GÜRER’DEN YAŞLI VE YALNIZLARA VEFA

YAŞAM 15.10.2021 - 12:46, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2679+ kez okundu.
 

GÜRER’DEN YAŞLI VE YALNIZLARA VEFA

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bakım hizmetlerinde sorun yaşanan yalnız ve yaşlı bireylerin durumunu, TBMM gündemine taşıdı.
Gürer, eğitimli ve belgeli gençlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadrosunda istihdam edilerek yalnız ve yaşlı bireylerinin belirli bir ücret karşılığında bakılmalarının sağlanması gerektiğini belirtti. YALNIZ YAŞAYAN YAŞLI BİREYLERİN BAKIM SORUNU Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaşlı, hasta ve yalnız bireylerin günlük bakım ve kontrollerinin düzenli yapılabilmesini olanak sağlayacak olan önerisini TBMM Genel Kurulu’nda açıkladı. BELGELİ VE EĞİTİMLİ KİŞİLERE İHTİYAÇ VAR Ülkemizin kanayan yarası haline gelen yaşlı ve kimsesizlerin bakımlarına ilişkin bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu alanda kamu kuruluşları ve belediyeler tarafından bazı hizmetlerin sunulduğunu ancak sürekli aynı evde kalacak, hastanede olduğu süreçte refakat edecek belgeli ve eğitimli kişilere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. HUZUREVLERİ VAR AMA… CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yalnız ve yaşlı bireyler için ülkemizdeki huzurevlerinin bir alternatif olarak düşünülebileceğini ancak evinde yaşayıp bakım için başkasının desteğine ihtiyaç duyanların içinde bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. BAKANLIK İSTİHDAM SAĞLAMALI Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadrosunda istihdam edilerek, kamu kontrolünde, talebe göre, ücretli bir şekilde çalışmayı isteyenler için düzenleme yapılması gerektiğini kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Eğitimli, istekli, kayıtlı, görevli, sürekli yalnız ve yaşlı kişilerin evinde kalabilecek kişilerle hem istihdam hem yaşlılar için bir hizmet ağı oluşturulmalıdır” dedi. HEM İSTİHDAM HEM DE YAŞLILAR İÇİN HİZMET ALANI Gürer, “Yalnız kişilerin bakacak bakıcılarla yaşadığı sorunlar da bu anlamda çözülecek ve yaşlılar için de bir hizmet alanı oluşturulacaktır” şeklinde konuştu  
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bakım hizmetlerinde sorun yaşanan yalnız ve yaşlı bireylerin durumunu, TBMM gündemine taşıdı.

Gürer, eğitimli ve belgeli gençlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadrosunda istihdam edilerek yalnız ve yaşlı bireylerinin belirli bir ücret karşılığında bakılmalarının sağlanması gerektiğini belirtti.

YALNIZ YAŞAYAN YAŞLI BİREYLERİN BAKIM SORUNU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaşlı, hasta ve yalnız bireylerin günlük bakım ve kontrollerinin düzenli yapılabilmesini olanak sağlayacak olan önerisini TBMM Genel Kurulu’nda açıkladı.

BELGELİ VE EĞİTİMLİ KİŞİLERE İHTİYAÇ VAR

Ülkemizin kanayan yarası haline gelen yaşlı ve kimsesizlerin bakımlarına ilişkin bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu alanda kamu kuruluşları ve belediyeler tarafından bazı hizmetlerin sunulduğunu ancak sürekli aynı evde kalacak, hastanede olduğu süreçte refakat edecek belgeli ve eğitimli kişilere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

HUZUREVLERİ VAR AMA…

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yalnız ve yaşlı bireyler için ülkemizdeki huzurevlerinin bir alternatif olarak düşünülebileceğini ancak evinde yaşayıp bakım için başkasının desteğine ihtiyaç duyanların içinde bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

BAKANLIK İSTİHDAM SAĞLAMALI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadrosunda istihdam edilerek, kamu kontrolünde, talebe göre, ücretli bir şekilde çalışmayı isteyenler için düzenleme yapılması gerektiğini kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Eğitimli, istekli, kayıtlı, görevli, sürekli yalnız ve yaşlı kişilerin evinde kalabilecek kişilerle hem istihdam hem yaşlılar için bir hizmet ağı oluşturulmalıdır” dedi.

HEM İSTİHDAM HEM DE YAŞLILAR İÇİN HİZMET ALANI

Gürer, “Yalnız kişilerin bakacak bakıcılarla yaşadığı sorunlar da bu anlamda çözülecek ve yaşlılar için de bir hizmet alanı oluşturulacaktır” şeklinde konuştu

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.