HAYVAN BARINAĞI'NDA 4 EKİM HAYVAN HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

KÜLTÜR 04.10.2016 - 12:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2779+ kez okundu.
 

HAYVAN BARINAĞI'NDA 4 EKİM HAYVAN HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Burdur Belediyesi Hayvan Barınağında. Burdur Hayvan Severler Derneği ve Burdur Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları gününü birlikte kutladılar.
Burdur Belediyesi ve Burdur Hayvan Severler Derneği 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü kutlamalarına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6 Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk Burdur Nene Hatun Ana Okulundan minik öğrenciler ve Burdur Hayvan Severler Derneği üyeleri ile personel katıldı. Okul öğrencilerine Burdur Belediye Başkanı çanta içinde kırtasiye malzemeleri dağıtırken Doğa ve Milli Parklar 6 Bölge Müdürlüğü de katılanlara hayvanlara su kabı ve yemek kabı dağıttı. Daha sonra öğrenciler öğretmenleri eşliğinde barınakları gezdi.      Burdur Hayvan Severler Derneği Başkanı Aysel Turan, Bütün Dünya da olduğu gibi bizlerde bu gün 4 Ekim Dünya İnsan Hakları Günü kutlamaya çalışıyoruz ancak biz bu  canlılar için önemli olan günü maalesef kutlayamıyoruz. Halen hayvanların korunduğu bir dünyada yaşıyoruz sayılmayız. Bazı belediyelerimiz halen görevi olduğu halde çok yerde hayvanları koruma yerine başıboş ve bakımsız bırakmaktadır. Bu nedenle bizler birçok kuruluşun önüne siyah çelenk bırakmak zorunda kaldık   Burdur Belediyesi olarak her geçen yıl gerek Belediyemize ait olan bıranakta gerek sokak hayvanlarına bölge illeri arasında en çok sahip çıkan belediyelerimiz arasında yer almaktadır. Barınak imkanları da yıldan yıla daha iyi şartlarda düzenlenmektedir. Bu nedenle başta belediye başkanımıza ve barınak görevlilerine teşekkür ediyoruz. Konuşmasının son bölümünde ise siyaset yapan kadınlara yönelik yaptığı sitem için ise ne olur bu hanımlarımızın zaman ayırarak hayvan sevgisine ortak olmalarını ve bu konuda çalışma yapmalarını istiyorum dedi.   Burdur Doğa ve Milli Parklar 6 Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Bakanlık olarak Belediyelere ve özel olarak tesis oluşturacak kişilere proje bedelinin yüzde kırkının hibe olarak verildiğini hatırlattı. Kış şartlarında ayrıca doğa da bulunan vahşi hayvanlara da yaşamlarını sürdürebilmesi için gerekli yem desteği sağladıklarını dile getirdi. Burada iyi imkanlarla hayvanların bakımı ve rehabilitesi yapılmaktadır. Bu nedenle buradaki tesis görevlilerinden Başkana kadar herkese teşekkür ediyorum dedi.   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yaptığı konuşmada imkanlarımız ölçüsü ile Belediyemiz tarafından yaptırılan hayvanlarımızın bakımlarının yapıldığı beslenip hasta hayvanlarımızın tedavilerinin gerçekleştirildiği bu alandaki imkanların her geçen yıl daha da modern hale getirildiğini söyleyebilirim. Bizlere sokak hayvanları konusun da en çok siyasi baskı geldiği halde biz görevimizin gereğini yerine getiriyoruz. Ayrıca Burdur Hayvan Severler Derneği Üyelerine yönelik olarak sizlerle kavga halinde olmak istemiyoruz. İnsana verdiğimiz değeri canlılar dünyasına da vermek istiyoruz.      
Burdur Belediyesi Hayvan Barınağında. Burdur Hayvan Severler Derneği ve Burdur Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları gününü birlikte kutladılar.

Burdur Belediyesi ve Burdur Hayvan Severler Derneği 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü kutlamalarına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6 Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk Burdur Nene Hatun Ana Okulundan minik öğrenciler ve Burdur Hayvan Severler Derneği üyeleri ile personel katıldı. Okul öğrencilerine Burdur Belediye Başkanı çanta içinde kırtasiye malzemeleri dağıtırken Doğa ve Milli Parklar 6 Bölge Müdürlüğü de katılanlara hayvanlara su kabı ve yemek kabı dağıttı. Daha sonra öğrenciler öğretmenleri eşliğinde barınakları gezdi.

 

   Burdur Hayvan Severler Derneği Başkanı Aysel Turan, Bütün Dünya da olduğu gibi bizlerde bu gün 4 Ekim Dünya İnsan Hakları Günü kutlamaya çalışıyoruz ancak biz bu  canlılar için önemli olan günü maalesef kutlayamıyoruz. Halen hayvanların korunduğu bir dünyada yaşıyoruz sayılmayız. Bazı belediyelerimiz halen görevi olduğu halde çok yerde hayvanları koruma yerine başıboş ve bakımsız bırakmaktadır. Bu nedenle bizler birçok kuruluşun önüne siyah çelenk bırakmak zorunda kaldık

 

Burdur Belediyesi olarak her geçen yıl gerek Belediyemize ait olan bıranakta gerek sokak hayvanlarına bölge illeri arasında en çok sahip çıkan belediyelerimiz arasında yer almaktadır. Barınak imkanları da yıldan yıla daha iyi şartlarda düzenlenmektedir. Bu nedenle başta belediye başkanımıza ve barınak görevlilerine teşekkür ediyoruz. Konuşmasının son bölümünde ise siyaset yapan kadınlara yönelik yaptığı sitem için ise ne olur bu hanımlarımızın zaman ayırarak hayvan sevgisine ortak olmalarını ve bu konuda çalışma yapmalarını istiyorum dedi.

 

Burdur Doğa ve Milli Parklar 6 Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Bakanlık olarak Belediyelere ve özel olarak tesis oluşturacak kişilere proje bedelinin yüzde kırkının hibe olarak verildiğini hatırlattı. Kış şartlarında ayrıca doğa da bulunan vahşi hayvanlara da yaşamlarını sürdürebilmesi için gerekli yem desteği sağladıklarını dile getirdi. Burada iyi imkanlarla hayvanların bakımı ve rehabilitesi yapılmaktadır. Bu nedenle buradaki tesis görevlilerinden Başkana kadar herkese teşekkür ediyorum dedi.

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yaptığı konuşmada imkanlarımız ölçüsü ile Belediyemiz tarafından yaptırılan hayvanlarımızın bakımlarının yapıldığı beslenip hasta hayvanlarımızın tedavilerinin gerçekleştirildiği bu alandaki imkanların her geçen yıl daha da modern hale getirildiğini söyleyebilirim. Bizlere sokak hayvanları konusun da en çok siyasi baskı geldiği halde biz görevimizin gereğini yerine getiriyoruz. Ayrıca Burdur Hayvan Severler Derneği Üyelerine yönelik olarak sizlerle kavga halinde olmak istemiyoruz. İnsana verdiğimiz değeri canlılar dünyasına da vermek istiyoruz.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.