GEÇMİŞE BİR GÖZ ATARSANIZ ÇÖZÜMÜ BULURSUNUZ

SİYASET 14.05.2020 - 16:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4038+ kez okundu.
 

GEÇMİŞE BİR GÖZ ATARSANIZ ÇÖZÜMÜ BULURSUNUZ

Ülke ekonomileri her zaman hükümetlerin boğazına geçmiş yağlı urgan gibidir. Bu durumdan kurtulmak için mutlaka geçmişin reçetelerine göz atmak gerekir.
Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal, yaptığı açıklamada, “Covit-19” Coronovirüs hastalığı Mart ayı başından bu yana ülkemizin ve halkımızın gündemindedir. Ne yazık ki! Etkilemediği sektör ve çalışanlarının başta aile ekonomilerini zora sokmuştur. Öte yandan geçmişteki hükümetleri ülkesinin ekonomisini parasının değerini artıracak çözüm ve çareler arar hale getirmiştir. Partimizin doğal lideri Merhum Bülent Ecevit’e Başbakanlık önünde yazar kasa fırlatanlar bu gün suspus adeta ağızlarını bıçak açmamaktadır.  Ben Ecevit’in düşmanı değildim. Allah nur içinde yatırsın, eşim ne zaman Kuran okusa Ecevit’e de dua ediyor, ben de ediyorum. Bu haberler çıktığında sanki Ecevit hükümetinin yıkılmasının sebebi benmişim gibi anlatılıyor. Ben o gün zor durumda olan yapay çiçek toptancısı bir esnaftım. O dönem Ankara da ben dolar üzerinden işlemlerimi hallediyordum. Dolar 600 liradan 1.100 liraya yükselmişti ve şartlar beni onu yaptıracak noktaya getirdi” diye cevapladı. Ben o gün yazar kasayı fırlatırken de kendisine Sayın Başbakanım diye hitap etmiştim. Türkiye benim de  evimdi ve Başbakan da benim babamdı yani ülkenin babası, bu tepkim ile de ben babama durumumu izah etmek istemiştim. Sonrasında kendisi ile görüşmelerim oldu elini öptüm ve barıştık, görüşmelerimiz oldu, iş noktasında yardımcı oldu. diye o günleri duygulu bir şekilde anlattığını biliyorum. Bu gün ise ülkemizi ve ekonomisini bir çıkmazın içinde görüyorum. Ülkeler istemeseler de böyle zor dönemler yaşamaktadır. Elbette bir sorunu çözerken siyaseten hayal üreterek değil gerçekler üzerinden sorunun üzerine gidildiğin de soruna çözüm bulursunuz. Ne olursa olsun halka ne haliniz varsa görün diyemezsiniz DSP politikaları hep dün olduğu gibi bu günde umut kapısıdır. Olmaya da devam edecektir.  
Ülke ekonomileri her zaman hükümetlerin boğazına geçmiş yağlı urgan gibidir. Bu durumdan kurtulmak için mutlaka geçmişin reçetelerine göz atmak gerekir.

Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal, yaptığı açıklamada, “Covit-19” Coronovirüs hastalığı Mart ayı başından bu yana ülkemizin ve halkımızın gündemindedir. Ne yazık ki! Etkilemediği sektör ve çalışanlarının başta aile ekonomilerini zora sokmuştur. Öte yandan geçmişteki hükümetleri ülkesinin ekonomisini parasının değerini artıracak çözüm ve çareler arar hale getirmiştir. Partimizin doğal lideri Merhum Bülent Ecevit’e Başbakanlık önünde yazar kasa fırlatanlar bu gün suspus adeta ağızlarını bıçak açmamaktadır.

 Ben Ecevit’in düşmanı değildim. Allah nur içinde yatırsın, eşim ne zaman Kuran okusa Ecevit’e de dua ediyor, ben de ediyorum. Bu haberler çıktığında sanki Ecevit hükümetinin yıkılmasının sebebi benmişim gibi anlatılıyor. Ben o gün zor durumda olan yapay çiçek toptancısı bir esnaftım. O dönem Ankara da ben dolar üzerinden işlemlerimi hallediyordum. Dolar 600 liradan 1.100 liraya yükselmişti ve şartlar beni onu yaptıracak noktaya getirdi” diye cevapladı.

Ben o gün yazar kasayı fırlatırken de kendisine Sayın Başbakanım diye hitap etmiştim. Türkiye benim de  evimdi ve Başbakan da benim babamdı yani ülkenin babası, bu tepkim ile de ben babama durumumu izah etmek istemiştim. Sonrasında kendisi ile görüşmelerim oldu elini öptüm ve barıştık, görüşmelerimiz oldu, iş noktasında yardımcı oldu. diye o günleri duygulu bir şekilde anlattığını biliyorum. Bu gün ise ülkemizi ve ekonomisini bir çıkmazın içinde görüyorum. Ülkeler istemeseler de böyle zor dönemler yaşamaktadır. Elbette bir sorunu çözerken siyaseten hayal üreterek değil gerçekler üzerinden sorunun üzerine gidildiğin de soruna çözüm bulursunuz. Ne olursa olsun halka ne haliniz varsa görün diyemezsiniz DSP politikaları hep dün olduğu gibi bu günde umut kapısıdır. Olmaya da devam edecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.