GÜRER: “5 MİLYON EYT’Lİ YİNE MAĞDUR”

SİYASET 17.12.2020 - 12:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2591+ kez okundu.
 

GÜRER: “5 MİLYON EYT’Lİ YİNE MAĞDUR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, emeklilikte yaşa takılanların 2021 yılı bütçesinde de unutulduğunu söyledi.
GÜRER, EYT’LİLERİN MAĞDURUYETİNİ YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ  Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, prim ve gün olarak belirlenen sürelerini doldurdukları halde, 1999 yılında çıkarılan ve 2006 yılında da AKP iktidarı tarafından genişletilen yasal düzenlemeyle emekli olabilme yaşları kademeli olarak 65’e çıkarılan 5 milyonu yakın EYT’linin mağduriyetini yeniden Meclis gündemine taşıdı.  EYT’LİLER İLK SEÇİMDE SANDIKTA HESAP SORACAK  2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların yine unutulduğunu belirtti. Prim ve gününü tamamladığı hâlde yaş gerekçesiyle milyonlarca yurttaşın mağdur edildiğini anlatan Gürer, “Emeklilikte yaşa takılanlar ilk seçimde onları unutanları sandıkta gereken dersi verecektir” dedi. BU BİR ZULÜMDÜR  Pandemide işten çıkarılan işçilerin iş bulamadığı için açlığa mahkûm edildiğini kaydeden Gürer, “ Bu zulümdür, kabul edilemez. Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülmeli, milyonlarca insanın mağduriyeti sona erdirilmelidir” ifadelerini kullandı. GÜRER İKİNCİ  KEZ KANUN TEKLİFİ VERDİ  CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, 2 yıl önce, EYT’lilerin mağduriyetinin giderilmesi için TBMM Başkanlığına verdiği kanun teklifi, Genel Kurul’da görüşülmüş ve AKP Milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti. Gürer, bu sefer yeni bir kanun teklifi daha hazırladı. Sayıları  5 milyonu bulan ve yıllardır mağdur edilen EYT’lilerin, prim ve gün sayılarını doldurmaları halinde, yaş sınırına bakılmaksızın emekli olmalarını öngören bir Kanun Teklifi  TBMM başkanlığında bulunuyor. İkinci kez EYT’lilerin mağduriyetinin giderilmesi için hazırladığı teklifin  bir an önce mecliste görüşülmesi isteyen Gürer, “İşsiz kalıp iş bulamayan binlerce gün ve primini ödeyip emekliliği hak ettiği halde emekli olamayanlar bir an önce haklarının verilmesi istiyorlar. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan bu sorunun çözülmesi noktasında mağdurların sesini duymuyor. AKP’nin bu tavrı nedeniyle milyonlarca kişi mağdur durumda. Kanun teklifimiz görüşülüp kabul edilse bu mağduriyet ortadan kalkar” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, emeklilikte yaşa takılanların 2021 yılı bütçesinde de unutulduğunu söyledi.

GÜRER, EYT’LİLERİN MAĞDURUYETİNİ YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, prim ve gün olarak belirlenen sürelerini doldurdukları halde, 1999 yılında çıkarılan ve 2006 yılında da AKP iktidarı tarafından genişletilen yasal düzenlemeyle emekli olabilme yaşları kademeli olarak 65’e çıkarılan 5 milyonu yakın EYT’linin mağduriyetini yeniden Meclis gündemine taşıdı. 

EYT’LİLER İLK SEÇİMDE SANDIKTA HESAP SORACAK 

2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların yine unutulduğunu belirtti.

Prim ve gününü tamamladığı hâlde yaş gerekçesiyle milyonlarca yurttaşın mağdur edildiğini anlatan Gürer, “Emeklilikte yaşa takılanlar ilk seçimde onları unutanları sandıkta gereken dersi verecektir” dedi.

BU BİR ZULÜMDÜR 

Pandemide işten çıkarılan işçilerin iş bulamadığı için açlığa mahkûm edildiğini kaydeden Gürer, “ Bu zulümdür, kabul edilemez. Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülmeli, milyonlarca insanın mağduriyeti sona erdirilmelidir” ifadelerini kullandı.

GÜRER İKİNCİ  KEZ KANUN TEKLİFİ VERDİ 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, 2 yıl önce, EYT’lilerin mağduriyetinin giderilmesi için TBMM Başkanlığına verdiği kanun teklifi, Genel Kurul’da görüşülmüş ve AKP Milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

Gürer, bu sefer yeni bir kanun teklifi daha hazırladı. Sayıları  5 milyonu bulan ve yıllardır mağdur edilen EYT’lilerin, prim ve gün sayılarını doldurmaları halinde, yaş sınırına bakılmaksızın emekli olmalarını öngören bir Kanun Teklifi  TBMM başkanlığında bulunuyor. İkinci kez EYT’lilerin mağduriyetinin giderilmesi için hazırladığı teklifin  bir an önce mecliste görüşülmesi isteyen Gürer, “İşsiz kalıp iş bulamayan binlerce gün ve primini ödeyip emekliliği hak ettiği halde emekli olamayanlar bir an önce haklarının verilmesi istiyorlar. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan bu sorunun çözülmesi noktasında mağdurların sesini duymuyor. AKP’nin bu tavrı nedeniyle milyonlarca kişi mağdur durumda. Kanun teklifimiz görüşülüp kabul edilse bu mağduriyet ortadan kalkar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.