GERÇEKLEŞECEK 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

ASAYİŞ 16.05.2018 - 14:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4229+ kez okundu.
 

GERÇEKLEŞECEK 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi Vali V. Ali Nazım Balcıoğlu Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı.
  Daha önceki seçimlerde olduğu gibi 24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerin, ilimizde huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesini sağlamak, uygulanacak seçim güvenliği tedbirlerini gözden geçirmek üzere Vali V. Balcıoğlu Başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Salonunda toplantı yapıldı.   Toplantıya Vali V. Balcıoğlu başta olmak üzere, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İlçe Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, ilgili daire müdürleri katıldı.   Vali V. Balcıoğlu toplantının başında basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere 2019 yılında yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri TBMM tarafından 24 Haziran 2018 Pazar gününe alınması kararlaştırılmıştır. Seçim sırasında alınacak güvenlik tedbirlerini görüşmek üzere ilgili birimlerin yetkililerinin katılımıyla bu toplantıyı planladık.   Bir önceki seçimlerde ilimizde sorun oluşturacak önemli bir olay yaşanmamıştır. Ancak bununla birlikte oy kullanılan alanda oyunun fotoğrafını çekip internette yayınlanması, seçim panolarına zarar verme ve silah taşıma gibi sorunlar yaşanmıştır. Bu seçimde propaganda dönemi Ramazan Ayına denk geliyor. Biz yine tüm tedbirlerimizi gözden geçirerek, seçmenlerin hür iradelerini güven ve huzur ortamı içerisinde sandığa yansıtmalarını temin etmek için, seçim öncesi ve seçim günü alınması gereken tüm tedbirleri alacağız.   Bu seçim döneminde basınımıza da önemli görevler düşüyor. Kamuoyunun doğru olarak bilgilendirilmesinin yanında kamuoyunun taleplerinin yönetim birimlerine aktarılması hususunda önemli görev üstlenecekler. Bu konuda da herhangi bir tereddüt yaşayacağımızı düşünüyorum ” dedi.   Toplantının basına kapalı devam eden bölümünde ilgili birim yetkilileri tarafından alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili sunum yapılmasının ardından toplantı sona erdi.  
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi Vali V. Ali Nazım Balcıoğlu Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı.

 

Daha önceki seçimlerde olduğu gibi 24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerin, ilimizde huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesini sağlamak, uygulanacak seçim güvenliği tedbirlerini gözden geçirmek üzere Vali V. Balcıoğlu Başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Salonunda toplantı yapıldı.

 

Toplantıya Vali V. Balcıoğlu başta olmak üzere, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İlçe Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, ilgili daire müdürleri katıldı.

 

Vali V. Balcıoğlu toplantının başında basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere 2019 yılında yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri TBMM tarafından 24 Haziran 2018 Pazar gününe alınması kararlaştırılmıştır. Seçim sırasında alınacak güvenlik tedbirlerini görüşmek üzere ilgili birimlerin yetkililerinin katılımıyla bu toplantıyı planladık.

 

Bir önceki seçimlerde ilimizde sorun oluşturacak önemli bir olay yaşanmamıştır. Ancak bununla birlikte oy kullanılan alanda oyunun fotoğrafını çekip internette yayınlanması, seçim panolarına zarar verme ve silah taşıma gibi sorunlar yaşanmıştır. Bu seçimde propaganda dönemi Ramazan Ayına denk geliyor. Biz yine tüm tedbirlerimizi gözden geçirerek, seçmenlerin hür iradelerini güven ve huzur ortamı içerisinde sandığa yansıtmalarını temin etmek için, seçim öncesi ve seçim günü alınması gereken tüm tedbirleri alacağız.

 

Bu seçim döneminde basınımıza da önemli görevler düşüyor. Kamuoyunun doğru olarak bilgilendirilmesinin yanında kamuoyunun taleplerinin yönetim birimlerine aktarılması hususunda önemli görev üstlenecekler. Bu konuda da herhangi bir tereddüt yaşayacağımızı düşünüyorum ” dedi.

 

Toplantının basına kapalı devam eden bölümünde ilgili birim yetkilileri tarafından alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili sunum yapılmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.