HALK OYLAMASI GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI.

ASAYİŞ 15.03.2017 - 22:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4049+ kez okundu.
 

HALK OYLAMASI GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılması kararlaştırılan Anayasa Değişikliği Halkoylaması’nın İlimiz’de huzur ve güven ortamında tamamlanması için alınan güvenlik tedbirleri ve diğer hususları gözden geçirmek amacıyla Vali Şerif Yılmaz Başkanlığında toplantı düzenlendi. İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda Vali Yılmaz Başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Hukuk İşleri Müdürü Mehmet Polat, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, AEDAŞ İl Müdürü Emin Şeker, Telekom İl Müdürü Hasan Sancar, İlçe Jandarma Komutanları, İlçe Emniyet Müdürü ve Amirleri katıldı. Toplantının başında Vali Yılmaz bir konuşma yaptı, sonrasında İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü J. Yarbay Asil Alper tarafından Jandarma ve Emniyet bölgelerinde alınan güvenlik önlemleri kapsayan müşterek bir sunum gerçekleştirildi.   Vali Yılmaz toplantının başında yaptığı konuşmasında; “16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Halkoylaması öncesi, esnası ve sonrasında alacak olduğumuz tedbirlerle ilgili tüm ilçelerimizde görev yapan arkadaşlarımız burada. Bugün hep beraber planlanan tedbirlerin değerlendirmesini yapacağız. Burada Halkoylaması iş ve işlemlerinin yürütülmesiyle ilgili esas görev Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığında, ilimizde de işlemler il ve ilçe, özellikle ilçe seçim kurulları tarafından yürütülüyor. Bizlerin görevi, huzurlu ve güvenli bir ortamda vatandaşlarımızın iradesini sandığa yansıtacak şekilde güvenlik tedbirlerinin alınmasıdır. Bunun yanında Seçim Müdürlükleri tarafından duyulan ihtiyaçların gerek araç gereç, gerekse bir takım malzemelerle ilgili ve personel takviyesi ile ilgili taleplerin karşılanmasıdır. Burada netice olarak bize düşen referandumun sağlıklı bir şekilde yapılmasını temin edecek olan çalışmalara idare olarak gereken desteğin verilmesidir." dedi. Vali Yılmaz konuşmasının devamında, seçim sürecinde görev alacak personellerin izinlerinin gözden geçirilmesi, seçim takvimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken konular, oy verme günü sandık çevresi ve oyların sayımı sonrası ilçe seçim kurullarına intikali hususlarında gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. Ayrıca Vali Yılmaz kesintisiz elektrik ve telekom hizmetlerinin verilmesi açısından, toplantıda hazır bulunan AEDAŞ ve Telekom Müdürlerinden kurumları tarafından alınan tedbirlerle ilgili bilgi aldı  

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılması kararlaştırılan Anayasa Değişikliği Halkoylaması’nın İlimiz’de huzur ve güven ortamında tamamlanması için alınan güvenlik tedbirleri ve diğer hususları gözden geçirmek amacıyla Vali Şerif Yılmaz Başkanlığında toplantı düzenlendi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda Vali Yılmaz Başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Hukuk İşleri Müdürü Mehmet Polat, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, AEDAŞ İl Müdürü Emin Şeker, Telekom İl Müdürü Hasan Sancar, İlçe Jandarma Komutanları, İlçe Emniyet Müdürü ve Amirleri katıldı.

Toplantının başında Vali Yılmaz bir konuşma yaptı, sonrasında İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü J. Yarbay Asil Alper tarafından Jandarma ve Emniyet bölgelerinde alınan güvenlik önlemleri kapsayan müşterek bir sunum gerçekleştirildi.

 

Vali Yılmaz toplantının başında yaptığı konuşmasında;

“16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Halkoylaması öncesi, esnası ve sonrasında alacak olduğumuz tedbirlerle ilgili tüm ilçelerimizde görev yapan arkadaşlarımız burada. Bugün hep beraber planlanan tedbirlerin değerlendirmesini yapacağız. Burada Halkoylaması iş ve işlemlerinin yürütülmesiyle ilgili esas görev Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığında, ilimizde de işlemler il ve ilçe, özellikle ilçe seçim kurulları tarafından yürütülüyor.

Bizlerin görevi, huzurlu ve güvenli bir ortamda vatandaşlarımızın iradesini sandığa yansıtacak şekilde güvenlik tedbirlerinin alınmasıdır. Bunun yanında Seçim Müdürlükleri tarafından duyulan ihtiyaçların gerek araç gereç, gerekse bir takım malzemelerle ilgili ve personel takviyesi ile ilgili taleplerin karşılanmasıdır. Burada netice olarak bize düşen referandumun sağlıklı bir şekilde yapılmasını temin edecek olan çalışmalara idare olarak gereken desteğin verilmesidir." dedi.

Vali Yılmaz konuşmasının devamında, seçim sürecinde görev alacak personellerin izinlerinin gözden geçirilmesi, seçim takvimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken konular, oy verme günü sandık çevresi ve oyların sayımı sonrası ilçe seçim kurullarına intikali hususlarında gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. Ayrıca Vali Yılmaz kesintisiz elektrik ve telekom hizmetlerinin verilmesi açısından, toplantıda hazır bulunan AEDAŞ ve Telekom Müdürlerinden kurumları tarafından alınan tedbirlerle ilgili bilgi aldı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.