GENÇLİĞİ UYUŞTURUCU BATAKLIĞINDAN UZAK TUTMALIYIZ

YAŞAM 26.01.2019 - 13:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4850+ kez okundu.
 

GENÇLİĞİ UYUŞTURUCU BATAKLIĞINDAN UZAK TUTMALIYIZ

Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Orhan Akın, Madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımı maalesef gençliğimizi ve millet olarak geleceğimizi tehdit eden uyuşturucu bataklığından uzak tutmalıyız.
Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Orhan Akın,  yaptığı yazılı açıklamada; Son yıllarda Güney Amerika Ülkeleri tarafından dünya pazarlarına sürülen başta “Maruana” olmak üzere sentetik uyuşturucular ile Asya ülkelerinden ülkeye sokulan uyuşturucular ülkemiz gençliğini tehdit eden sosyal bir yara halini almıştır. Bu uğursuz, acımasız  müptelalığın engellenmesi, toplumumuzun bilinçlenmesi milli bir mesele ve hassasiyet noktasıdır. Türkiye Kamu-sen ve Türk Eğitim- Sen olarak gençlerimizin madde bağımlılığından korunması konusunu, geleceğimizin korunması ve aydınlanması meselesi olarak görüyoruz. Bu vesileyle dergimizdeki yazıların bir bölümünü bu konuya ayırarak, gerekli bilgilenmenin ve hassasiyet ortaya çıkmasını hedeflediğimizi ifade etmeliyim Madde kullanımı tüm dünyada sosyal merkezli bir gençlik sorunu olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle de sorunla etkin mücadelede, toplumun en küçük yapı taşı olan bireyden başlayarak toplumun tüm katmanlarına çeşitli sorumluluklar düşmektedir. Bu aşamada ilk adım her bireyin sorundan uzak olmadığını fark etmesi ve sorunu tanıma noktasında farkındalık kazanmaya ihtiyaç duymasıdır. İnsanda böyle bir algının olması onu sorun başlığıyla ilgili araştırmaya itecektir. Bağımlılık yapıcı maddeleri kullanan kişilerde hem fizyolojik hem psikolojik hem de sosyal anlamda ciddi yıkımlar meydana gelir. Bağımlının maddeyi denemesinin başlıca sebepleri merak, sınırlarını aşma çabası, asilik, farklı olma dürtüsü, arkadaşlarına uyma, gruptan kopmaktan çekinme sayılabilir. Ayrıca sorunlarını çözebilmek veya unutmak, daha iddialı olma düşüncesi gibi bazı psikolojik nedenler de sıralanabilir. Madde kullanımı sorunlarla baş etmenin yanlış bir yöntemidir. Bağımlılık yapıcı madde kullanan kişi kısa bir süreliğine kaygılarını ve sorunlarını unutabilir. Ama sorunlar hâlâ çözülmemiştir. Bu kapsamda Burdur Valisi Sayın Hasan ŞILDAK Bey’in başlattığı “Bağımlılıkla Mücadele” projesinde , Kamu-sen ailesi olarak çocuklarımızı, gençlerimizi madde kullanımından uzak tutmak için hazırlanacak tüm projelerde , özellikle okul çevresinde alınacak tüm önlemlerde destek vermeye ,görev almaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim  
Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Orhan Akın, Madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımı maalesef gençliğimizi ve millet olarak geleceğimizi tehdit eden uyuşturucu bataklığından uzak tutmalıyız.

Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Orhan Akın,  yaptığı yazılı açıklamada; Son yıllarda Güney Amerika Ülkeleri tarafından dünya pazarlarına sürülen başta “Maruana” olmak üzere sentetik uyuşturucular ile Asya ülkelerinden ülkeye sokulan uyuşturucular ülkemiz gençliğini tehdit eden sosyal bir yara halini almıştır. Bu uğursuz, acımasız  müptelalığın engellenmesi, toplumumuzun bilinçlenmesi milli bir mesele ve hassasiyet noktasıdır. Türkiye Kamu-sen ve Türk Eğitim- Sen olarak gençlerimizin madde bağımlılığından korunması konusunu, geleceğimizin korunması ve aydınlanması meselesi olarak görüyoruz. Bu vesileyle dergimizdeki yazıların bir bölümünü bu konuya ayırarak, gerekli bilgilenmenin ve hassasiyet ortaya çıkmasını hedeflediğimizi ifade etmeliyim

Madde kullanımı tüm dünyada sosyal merkezli bir gençlik sorunu olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle de sorunla etkin mücadelede, toplumun en küçük yapı taşı olan bireyden başlayarak toplumun tüm katmanlarına çeşitli sorumluluklar düşmektedir. Bu aşamada ilk adım her bireyin sorundan uzak olmadığını fark etmesi ve sorunu tanıma noktasında farkındalık kazanmaya ihtiyaç duymasıdır. İnsanda böyle bir algının olması onu sorun başlığıyla ilgili araştırmaya itecektir. Bağımlılık yapıcı maddeleri kullanan kişilerde hem fizyolojik hem psikolojik hem de sosyal anlamda ciddi yıkımlar meydana gelir. Bağımlının maddeyi denemesinin başlıca sebepleri merak, sınırlarını aşma çabası, asilik, farklı olma dürtüsü, arkadaşlarına uyma, gruptan kopmaktan çekinme sayılabilir. Ayrıca sorunlarını çözebilmek veya unutmak, daha iddialı olma düşüncesi gibi bazı psikolojik nedenler de sıralanabilir. Madde kullanımı sorunlarla baş etmenin yanlış bir yöntemidir. Bağımlılık yapıcı madde kullanan kişi kısa bir süreliğine kaygılarını ve sorunlarını unutabilir. Ama sorunlar hâlâ çözülmemiştir.

Bu kapsamda Burdur Valisi Sayın Hasan ŞILDAK Bey’in başlattığı “Bağımlılıkla Mücadele” projesinde , Kamu-sen ailesi olarak çocuklarımızı, gençlerimizi madde kullanımından uzak tutmak için hazırlanacak tüm projelerde , özellikle okul çevresinde alınacak tüm önlemlerde destek vermeye ,görev almaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.