GİZLİ OPERASYON LONDRA

EKONOMİ 27.08.2019 - 09:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4150+ kez okundu.
 

GİZLİ OPERASYON LONDRA

İngiliz Hükümeti ülkedeki şirketleri sert bir AB çıkışından korumak istiyor. Basında çıkan haberlere göre, özellikle etkilenecek şirketlerle ilgili gizli listeler tutuluyor.
BREXİT: Britanya Şirketleri’ni Korumak İçin Londra’nın Gizli Operasyonu İngiliz Hükümeti ülkedeki şirketleri sert bir AB çıkışından korumak istiyor. Basında çıkan haberlere göre, özellikle etkilenecek şirketlerle ilgili gizli listeler tutuluyor. Yardım Faaliyeti’nin adı, “İskele Kuşu Operasyonu” olarak adlandırılmaktadır. İngiliz Hükümeti, bir Medya Raporu’na göre planlanmamış Brexit halinde, şirketlere yardımcı olmak amacıyla bir Kurtarma Fonu üzerinde çalışmaktadır. Times’a göre, Avrupa Birliği’ndeki karmaşık bir çıkıştan en fazla risk altında olan büyük işverenlerin bulunduğu gizli bir liste sözkonusudur. Belgede, “İskele Kuşu Operasyonu” kod adıyla, planların gelecek hafta Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesi gerektiğini yazmaktadır. Uzmanlar; plansız bir Brexit’i Küresel Ekonomi’ye, özellikle de İngilizlere tehdit olarak görmektedir. Yeni İngiliz Hükümeti, “Her zaman ne gerekli ise” anlaşma olmadan AB çıkışına hazırlanmak için harcama yapmak istemektedir. Bakan Michael Gove Cuma günü yaptığı açıklamada, Kuzey İrlanda Ziyareti’nde, Hükümet zaten çok şey yaptı, “Ama hala yapacak çok şey var” açıklamasında bulundu. Ancak, yine de AB ile bir anlaşmaya varılabileceği varsayılmaktadır. Gove, Britanya kentlerindeki işadamları ile tanışmak istiyor. Yerel Makamlar, “Anlaşmasız” bir Brexit’in, tüm çalışanların yaklaşık yüzde beşi olan 50.000 İstihdam Alanı’nın kaybına yolaçabileceği konusunda uyardılar. Başbakan Boris Johnson, 31 Ekim’de anlaşarak ya da anlaşmadan AB’den çıkmak istediğini açıkladı. Karmaşık bir Brexit Korkusu zaten İngiliz Ekonomisini felç etmektedir. ONS istatistik ajansının açıkladığı gibi Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYİH), Nisan’dan Haziran ayına kadar bir önceki çeyreğe göre şaşırtıcı bir şekilde 2012’nin sonundan bu yana ilk kez 0,2 oranında düştü, dolayısıyla küçüldü. Ekonomistler yılın başında yüzde 0,5’lik bir büyümenin ardından durgunluk beklentisi içindeydiler. İngiliz Sterlini daha sonra yüzde 0,4 ile 1,2085 Euro oldu. PwC Analisti Mike Jakeman, “Ekonominin yerinde olduğuna dair çok az şüphe var” açıklamasında bulundu. AB’den Çıkış ve Küresel Ekonomik Yavaşlama konusundaki hıçkırıklar nedeniyle İngiltere Ekonomisi, şu an üçüncü çeyrekte “Bıçak sırtında” durmaktadır.  
İngiliz Hükümeti ülkedeki şirketleri sert bir AB çıkışından korumak istiyor. Basında çıkan haberlere göre, özellikle etkilenecek şirketlerle ilgili gizli listeler tutuluyor.

BREXİT: Britanya Şirketleri’ni Korumak İçin Londra’nın Gizli Operasyonu

İngiliz Hükümeti ülkedeki şirketleri sert bir AB çıkışından korumak istiyor. Basında çıkan haberlere göre, özellikle etkilenecek şirketlerle ilgili gizli listeler tutuluyor. Yardım Faaliyeti’nin adı, “İskele Kuşu Operasyonu” olarak adlandırılmaktadır.

İngiliz Hükümeti, bir Medya Raporu’na göre planlanmamış Brexit halinde, şirketlere yardımcı olmak amacıyla bir Kurtarma Fonu üzerinde çalışmaktadır. Times’a göre, Avrupa Birliği’ndeki karmaşık bir çıkıştan en fazla risk altında olan büyük işverenlerin bulunduğu gizli bir liste sözkonusudur.

Belgede, “İskele Kuşu Operasyonu” kod adıyla, planların gelecek hafta Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesi gerektiğini yazmaktadır. Uzmanlar; plansız bir Brexit’i Küresel Ekonomi’ye, özellikle de İngilizlere tehdit olarak görmektedir.

Yeni İngiliz Hükümeti, “Her zaman ne gerekli ise” anlaşma olmadan AB çıkışına hazırlanmak için harcama yapmak istemektedir. Bakan Michael Gove Cuma günü yaptığı açıklamada, Kuzey İrlanda Ziyareti’nde, Hükümet zaten çok şey yaptı, “Ama hala yapacak çok şey var” açıklamasında bulundu. Ancak, yine de AB ile bir anlaşmaya varılabileceği varsayılmaktadır.

Gove, Britanya kentlerindeki işadamları ile tanışmak istiyor. Yerel Makamlar, “Anlaşmasız” bir Brexit’in, tüm çalışanların yaklaşık yüzde beşi olan 50.000 İstihdam Alanı’nın kaybına yolaçabileceği konusunda uyardılar. Başbakan Boris Johnson, 31 Ekim’de anlaşarak ya da anlaşmadan AB’den çıkmak istediğini açıkladı.

Karmaşık bir Brexit Korkusu zaten İngiliz Ekonomisini felç etmektedir. ONS istatistik ajansının açıkladığı gibi Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYİH), Nisan’dan Haziran ayına kadar bir önceki çeyreğe göre şaşırtıcı bir şekilde 2012’nin sonundan bu yana ilk kez 0,2 oranında düştü, dolayısıyla küçüldü. Ekonomistler yılın başında yüzde 0,5’lik bir büyümenin ardından durgunluk beklentisi içindeydiler.

İngiliz Sterlini daha sonra yüzde 0,4 ile 1,2085 Euro oldu. PwC Analisti Mike Jakeman, “Ekonominin yerinde olduğuna dair çok az şüphe var” açıklamasında bulundu. AB’den Çıkış ve Küresel Ekonomik Yavaşlama konusundaki hıçkırıklar nedeniyle İngiltere Ekonomisi, şu an üçüncü çeyrekte “Bıçak sırtında” durmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.