HAVZA BAZINDA SU YÖNETİMİ KONUSU TARTIŞILDI

DİĞER 29.06.2018 - 10:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4318+ kez okundu.
 

HAVZA BAZINDA SU YÖNETİMİ KONUSU TARTIŞILDI

Burdur İli Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu 2018 Yılı 2. Dönem Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı.
Burdur Havzası sorumluluk alanı içerisinde yer alan ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı toplantıya Başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkcı, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Bölge Müdürleri, Kurum Yöneticileri ve Sulama Birliği Başkanları katıldı.                     TOPLANTI DA BURDUR VALİSİ HASAN ŞİLDAK BİR KONUŞMA YAPTI  “Bugün Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu olarak 2018 yılının ikinci toplantısını gerçekleştiriyoruz. Toplantımızda Şubat ayı içerisinde yapılan bir önceki toplantının değerlendirmesinin yanı sıra alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar ve gündemimizde yer alan diğer konuları görüşeceğiz.   İdarenin görev alanı itibariyle birçok konuda kurumlar arası koordinasyonu gerektiren çalışmaları bulunuyor. Bu manada su yönetimiyle alakalı yapılacak çalışmalarda ilgili birimler arasındaki koordinasyonun önemi büyük.   Ülkemiz her ne kadar üç tarafı denizlerle çevrili ve akarsu kaynaklarıyla bezenmiş bir coğrafyaya sahip olsa da, özellikle son yıllarda içinde bulunduğumuz iklim koşullarındaki değişiklikler, bilinçsiz pek çok uygulama su havzalarında kurumalara ve çekilmelere sebep oluyor.   Bu noktada ülke olarak ve yönetim olarak su havzalarını etkileyen bu hususlara dikkat çekmek, atılacak adımları görüşmek ve su kaynaklarının kullanımı hususundaki hassasiyeti oluşturma bakımından bu toplantılar önem arz ediyor.” diyerek konuşmasını tamamladı.   Vali Hasan Şıldak’ın açılış konuşmasının ardından toplantıda DSİ 182. Şube Müdürlüğü, Burdur Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kurumlarının görev alanlarıyla ilgili sunum yaptılar.  
Burdur İli Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu 2018 Yılı 2. Dönem Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı.

Burdur Havzası sorumluluk alanı içerisinde yer alan ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı toplantıya Başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkcı, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Bölge Müdürleri, Kurum Yöneticileri ve Sulama Birliği Başkanları katıldı.

 

                  TOPLANTI DA BURDUR VALİSİ HASAN ŞİLDAK BİR KONUŞMA YAPTI

 “Bugün Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu olarak 2018 yılının ikinci toplantısını gerçekleştiriyoruz. Toplantımızda Şubat ayı içerisinde yapılan bir önceki toplantının değerlendirmesinin yanı sıra alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar ve gündemimizde yer alan diğer konuları görüşeceğiz.

 

İdarenin görev alanı itibariyle birçok konuda kurumlar arası koordinasyonu gerektiren çalışmaları bulunuyor. Bu manada su yönetimiyle alakalı yapılacak çalışmalarda ilgili birimler arasındaki koordinasyonun önemi büyük.

 

Ülkemiz her ne kadar üç tarafı denizlerle çevrili ve akarsu kaynaklarıyla bezenmiş bir coğrafyaya sahip olsa da, özellikle son yıllarda içinde bulunduğumuz iklim koşullarındaki değişiklikler, bilinçsiz pek çok uygulama su havzalarında kurumalara ve çekilmelere sebep oluyor.

 

Bu noktada ülke olarak ve yönetim olarak su havzalarını etkileyen bu hususlara dikkat çekmek, atılacak adımları görüşmek ve su kaynaklarının kullanımı hususundaki hassasiyeti oluşturma bakımından bu toplantılar önem arz ediyor.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Vali Hasan Şıldak’ın açılış konuşmasının ardından toplantıda DSİ 182. Şube Müdürlüğü, Burdur Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kurumlarının görev alanlarıyla ilgili sunum yaptılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.