GÖKER GAZİ ORTAOKULUNU SORDU “BU ISRAR NEDEN?”

EĞİTİM 11.05.2017 - 17:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4457+ kez okundu.
 

GÖKER GAZİ ORTAOKULUNU SORDU “BU ISRAR NEDEN?”

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Milli Eğitim Bakanlığı’na Gazi Ortaokulu hakkında yazılı soru önergesi verdi.
CHP Milletvekili Göker, Ülkemizde eğitim camiamızın pek çok temel sorununun çözüm beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk, orta ve lise eğitiminde faaliyet gösteren okulların isimlerini değiştirmekte olduğunu belirten GÖKER, “Son olarak Burdur’da eğitim veren Gazi Ortaokulumuzun adı değiştirilmek istenmekte ve okulun adının “Şehit Akif Altay Ortaokulu” yapılması düşünülmektedir. Burdur Valiliği tarafından yazılan 10.05.2017 tarihli evrakta “Bina Tahsisi” ve “Okul Ad Değişikliği” gibi hususlardan bahsedilmiş ve söz konusu bu değişikliğin resmiyet kazandığı görünmüştür. Burdurlu bir şehidimizin adının bir okula verilmek istenmesine hiçbir itirazımız olamaz ve hatta bundan onur duyarız. Ancak Atatürk, Cumhuriyet ve Gazi gibi ülkemize mal olmuş isimlerin toplumun hafızasından sistematik olarak silinmek istenmesine karşı çıkmaktayız. Kanımızca, söz konusu isim değişikliğinin başka bir okulda değerlendirilmesi daha şık olup, ulusal değerlerimize saygının gereği olacaktır” dedi. Öte yandan, Gazi ortaokulu bünyesinde 2016 yılının Eylül ayında bir ilkokul ve bir ana sınıfı açıldığını söyleyen CHP’li Vekil, “Zihinsel ve fiziksel gelişimleri 3 farklı yaş gurubunda olan çocuklarımızın aynı binada eğitim öğretim görmeleri oldukça düşündürücüdür. Söz konusu bu durum da, 4+4+4 eğitim sistemini aynı yaş gurubunda olmayan çocukların daha rahat eğitim görebilmesi olarak topluma sunan AKP Hükümetinin samimi olmadığının göstergesidir” dedi. Gazi unvanının adından da anlaşılacağı gibi olağanüstü yararlılıklar göstererek düşmanı yenen komutanlara devlet tarafından verilen onur nişanı olduğunu söyleyen GÖKER, “ Cumhuriyetimizin kurucusu ve tüm Türkiye’nin ortak değeri olan Atatürk’e verilen “Gazi” unvanının okulumuzun isminden kaldırılmak istenmesinin hiçbir gerekçesi yoktur” diyerek sözlerini bitirdi. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret eden meczupların ve soytarıların gündemde olduğu bir ortamda, söz konusu ad değişikliği çok mu gereklidir? İsim değişikliğinin başka bir okulda değerlendirilmesi konusunda bir çalışmanız olacak mıdır? Okulların eğitim yapısındaki değişikliğin gerekçeleri nedir? Eğitim yapısındaki bu değişiklikler hangi ihtiyaçtan doğmuştur?  
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Milli Eğitim Bakanlığı’na Gazi Ortaokulu hakkında yazılı soru önergesi verdi.

CHP Milletvekili Göker, Ülkemizde eğitim camiamızın pek çok temel sorununun çözüm beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk, orta ve lise eğitiminde faaliyet gösteren okulların isimlerini değiştirmekte olduğunu belirten GÖKER, “Son olarak Burdur’da eğitim veren Gazi Ortaokulumuzun adı değiştirilmek istenmekte ve okulun adının “Şehit Akif Altay Ortaokulu” yapılması düşünülmektedir. Burdur Valiliği tarafından yazılan 10.05.2017 tarihli evrakta “Bina Tahsisi” ve “Okul Ad Değişikliği” gibi hususlardan bahsedilmiş ve söz konusu bu değişikliğin resmiyet kazandığı görünmüştür. Burdurlu bir şehidimizin adının bir okula verilmek istenmesine hiçbir itirazımız olamaz ve hatta bundan onur duyarız. Ancak Atatürk, Cumhuriyet ve Gazi gibi ülkemize mal olmuş isimlerin toplumun hafızasından sistematik olarak silinmek istenmesine karşı çıkmaktayız. Kanımızca, söz konusu isim değişikliğinin başka bir okulda değerlendirilmesi daha şık olup, ulusal değerlerimize saygının gereği olacaktır” dedi.

Öte yandan, Gazi ortaokulu bünyesinde 2016 yılının Eylül ayında bir ilkokul ve bir ana sınıfı açıldığını söyleyen CHP’li Vekil, “Zihinsel ve fiziksel gelişimleri 3 farklı yaş gurubunda olan çocuklarımızın aynı binada eğitim öğretim görmeleri oldukça düşündürücüdür. Söz konusu bu durum da, 4+4+4 eğitim sistemini aynı yaş gurubunda olmayan çocukların daha rahat eğitim görebilmesi olarak topluma sunan AKP Hükümetinin samimi olmadığının göstergesidir” dedi.

Gazi unvanının adından da anlaşılacağı gibi olağanüstü yararlılıklar göstererek düşmanı yenen komutanlara devlet tarafından verilen onur nişanı olduğunu söyleyen GÖKER, “ Cumhuriyetimizin kurucusu ve tüm Türkiye’nin ortak değeri olan Atatürk’e verilen “Gazi” unvanının okulumuzun isminden kaldırılmak istenmesinin hiçbir gerekçesi yoktur” diyerek sözlerini bitirdi.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret eden meczupların ve soytarıların gündemde olduğu bir ortamda, söz konusu ad değişikliği çok mu gereklidir?

İsim değişikliğinin başka bir okulda değerlendirilmesi konusunda bir çalışmanız olacak mıdır?

Okulların eğitim yapısındaki değişikliğin gerekçeleri nedir? Eğitim yapısındaki bu değişiklikler hangi ihtiyaçtan doğmuştur?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.