HÜKÜMET’İN İŞ VAADİNİ TİCARET ODALARI DESTEKLEDİ

YAŞAM 02.03.2019 - 11:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4356+ kez okundu.
 

HÜKÜMET’İN İŞ VAADİNİ TİCARET ODALARI DESTEKLEDİ

TOBB, Hükümetin “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan “2019 istihdam seferberliğine “Burası Burdur Burada İş Var” sloganıyla Burdur Ticaret Ve Sanayi Odası (BUTSO) destek verdi.
İstihdam seferberliği ile ilgili toplantı hakkında bilgi sunan Başkan Keyik “2019 istihdam seferberliği ile hem işverenin hem de işçilerin nefes alabilecekleri çeşitli destekler sunulmuştur. İlave İstihdam Desteği ile 01 Şubat 2019 – 30 Nisan 2019 tarihleri arasında işe alınanlar için geçerli olan bu teşvikte 3 ay destekten faydalanan işçi; 9 ay süreyle istihdam edilecek, Devletin bir işçi için   toplam işverene verdiği destek 19.419 TL olacaktır.  İlave İstihdam Vergi Ve Prim Desteği ile her ilave prim için 12 ay süreyle vergi ve SGK primleri devlet tarafından desteklenecektir. İstihdam edilecek 18-25 yaş aralığındaki erkekler ve ayrıca engelliler için destek süresi 1 yıldan 15 aya uzatılacaktır. 2018 yılı ortalama çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilecek aylık ücret 6.822 TL kadar olanlar içindir.                       İŞ AKDİ İÇİN İŞSİZLİK FONU KULLANILACAK Siz Bir Nefes Alın Ücretler Bizden Desteği ile ekonomik sebeplerle; işyerinin tamamında ya da bir bölümünde haftalık çalışma sürelerini geçici olarak azaltılması veya durdurulması hallerinde; 3 ay ücreti; işsizlik fonundan karşılanacaktır. Düzenli ödemeye sürekli desteği ile ise SGK primlerini düzenli ödeyen işyerlerine SGK Primlerinin İşveren Hissesinin 5 Puanlık Kısmı Devlet Tarafından Karşılanacaktır. Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği ile işbaşı eğitim programlarından kursiyerlere 3 ay süreyle aylık 2.021 TL ödenecek. İmalat sanayi ve bilişim sektörlerinde süre 6 ay uygulanacak. Siber güvenlik, kodlama, yenilenebilir enerji vb. mesleklerde 18-29 yaş arası gençler için 9 ay süreyle uygulanacak ve aylık 2.210 TL ödenecek. Nitelikli İşgücü Eğitimine Desteği ile nitelikli işgücü işverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programı ile yetiştirilecektir. Kurslar, teorik ve pratik eğitim olarak 8 aya kadar sürebilecek. Eğitimler İŞKUR aracılığı gerçekleşecek. Kursiyerlere 8 ay süre ile aylık 2.021 TL ödenecek. Teşviklerden Geriye Dönük Faydalanarak işletmeler 5 aya kadar geriye yönelik teşvikten faydalanabileceklerdir.” Diyerek sözlerini noktaladı.  
TOBB, Hükümetin “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan “2019 istihdam seferberliğine “Burası Burdur Burada İş Var” sloganıyla Burdur Ticaret Ve Sanayi Odası (BUTSO) destek verdi.

İstihdam seferberliği ile ilgili toplantı hakkında bilgi sunan Başkan Keyik “2019 istihdam seferberliği ile hem işverenin hem de işçilerin nefes alabilecekleri çeşitli destekler sunulmuştur. İlave İstihdam Desteği ile 01 Şubat 2019 – 30 Nisan 2019 tarihleri arasında işe alınanlar için geçerli olan bu teşvikte 3 ay destekten faydalanan işçi; 9 ay süreyle istihdam edilecek, Devletin bir işçi için   toplam işverene verdiği destek 19.419 TL olacaktır.  İlave İstihdam Vergi Ve Prim Desteği ile her ilave prim için 12 ay süreyle vergi ve SGK primleri devlet tarafından desteklenecektir. İstihdam edilecek 18-25 yaş aralığındaki erkekler ve ayrıca engelliler için destek süresi 1 yıldan 15 aya uzatılacaktır. 2018 yılı ortalama çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilecek aylık ücret 6.822 TL kadar olanlar içindir.

                      İŞ AKDİ İÇİN İŞSİZLİK FONU KULLANILACAK

Siz Bir Nefes Alın Ücretler Bizden Desteği ile ekonomik sebeplerle; işyerinin tamamında ya da bir bölümünde haftalık çalışma sürelerini geçici olarak azaltılması veya durdurulması hallerinde; 3 ay ücreti; işsizlik fonundan karşılanacaktır. Düzenli ödemeye sürekli desteği ile ise SGK primlerini düzenli ödeyen işyerlerine SGK Primlerinin İşveren Hissesinin 5 Puanlık Kısmı Devlet Tarafından Karşılanacaktır. Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği ile işbaşı eğitim programlarından kursiyerlere 3 ay süreyle aylık 2.021 TL ödenecek. İmalat sanayi ve bilişim sektörlerinde süre 6 ay uygulanacak. Siber güvenlik, kodlama, yenilenebilir enerji vb. mesleklerde 18-29 yaş arası gençler için 9 ay süreyle uygulanacak ve aylık 2.210 TL ödenecek. Nitelikli İşgücü Eğitimine Desteği ile nitelikli işgücü işverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programı ile yetiştirilecektir. Kurslar, teorik ve pratik eğitim olarak 8 aya kadar sürebilecek. Eğitimler İŞKUR aracılığı gerçekleşecek. Kursiyerlere 8 ay süre ile aylık 2.021 TL ödenecek. Teşviklerden Geriye Dönük Faydalanarak işletmeler 5 aya kadar geriye yönelik teşvikten faydalanabileceklerdir.” Diyerek sözlerini noktaladı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.