HANIMLAR ARASI KURU FASULYE PİŞİRME YARIŞMASI YAPILDI

YAŞAM 22.09.2016 - 14:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4157+ kez okundu.
 

HANIMLAR ARASI KURU FASULYE PİŞİRME YARIŞMASI YAPILDI

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İlçeler arası Hanımlar arasında Kuru Fasulye pişirme yarışmamsı düzenlendi.
Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarafından düzenlenen yarışmaya Burdur Valisi Şerif Yılmaz da katılarak Kuru Fasulye pişirme yarışmasına katılarak derece alan hanımlara ödüllerini verdi. Ödüllerin verilmesinin ardından ise yarışma da derece alan pişirilmiş kuru fasulye yemekleri protokol üyelerine ve yarışmalara katılan misafirlere ikram edildi. Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarafından yapılan açıklamada; Türkiye ve Pakistan’ın BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) üyesi diğer ülkelerle birlikte istişare ederek BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ya 2016 yılının Bakliyat yılı olarak ilan edilmesi tekliflerinin ardından kabul edilmiş ve 2016 yılı uluslar arası Bakliyat Yılı (UBY) olarak ilan edilmiştir. İlimizde bu yıl ki faaliyetler ile 13.000 bin ton olan bakliyat üretiminin gelecek yıllarda artması beklenmektedir.   Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarafından düzenlenen hanımlar arasındaki Kuru Fasulye pişirme yarışmasına Burdur merkez ve İlçelerden yarışma yapmak üzere 1’er aday katıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Kemer İlçesinin adayı Aysel Karagöz birinci, Merkez adayı Hadiye Kaya ikinci ve Altınyayla ilçesi  adayı Songül Sipahi ise üçüncü olarak yarışmada derece aldı. Kazanan adaylara ise Vali Şerif Yılmaz birinciye Cumhuriyet altını ve düdüklü tencere ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek altın ve birer düdüklü tencere hediye etti. yarışmaya katılan diğer adaylara ise fincan takımı hediye edildi.   Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Yarışma sonrasında yaptığı açıklamada. Ülkemizin ve dost ülke Pakistan’ın teklifi ile BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından 2016 yılı bakliyat yılı ilan edilmiştir. Bu gün günümüzde dahi dünya insanlığının büyük bir bölümü açlık ve sefalet ile mücadele etmektedir. Kuru Fasulye ise ülkemizdeki birçok bölgenin en önemli gıda maddeleri arasında sayılmaktadır. Adeta ülkemizin milli yemeği sayılmaktadır. Çocuklarımız dahil birçok insanımız bu gün beslenme tercihlerinde başka gıda maddelerini tüketmekte ve bu beslenme alışkanlıkları ise obezite denilen bir hastalığı tetiklemektedir. Geleneksel gıdalarımızdan yana olan beslenme alışkanlıklarımızı terk etmemek ve dengeli beslenmek zorundayız dedi.
Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İlçeler arası Hanımlar arasında Kuru Fasulye pişirme yarışmamsı düzenlendi.

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarafından düzenlenen yarışmaya Burdur Valisi Şerif Yılmaz da katılarak Kuru Fasulye pişirme yarışmasına katılarak derece alan hanımlara ödüllerini verdi. Ödüllerin verilmesinin ardından ise yarışma da derece alan pişirilmiş kuru fasulye yemekleri protokol üyelerine ve yarışmalara katılan misafirlere ikram edildi.


Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarafından yapılan açıklamada; Türkiye ve Pakistan’ın BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) üyesi diğer ülkelerle birlikte istişare ederek BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ya 2016 yılının Bakliyat yılı olarak ilan edilmesi tekliflerinin ardından kabul edilmiş ve 2016 yılı uluslar arası Bakliyat Yılı (UBY) olarak ilan edilmiştir. İlimizde bu yıl ki faaliyetler ile 13.000 bin ton olan bakliyat üretiminin gelecek yıllarda artması beklenmektedir.

 

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarafından düzenlenen hanımlar arasındaki Kuru Fasulye pişirme yarışmasına Burdur merkez ve İlçelerden yarışma yapmak üzere 1’er aday katıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Kemer İlçesinin adayı Aysel Karagöz birinci, Merkez adayı Hadiye Kaya ikinci ve Altınyayla ilçesi  adayı Songül Sipahi ise üçüncü olarak yarışmada derece aldı. Kazanan adaylara ise Vali Şerif Yılmaz birinciye Cumhuriyet altını ve düdüklü tencere ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek altın ve birer düdüklü tencere hediye etti. yarışmaya katılan diğer adaylara ise fincan takımı hediye edildi.

 

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Yarışma sonrasında yaptığı açıklamada. Ülkemizin ve dost ülke Pakistan’ın teklifi ile BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından 2016 yılı bakliyat yılı ilan edilmiştir. Bu gün günümüzde dahi dünya insanlığının büyük bir bölümü açlık ve sefalet ile mücadele etmektedir. Kuru Fasulye ise ülkemizdeki birçok bölgenin en önemli gıda maddeleri arasında sayılmaktadır. Adeta ülkemizin milli yemeği sayılmaktadır. Çocuklarımız dahil birçok insanımız bu gün beslenme tercihlerinde başka gıda maddelerini tüketmekte ve bu beslenme alışkanlıkları ise obezite denilen bir hastalığı tetiklemektedir. Geleneksel gıdalarımızdan yana olan beslenme alışkanlıklarımızı terk etmemek ve dengeli beslenmek zorundayız dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.