GÜRER: “ÇİFTÇİLERİ, KENDİ TOPRAKLARINDA AMELE YAPACAKLAR”

EKONOMİ 08.07.2020 - 12:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3882+ kez okundu.
 

GÜRER: “ÇİFTÇİLERİ, KENDİ TOPRAKLARINDA AMELE YAPACAKLAR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hazineye ait tarım arazilerinin kiralanmasıyla ilgili ihaleye, il dışından gelen büyük firmaların katılmasıyla baş gösteren sorunu, meclise taşıdı
              VERİMLİ ARAZİLERİ YURTDIŞINDAN GELEN BÜYÜK FİRMALAR KAPATIYOR TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de verimli tarım arazilerinin il dışından gelen firmalar ya da yurt dışından gelen yabancı firmalarca toplanıp alınmakta olduğuna dikkat çekti.              ÇİFTÇİLER KENDİ TOPRAKLARINDA AMELE OLACAK Bu olumsuz tablonun, Niğde’de çiftçileri kendi topraklarında amele olmaya zorladığını anlatan CHP Milletvekili Gürer, “Yıllardır çiftçilerin ekip diktiği Millî Emlake ait hazine arazilerinin de ihaleye çıkarılması ve Niğdeli çiftçilerin dışında firmaların ihaleye girmesi ciddi tepki yaratmıştır” dedi. İKTİDAR, ÇİFTÇİLERE HAKSIZLIK YAPIYOR İhale kapsamında, Konaklı kasabası çiftçilerinin Niğde Defterdarlığı önünde toplanıp durumu protesto etmeleri üzerine ihalenin şimdilik iptal edildiğini söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çiftçilerin haklı talebi, yıllardır ektikleri hazine arazilerinin kendilerine kiralanmasıdır. Niğde'de çiftçilerin yaşadıkları sorunlara bu kere arazisiz bırakılma tehlikesi eklenmiştir. Çiftçi topraklarını hazineden kiralayarak ekmek üretmek için haklı olarak öncelik beklemektedir. Zor koşullarda ekmeklerinin peşinde olan Konaklı kasabası çiftçileri ve diğer bölge çiftçilerine iktidar haksızlık yapmaktan vazgeçmelidir” açıklamasında bulundu.  TOPLULAŞTIRMADAKİ AKSAKLIK, KİRALIK ARAZİLERDE SORUNA YOL AÇTI  Gürer, hazine arazilerinin önceki dönemlerdeki kullanıcılarına yüzde 50 bedelle satılması uygulamasının, toplulaştırma çalışmalarından kaynaklanan aksaklıklar nedeniyle bazı bölgelerde ciddi sorunlara yol açtığını, çiftçilerin yıllardır kiralık olarak kullandıkları hazine arazilerinin, başkalarının üzerine tapulandırılmasının bu sorunları çok daha vahim bur noktaya taşıdığını da sözlerine ekledi.  ÇİFTÇİLERİN PROTESTOSU, İHALEYİ İPTAL ETTİRDİ  Bilindiği gibi dün (7 Temmuz Salı) Niğde’nin Konaklı beldesinde, Milli Emlak Müdürlüğü’ne bağlı 16 bin dekar tarım arazisinin kiralama ihalesine, bu alanlarda yıllardır tarımsal üretim yapan çiftçiler yerine başka illerden gelen büyük firmaların katılmasına, Konaklılı üreticiler tepki göstermiş, Niğde Defterdarlığı önünde toplanan çiftçilerin tepkisi üzerine ihale iptal edilmişti.  
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hazineye ait tarım arazilerinin kiralanmasıyla ilgili ihaleye, il dışından gelen büyük firmaların katılmasıyla baş gösteren sorunu, meclise taşıdı

              VERİMLİ ARAZİLERİ YURTDIŞINDAN GELEN BÜYÜK FİRMALAR KAPATIYOR

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de verimli tarım arazilerinin il dışından gelen firmalar ya da yurt dışından gelen yabancı firmalarca toplanıp alınmakta olduğuna dikkat çekti. 

            ÇİFTÇİLER KENDİ TOPRAKLARINDA AMELE OLACAK

Bu olumsuz tablonun, Niğde’de çiftçileri kendi topraklarında amele olmaya zorladığını anlatan CHP Milletvekili Gürer, “Yıllardır çiftçilerin ekip diktiği Millî Emlake ait hazine arazilerinin de ihaleye çıkarılması ve Niğdeli çiftçilerin dışında firmaların ihaleye girmesi ciddi tepki yaratmıştır” dedi.

İKTİDAR, ÇİFTÇİLERE HAKSIZLIK YAPIYOR

İhale kapsamında, Konaklı kasabası çiftçilerinin Niğde Defterdarlığı önünde toplanıp durumu protesto etmeleri üzerine ihalenin şimdilik iptal edildiğini söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çiftçilerin haklı talebi, yıllardır ektikleri hazine arazilerinin kendilerine kiralanmasıdır. Niğde'de çiftçilerin yaşadıkları sorunlara bu kere arazisiz bırakılma tehlikesi eklenmiştir. Çiftçi topraklarını hazineden kiralayarak ekmek üretmek için haklı olarak öncelik beklemektedir. Zor koşullarda ekmeklerinin peşinde olan Konaklı kasabası çiftçileri ve diğer bölge çiftçilerine iktidar haksızlık yapmaktan vazgeçmelidir” açıklamasında bulundu. 

TOPLULAŞTIRMADAKİ AKSAKLIK, KİRALIK ARAZİLERDE SORUNA YOL AÇTI 

Gürer, hazine arazilerinin önceki dönemlerdeki kullanıcılarına yüzde 50 bedelle satılması uygulamasının, toplulaştırma çalışmalarından kaynaklanan aksaklıklar nedeniyle bazı bölgelerde ciddi sorunlara yol açtığını, çiftçilerin yıllardır kiralık olarak kullandıkları hazine arazilerinin, başkalarının üzerine tapulandırılmasının bu sorunları çok daha vahim bur noktaya taşıdığını da sözlerine ekledi. 

ÇİFTÇİLERİN PROTESTOSU, İHALEYİ İPTAL ETTİRDİ 

Bilindiği gibi dün (7 Temmuz Salı) Niğde’nin Konaklı beldesinde, Milli Emlak Müdürlüğü’ne bağlı 16 bin dekar tarım arazisinin kiralama ihalesine, bu alanlarda yıllardır tarımsal üretim yapan çiftçiler yerine başka illerden gelen büyük firmaların katılmasına, Konaklılı üreticiler tepki göstermiş, Niğde Defterdarlığı önünde toplanan çiftçilerin tepkisi üzerine ihale iptal edilmişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.