HASTANE'DE ACİL DURUMA HAZIRLIK TATBİKATI

SAĞLIK 03.11.2016 - 16:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2373+ kez okundu.
 

HASTANE'DE ACİL DURUMA HAZIRLIK TATBİKATI

Burdur Devlet Hastanesinde “Hastane Afet ve Acil Durumlara Hazırlık “Tatbikatı Gerçekleştirildi.
Burdur Devlet Hastanesinde, Genel Sekreterliğimiz İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi İle Hastane Sivil savunma Biriminin ortaklaşa organize ettiği “Hastane Afet Ve Acil Durumlara Hazırlık “ Tatbikatı Burdur İtfaiyesi, İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü,112 Ambulans Ekiplerinin desteği ile gerçekleştirildi. Tatbikat Genel Sekreterimiz Op.Dr.Reha Sermed AYGÖREN, Burdur AFAD Müdürü Mehmet ORAL, İdari Hizmetler Başkanı Musa Murat ERK, Mali Hizmetler Başkanı Ufuk AYDENİZ, Hastane Yöneticisi Ferunda DEMİR, idari personel ve hastane çalışanlarının katılımı ile yapıldı. Burdur Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Reha Sermed AYGÖREN yaptığı açıklamada; Hastanemizde olası bir Yangın, Deprem ve KBRN (kimyasal, biyolojik , radyasyon ve nükleer) olaylarında can ve mal kaybını en aza indirmek için “nasıl bir yol izlenmelidir?" ana fikriyle “Hastane Afet ve Acil Durumlara Hazırlık “ Tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği Deprem sonrası acil durum ilan edilerek öncelikle oluşan yangına itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Arama kurtarma ve tahliye işlemlerinin ardından yaralılar güvenli toplanma alanına alındı, AFAD tarafından kurulan ilk yardım çadırında ilk müdahaleler yapıldıktan sonra 112 ekiplerince hasta transferi gerçekleştirildi. Laboratuvar ünitesinde meydana gelen kimyasal sızıntı AFAD KBRN Ekibi tarafından yapılan ölçüm sonrası temsili arındırma işlemi yapıldı. Daha sonra hastane çalışanlarına uygulamalı olarak verilen yangın tüpü kullanım eğitimi ile tatbikat sonlandırıldı. Bundan sonraki süreçte de bağlı hastanelerimizi afetlere karşı sürekli hazırlıklı tutabilmek için gerek teorik ve uygulamalı, gerekse tatbikat uygulamalarımız devam ettirilecektir. Bu başarılı tatbikatta emeği geçen yetkililere teşekkür ederim” dedi.  
Burdur Devlet Hastanesinde “Hastane Afet ve Acil Durumlara Hazırlık “Tatbikatı Gerçekleştirildi.

Burdur Devlet Hastanesinde, Genel Sekreterliğimiz İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi İle Hastane Sivil savunma Biriminin ortaklaşa organize ettiği “Hastane Afet Ve Acil Durumlara Hazırlık “ Tatbikatı Burdur İtfaiyesi, İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü,112 Ambulans Ekiplerinin desteği ile gerçekleştirildi. Tatbikat Genel Sekreterimiz Op.Dr.Reha Sermed AYGÖREN, Burdur AFAD Müdürü Mehmet ORAL, İdari Hizmetler Başkanı Musa Murat ERK, Mali Hizmetler Başkanı Ufuk AYDENİZ, Hastane Yöneticisi Ferunda DEMİR, idari personel ve hastane çalışanlarının katılımı ile yapıldı.

Burdur Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Reha Sermed AYGÖREN yaptığı açıklamada;

Hastanemizde olası bir Yangın, Deprem ve KBRN (kimyasal, biyolojik , radyasyon ve nükleer) olaylarında can ve mal kaybını en aza indirmek için “nasıl bir yol izlenmelidir?" ana fikriyle “Hastane Afet ve Acil Durumlara Hazırlık “ Tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği Deprem sonrası acil durum ilan edilerek öncelikle oluşan yangına itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Arama kurtarma ve tahliye işlemlerinin ardından yaralılar güvenli toplanma alanına alındı, AFAD tarafından kurulan ilk yardım çadırında ilk müdahaleler yapıldıktan sonra 112 ekiplerince hasta transferi gerçekleştirildi. Laboratuvar ünitesinde meydana gelen kimyasal sızıntı AFAD KBRN Ekibi tarafından yapılan ölçüm sonrası temsili arındırma işlemi yapıldı. Daha sonra hastane çalışanlarına uygulamalı olarak verilen yangın tüpü kullanım eğitimi ile tatbikat sonlandırıldı.

Bundan sonraki süreçte de bağlı hastanelerimizi afetlere karşı sürekli hazırlıklı tutabilmek için gerek teorik ve uygulamalı, gerekse tatbikat uygulamalarımız devam ettirilecektir. Bu başarılı tatbikatta emeği geçen yetkililere teşekkür ederim” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.