GÖL FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLACAK

YAŞAM 22.09.2016 - 10:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4203+ kez okundu.
 

GÖL FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLACAK

Burdur Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla düzenlediklerini belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Feryadımızı duyun, Burdur Gölü kurumasın” dedi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Göl Festivalinin tanıtımını yaptı. Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası katılacak olan sporcular Burdur Gölü'nde Su Jeti ve flyboard gösterisi yaptı.  Gazetecilere açıklama yapan Başkan Ercengiz, “Her ne kadar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bunu kabul etmese de gölü besleyen kaynakların göle kazandırılması gerekiyor. Göl tabanından su çeken sondajların mutlaka denetim altına alınması lazım. Göl çevresinde yapılan tarım uygulamalarında daha az su çeken bitkilerin dikimine izin verilmesi gerekiyor. Kontrolsüz su rejimiyle gölümüzü kaybederiz. Bu çekilme devam ederse öngörülenden daha kısa bir zamanda gölümüzü kaybedeceğiz. Gölümüzde endemik bir balık türünü yaşatmaya çalışıyoruz. Bu balık türünün yok olması demek endemik bir türün daha kaybolması demek. Gerçekten üzülüyorum. Burdur Belediyesi olarak görevimiz göle deşarj edilen arıtmadan çıkan suyun kalitesini arttırmak. Bununla ilgili çalışmamızı yaptık. Arıtma tesisimizi kısa zaman içerisinde yapacağız. Burdur Gölü’nün kurumaması için kaynakların Burdur Gölü’ne ulaşması gerekiyor. Sulama barajlarına karşı değiliz. Ancak Burdur Gölü bize miras değil, emanettir. Festivalin amacı Burdur Gölü’ndeki çekilmeye dikkat çekmek. Burdur Gölü son 40-50 yılda hacminin yüzde 40’ını kaybetti. Sadece Burdur Belediyesinin ya da belediye başkanının haykırmasıyla çözme kavuşacak bir sorun değil. Bütün bileşenleriyle, hep birlikte elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Feryadımızı duyun. Burdur Gölü kurumasın. Hep birlikte bunun mücadelesini vermemiz gerekiyor.” diye konuştu. Göl Festivali başlıyor Bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz Göl Festivali, 22 Eylül Perşembe Günü Köprübaşı Mevkiinden düzenlenecek olan yürüyüş ile başlayacak. Göl Festivali, 22 Eylül akşamı saat 21.00’de Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda (Şeker Meydanı) düzenlenecek olan Ziynet Sali konseri ile devam edecek. Festival, 23 Eylül saat 21.00’de ise Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda (Şeker Meydanı) Emre Aydın konseri ile devam edecek. Festivalin finalinde ise 24 Eylül Cumartesi günü Model gurubunun solisti Fatma Turgut Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda (Şeker Meydanı) sahne alacak. Su jetleri Burdur Gölü için yarışacak Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun (TMF) 2016 yarış takviminde yer alan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın 5. Ayağı Burdur Belediyesi Göl Festivali kapsamında yapılacak. 23 Eylül Cuma günü gün boyu Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonası kayıtları ve antrenmanları gerçekleşecek. 24 Eylül Cumartesi günü ise yaklaşık 100 sporcunun katılacağı Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonası yapılacak. Aynı gün saat 20.00’de ise ödül töreni gerçekleştirilecek.  
Burdur Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla düzenlediklerini belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Feryadımızı duyun, Burdur Gölü kurumasın” dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Göl Festivalinin tanıtımını yaptı. Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası katılacak olan sporcular Burdur Gölü'nde Su Jeti ve flyboard gösterisi yaptı. 

Gazetecilere açıklama yapan Başkan Ercengiz, “Her ne kadar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bunu kabul etmese de gölü besleyen kaynakların göle kazandırılması gerekiyor. Göl tabanından su çeken sondajların mutlaka denetim altına alınması lazım. Göl çevresinde yapılan tarım uygulamalarında daha az su çeken bitkilerin dikimine izin verilmesi gerekiyor. Kontrolsüz su rejimiyle gölümüzü kaybederiz. Bu çekilme devam ederse öngörülenden daha kısa bir zamanda gölümüzü kaybedeceğiz. Gölümüzde endemik bir balık türünü yaşatmaya çalışıyoruz. Bu balık türünün yok olması demek endemik bir türün daha kaybolması demek. Gerçekten üzülüyorum.

Burdur Belediyesi olarak görevimiz göle deşarj edilen arıtmadan çıkan suyun kalitesini arttırmak. Bununla ilgili çalışmamızı yaptık. Arıtma tesisimizi kısa zaman içerisinde yapacağız. Burdur Gölü’nün kurumaması için kaynakların Burdur Gölü’ne ulaşması gerekiyor. Sulama barajlarına karşı değiliz. Ancak Burdur Gölü bize miras değil, emanettir. Festivalin amacı Burdur Gölü’ndeki çekilmeye dikkat çekmek. Burdur Gölü son 40-50 yılda hacminin yüzde 40’ını kaybetti. Sadece Burdur Belediyesinin ya da belediye başkanının haykırmasıyla çözme kavuşacak bir sorun değil. Bütün bileşenleriyle, hep birlikte elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Feryadımızı duyun. Burdur Gölü kurumasın. Hep birlikte bunun mücadelesini vermemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Göl Festivali başlıyor

Bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz Göl Festivali, 22 Eylül Perşembe Günü Köprübaşı Mevkiinden düzenlenecek olan yürüyüş ile başlayacak.

Göl Festivali, 22 Eylül akşamı saat 21.00’de Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda (Şeker Meydanı) düzenlenecek olan Ziynet Sali konseri ile devam edecek.

Festival, 23 Eylül saat 21.00’de ise Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda (Şeker Meydanı) Emre Aydın konseri ile devam edecek. Festivalin finalinde ise 24 Eylül Cumartesi günü Model gurubunun solisti Fatma Turgut Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda (Şeker Meydanı) sahne alacak.

Su jetleri Burdur Gölü için yarışacak

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun (TMF) 2016 yarış takviminde yer alan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın 5. Ayağı Burdur Belediyesi Göl Festivali kapsamında yapılacak.

23 Eylül Cuma günü gün boyu Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonası kayıtları ve antrenmanları gerçekleşecek. 24 Eylül Cumartesi günü ise yaklaşık 100 sporcunun katılacağı Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonası yapılacak. Aynı gün saat 20.00’de ise ödül töreni gerçekleştirilecek.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.