki sansürün kaldırıldığı gün 24 Temmuz Basın Bayramı, ikincisi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu belirtti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün özel bir anlamının olduğunu dile getiren Başkan Tuncel, 1961 yılında gazetecilerin yasal haklarının kazanılmasından sonra İstanbul’da 9 gazete patronu üç gün boykot kararı aldığını söyledi. Bunun üzerine basın mensupları meslek azmini göstererek üç gün boyunca basın gazetesi çıkararak bu boykotu kırdıklarını belirten Başkan Tuncel, 10 Ocak tarihi Çalışan Gazeteciler Günü olarak 1961 yılından beri kutlanmakta olduğunu belirtti.  Başkan Tuncel, “Bizde sahadaki çalışan arkadaşlarımızı onurlandırmak için ilk defa fotoğraf sergisi açıyoruz. İstasyon Caddesi bilindiği üzere şehrimizin gözde bir mekanı, bu bölgenin daha güçlü bir kimlik kazanması için sokak sergisi geleneğini de başlatmak istiyoruz. Umarım diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olur” dedi.   Vali Yılmaz ve protokol üyeleri daha sonra kurdeleyi keserek 15 basın mensubu tarafından çekilen 35 fotoğraftan oluşan serginin açılışı gerçekleşti. Gazeteciler Cemiye Başkanı Tuncel, Vali Yılmaz’a sergiyi gezdirerek fotoğraflar hakkında bilgi verdi.   
Burdur Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen fotoğraf sergisi Vali Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından açıldı

istasyon caddesinde Burdur Gazeteciler Cemiyeti tarafından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle,  cemiyet üyesi yerel ve yaygın basında çalışan gazetecilerin çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi düzenlendi.

 

Vali Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Faki, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

 

             VALİ YILMAZ İKİ ÖNEMLİ GÜN BİR ARADA KUTLANACAKTIR  

Vali Şerif Yılmaz yaptığı konuşmasında Çalışan Gazetecilerin gününü tebrik ederek; “Verilen bir mücadelenin sonucunda alınan bir gün. Aynı gün bizim açımızdan da anlamlı bir gün olan idareciler günüdür. O da idarecilerin belli hakları alması adına yapmış oldukları bir eylem sonucunda kabul edilen bir gündür. Hem idareci arkadaşlarımızın hem de çalışan gazetecilerimizin gününü tebrik ediyorum” dedi.

 

Vali Yılmaz, “Etkinliğin sokakta yapılması sokakta çalışan arkadaşlarımızın, çalıştıkları mekanda, çekmiş oldukları fotoğrafları vatandaşlarımızla paylaşmaları açısından da çok önemli ve değerli farkındalığı ortaya çıkarmak açısından da güzel bir düşünce. Ben tüm çalışan gazetecilerimizi, mesai arkadaşı olarak değerlendiriyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. İnşallah yaptıkları bu çalışmalar hem insanımıza, hem ülkemize, hem devletimize hayırlı olur. Bundan sonraki çalışmalarında da aynı duygu düşüncelerle çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

 

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel yaptığı konuşmasında; ülkemiz basın tarihinde, bansın mensuplarının kutladıkları iki özel günleri olduğunu bunlardan ilki sansürün kaldırıldığı gün 24 Temmuz Basın Bayramı, ikincisi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu belirtti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün özel bir anlamının olduğunu dile getiren Başkan Tuncel, 1961 yılında gazetecilerin yasal haklarının kazanılmasından sonra İstanbul’da 9 gazete patronu üç gün boykot kararı aldığını söyledi. Bunun üzerine basın mensupları meslek azmini göstererek üç gün boyunca basın gazetesi çıkararak bu boykotu kırdıklarını belirten Başkan Tuncel, 10 Ocak tarihi Çalışan Gazeteciler Günü olarak 1961 yılından beri kutlanmakta olduğunu belirtti.  Başkan Tuncel, “Bizde sahadaki çalışan arkadaşlarımızı onurlandırmak için ilk defa fotoğraf sergisi açıyoruz. İstasyon Caddesi bilindiği üzere şehrimizin gözde bir mekanı, bu bölgenin daha güçlü bir kimlik kazanması için sokak sergisi geleneğini de başlatmak istiyoruz. Umarım diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olur” dedi.

 

Vali Yılmaz ve protokol üyeleri daha sonra kurdeleyi keserek 15 basın mensubu tarafından çekilen 35 fotoğraftan oluşan serginin açılışı gerçekleşti. Gazeteciler Cemiye Başkanı Tuncel, Vali Yılmaz’a sergiyi gezdirerek fotoğraflar hakkında bilgi verdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.