İKİNCİ KIRKPINAR “AYTINYAYLA“ YA 350 BİN TL ÖDENEK

SPOR 17.05.2017 - 13:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4652+ kez okundu.
 

İKİNCİ KIRKPINAR “AYTINYAYLA“ YA 350 BİN TL ÖDENEK

Burdur’un “Kırkpınar’ı olan Altınyayla güreş sahasına, Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto gelirlerinden 350.000,00 TL (KDV Hariç) ödenek ayrılmıştır.
Edirne Kırkpınar Saray içi güreşlerinin bir hafta sonra yapılan ve Burdur’un ilçesi Altınyayla İlçemizde gerçekleştirilen yağlı güreşlerin yapıldığı meydandaki tribün düzenlemesi, ilave portatif tribün eklenmesi, ve pehlivanların soyunma odası güreş alanının çevre düzenlemesinin yapılması ile ilgili söz konusu alana bakım onarımı  kapsamında yapılması düşünülen işler için Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto teşkilatı gelirlerinden 350.000,00 TL (KDV Hariç) ödenek ayrılmıştır. Kırkpınar güreşlerinin ardından Burdur Altınyayla İlçemizde organize edilen yağlı güreşlere katıldığı, ülkemizdeki önemli ve kapsamlı organizasyonlarından olan bu yağlı güreş karşılaşmalarından biri olduğu, çevre iller ve halkımızın ilgiyle takibini  yaptığı bir organizasyondur. Yağlı güreşler ata sporumuz olup, ilimizde güreşe olan ilgiyi artırmak, genç pehlivanlar yetiştirmek ve ata sporumuza olan desteğimizin de gelecek kuşaklara olan ilgisini aktarmak amacıyla, Altınyayla İlçemizdeki güreşleri daha cazip hale getirmek sahanın günün koşullarına göre düzenlemesinin yapılması gerektiğini düşünüyor ve bu anlamda uzun zamandır üzerinde yaptığımız çalışmayı ve neticesini aldığımızı belirtmek istiyorum. Bu doğrultuda; güreş sahasında güreşe katılacak izleyicilerin tribünlerin büyütülerek yenilenmesi, mevcut tribünlere ise yeni modern tribünlerin eklenmesi, mevcut tribünlerin üstünün kapatılması ve oturma yerlerinin düzenlenmesi, güreş alanın panel çit ile çevrilmesi, seyirci tribünlerinden eksik olanların tamamlanması ve kırık olanların yenilenmesi, tribünlerin üst çatılarının kapatılması, güvenlik çitlerinin ve bayrak direklerinin yenilenmesi, alanda yer alan seyir binası ve tuvaletlerin yer aldığı kısmın genel onarımının yapılması ve diğer bakım onarım işlerinin yapılması için Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto gelirlerinden 350.000,00 TL (KDV Hariç) ödenek çalışmalarımız doğrultusunda ayrılmıştır.  
Burdur’un “Kırkpınar’ı olan Altınyayla güreş sahasına, Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto gelirlerinden 350.000,00 TL (KDV Hariç) ödenek ayrılmıştır.

Edirne Kırkpınar Saray içi güreşlerinin bir hafta sonra yapılan ve Burdur’un ilçesi Altınyayla İlçemizde gerçekleştirilen yağlı güreşlerin yapıldığı meydandaki tribün düzenlemesi, ilave portatif tribün eklenmesi, ve pehlivanların soyunma odası güreş alanının çevre düzenlemesinin yapılması ile ilgili söz konusu alana bakım onarımı  kapsamında yapılması düşünülen işler için Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto teşkilatı gelirlerinden 350.000,00 TL (KDV Hariç) ödenek ayrılmıştır.

Kırkpınar güreşlerinin ardından Burdur Altınyayla İlçemizde organize edilen yağlı güreşlere katıldığı, ülkemizdeki önemli ve kapsamlı organizasyonlarından olan bu yağlı güreş karşılaşmalarından biri olduğu, çevre iller ve halkımızın ilgiyle takibini  yaptığı bir organizasyondur. Yağlı güreşler ata sporumuz olup, ilimizde güreşe olan ilgiyi artırmak, genç pehlivanlar yetiştirmek ve ata sporumuza olan desteğimizin de gelecek kuşaklara olan ilgisini aktarmak amacıyla, Altınyayla İlçemizdeki güreşleri daha cazip hale getirmek sahanın günün koşullarına göre düzenlemesinin yapılması gerektiğini düşünüyor ve bu anlamda uzun zamandır üzerinde yaptığımız çalışmayı ve neticesini aldığımızı belirtmek istiyorum. Bu doğrultuda; güreş sahasında güreşe katılacak izleyicilerin tribünlerin büyütülerek yenilenmesi, mevcut tribünlere ise yeni modern tribünlerin eklenmesi, mevcut tribünlerin üstünün kapatılması ve oturma yerlerinin düzenlenmesi, güreş alanın panel çit ile çevrilmesi, seyirci tribünlerinden eksik olanların tamamlanması ve kırık olanların yenilenmesi, tribünlerin üst çatılarının kapatılması, güvenlik çitlerinin ve bayrak direklerinin yenilenmesi, alanda yer alan seyir binası ve tuvaletlerin yer aldığı kısmın genel onarımının yapılması ve diğer bakım onarım işlerinin yapılması için Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto gelirlerinden 350.000,00 TL (KDV Hariç) ödenek çalışmalarımız doğrultusunda ayrılmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.