GENERAL RAYMOND THOMAS ve ETİK KURALLAR

DÜNYA 04.09.2019 - 11:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4012+ kez okundu.
 

GENERAL RAYMOND THOMAS ve ETİK KURALLAR

Birçok tanınmış ve hatta bilinmeyen eylemlerde dünya çapında aktif olan ABD Özel Kuvvetleri, liderlik gazabına neden oldu.
ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı Askerler İçin “Etik Kurallar” Yayınladı Görüntüyü karartan operasyonlarda askerler için “Affedilmez ve anlaşılmaz yaralanmalar” konuşuluyor. Delta Force, ABD Donanması Özel Kuvvetleri (Navy SEALs, SEa=deniz, Air=hava ve Land=yer), Yeşil Bereliler ya da Korucular birçok filmde kült statüsüne sahip olan gizemli ABD Özel Kuvvetleri’nin parıltılı isimleridir. Onlar her zaman iyiliği için savaşan ve savaştaki sıkıntıdan kolayca rahatsız olmayan sert askerler olarak tasvir edilir. Bu aynı zamanda ABD Özel Harekât Komutanlığı (USSOCOM)’nın sürdürmek istediği görüntüdür. Görünen o ki, gittikçe zorlaşıyor. Kolombiya’dan uyuşturucu kaçakçılığı, küçüklerin (7 ve 11 yaş) tecavüze uğramaları gibi bilinen savaş suçları iddialarına konu vak’alar, Özel Kuvvetler’e duyulan güvenin kaybına neden oldu. Vak’alar öyle ağır ve ciddi görünüyor ki, Kongre Soruşturma Komisyonu dahi, Özel Kuvvetler’in “Kongreyi suistimal, Etik ve Profesyonellik konusundaki artan endişesinden” bahsederek kendisini bu konuya adadı. Bu bağlamda, son Ulusal Savunma Yetki Yasasında, Savunma Sekreteri’nden seçkin askerlerin profesyonellik ve etik standartlarını gözden geçirmesi istendi. ABD Özel Harekât Komutanlığı (USSOCOM) Komutanı için General Raymond Thomas, artık böyle devam edemeyeceği konusunda netti. Ne de olsa konu, onlarca yıl dikkatle inşa edilmiş ve yüksek bir fiyatla satın alınan imajla da ilgilidir: Takım Arkadaşları ve özellikle de ulusumuz arasındaki güven, Özel Kuvvetler arasındaki para birimimizdir. … Uzun yıllar boyunca, onu kazanmak için savaşırken çok çalıştık. Bu güvenin affedilmez ve anlaşılmaz ihlallerinin, yıllarca süren onurlu hizmet, ekip çalışması ve ABD Özel Harekât Komutanlığı (USSOCOM) üyeleri tarafından ilerlemesini aşındırmasına izin vermeyeceğiz. Askerleri tekrar rayına sokmak için General Thomas, Bir Eylem Çağrısı “Etik ve Özel Kuvvetler Kültürümüz” başlıklı bir e-posta hazırladı. E-postaya ayrıca Özel Kuvvetler’deki adamlara, eylemlerinin uluslararası düzeyde bir etkisi olabileceğini hatırlatmak için bir Etik Kılavuz da ekledi. Bununla birlikte, bu “Kılavuz” u okurken, Özel Kuvvetler liderliğinin kanlı zanaatlarının etik ilkeleriyle çok fazla ilgilenmediğini, ancak olası herhangi bir suçun genel halka ulaşamadığı gerçeğine dikkat çekilmektedir.  
Birçok tanınmış ve hatta bilinmeyen eylemlerde dünya çapında aktif olan ABD Özel Kuvvetleri, liderlik gazabına neden oldu.

ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı Askerler İçin “Etik Kurallar” Yayınladı

Görüntüyü karartan operasyonlarda askerler için “Affedilmez ve anlaşılmaz yaralanmalar” konuşuluyor. Delta Force, ABD Donanması Özel Kuvvetleri (Navy SEALs, SEa=deniz, Air=hava ve Land=yer), Yeşil Bereliler ya da Korucular birçok filmde kült statüsüne sahip olan gizemli ABD Özel Kuvvetleri’nin parıltılı isimleridir. Onlar her zaman iyiliği için savaşan ve savaştaki sıkıntıdan kolayca rahatsız olmayan sert askerler olarak tasvir edilir. Bu aynı zamanda ABD Özel Harekât Komutanlığı (USSOCOM)’nın sürdürmek istediği görüntüdür. Görünen o ki, gittikçe zorlaşıyor. Kolombiya’dan uyuşturucu kaçakçılığı, küçüklerin (7 ve 11 yaş) tecavüze uğramaları gibi bilinen savaş suçları iddialarına konu vak’alar, Özel Kuvvetler’e duyulan güvenin kaybına neden oldu.

Vak’alar öyle ağır ve ciddi görünüyor ki, Kongre Soruşturma Komisyonu dahi, Özel Kuvvetler’in “Kongreyi suistimal, Etik ve Profesyonellik konusundaki artan endişesinden” bahsederek kendisini bu konuya adadı. Bu bağlamda, son Ulusal Savunma Yetki Yasasında, Savunma Sekreteri’nden seçkin askerlerin profesyonellik ve etik standartlarını gözden geçirmesi istendi.

ABD Özel Harekât Komutanlığı (USSOCOM) Komutanı için General Raymond Thomas, artık böyle devam edemeyeceği konusunda netti. Ne de olsa konu, onlarca yıl dikkatle inşa edilmiş ve yüksek bir fiyatla satın alınan imajla da ilgilidir:

Takım Arkadaşları ve özellikle de ulusumuz arasındaki güven, Özel Kuvvetler arasındaki para birimimizdir. … Uzun yıllar boyunca, onu kazanmak için savaşırken çok çalıştık. Bu güvenin affedilmez ve anlaşılmaz ihlallerinin, yıllarca süren onurlu hizmet, ekip çalışması ve ABD Özel Harekât Komutanlığı (USSOCOM) üyeleri tarafından ilerlemesini aşındırmasına izin vermeyeceğiz.

Askerleri tekrar rayına sokmak için General Thomas, Bir Eylem Çağrısı “Etik ve Özel Kuvvetler Kültürümüz” başlıklı bir e-posta hazırladı. E-postaya ayrıca Özel Kuvvetler’deki adamlara, eylemlerinin uluslararası düzeyde bir etkisi olabileceğini hatırlatmak için bir Etik Kılavuz da ekledi. Bununla birlikte, bu “Kılavuz” u okurken, Özel Kuvvetler liderliğinin kanlı zanaatlarının etik ilkeleriyle çok fazla ilgilenmediğini, ancak olası herhangi bir suçun genel halka ulaşamadığı gerçeğine dikkat çekilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.