GÖKER’İN DÜNYA ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GÜNÜ MESAJI

GÜNDEM 16.06.2020 - 11:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4077+ kez okundu.
 

GÖKER’İN DÜNYA ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GÜNÜ MESAJI

Toprakları çölleşen bir ülkenin temel sorunlarının açlık, susuzluk ve işsizlik olacağını belirterek farkındalık olmasını istedi
Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker, Dünyada ve Ülkemiz de çölleşmenin kaçınılmazlığına dikkat çektiği açıklamasında; Birleşmiş Milletler tarafından dünyadaki Çölleşme ve Kuraklık riskine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 1994 yılında bir karar alınmış ve 17 Haziran tarihi Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü olarak belirlenmiştir. Ülkemizin iklim değişikliğinden olumsuz yönde etkileneceğini belirten uzmanlar, yağışların azalması nedeniyle su kıtlığı çeken ülkelerden olacağımızı her platformda dile getirerek konunun önemine dikkat çekmektedirler. Ülkemizde çölleşmenin temel nedeni erozyon olmakla birlikte riskin en yüksek olduğu bölgeler diğer bölgelere göre daha az yağış alan İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesidir. Öte yandan, meralarda ve tarım alanlarında aşırı miktarda erozyon görülmektedir. Meraların nerdeyse üçte ikilik kısmında, tarlaların ise yüzde 60’lık kısmında yeterli bitki örtüsü olmadığı için erozyon olmaktadır. Erozyonla mücadele etmenin yöntemleri bellidir. Ülkemizin her köşesini ağaçlandırarak, su kaynaklarımızı koruyarak, tarım planlaması yaparak, meraları ıslah ederek ve en önemlisi halkımızı bilinçlendirerek erozyonla mücadele edebiliriz. Toprakları çölleşen bir ülkenin temel sorunlarının açlık, susuzluk ve işsizlik olacağının bilinciyle 17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü’nün tüm toplumumuzda farkındalık yaratmasını diliyorum.  
Toprakları çölleşen bir ülkenin temel sorunlarının açlık, susuzluk ve işsizlik olacağını belirterek farkındalık olmasını istedi

Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker, Dünyada ve Ülkemiz de çölleşmenin kaçınılmazlığına dikkat çektiği açıklamasında; Birleşmiş Milletler tarafından dünyadaki Çölleşme ve Kuraklık riskine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 1994 yılında bir karar alınmış ve 17 Haziran tarihi Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü olarak belirlenmiştir.

Ülkemizin iklim değişikliğinden olumsuz yönde etkileneceğini belirten uzmanlar, yağışların azalması nedeniyle su kıtlığı çeken ülkelerden olacağımızı her platformda dile getirerek konunun önemine dikkat çekmektedirler. Ülkemizde çölleşmenin temel nedeni erozyon olmakla birlikte riskin en yüksek olduğu bölgeler diğer bölgelere göre daha az yağış alan İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesidir.

Öte yandan, meralarda ve tarım alanlarında aşırı miktarda erozyon görülmektedir. Meraların nerdeyse üçte ikilik kısmında, tarlaların ise yüzde 60’lık kısmında yeterli bitki örtüsü olmadığı için erozyon olmaktadır.

Erozyonla mücadele etmenin yöntemleri bellidir. Ülkemizin her köşesini ağaçlandırarak, su kaynaklarımızı koruyarak, tarım planlaması yaparak, meraları ıslah ederek ve en önemlisi halkımızı bilinçlendirerek erozyonla mücadele edebiliriz.

Toprakları çölleşen bir ülkenin temel sorunlarının açlık, susuzluk ve işsizlik olacağının bilinciyle 17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü’nün tüm toplumumuzda farkındalık yaratmasını diliyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.