İLÇEMİZ TURİZM POTANSİYELİNE SAHİP BİR COĞRAFYA DA

TURİZM 13.09.2018 - 11:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4471+ kez okundu.
 

İLÇEMİZ TURİZM POTANSİYELİNE SAHİP BİR COĞRAFYA DA

Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, İlçemiz gelecek açısından her geçen gün turizm potansiyeline sahip bir coğrafya olarak gelişmesini sürdürmektedir.
Burdur-Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, son yıllarda “Sagalassos” antik kentine gelen iç ve dış turizm turları artarak devam etmektedir. Elbette buna karşılık ülke turizmine bağlı bazı olumsuzluklar tarih turizmini de etkilemektedir. 2009-2018 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığına seçildim, ve halen bu görevi sürdürüyorum. Bu süre içinde belediyemizin makine parkı hızla büyümektedir. Bu konudaki çalışmalarımızda belediye hizmetlerimizi hiç kimsenin desteği olmadan yapabilecek duruma geldik ve personelimizin de gayretleri ile bunu başarıyoruz. Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, ilçemizin sınırları içerisinde bulunan “Sagalassos” antim kenti kazılarını 1990 yılından bu yana Belçika Katolik Kilisesi Leuven Üniversitesi tarafından yapılmaktadır. İl olarak yıllardır bir şeyler vaat edilmektedir. Ama Burdur Ağlasun arasında çatak yolu istenilen şekilde düzenlenerek yapılmadı. Ayrıca Ağlasun ile Sagalassos arasındaki yol konusunda kendilerine gereken desteği vereceğimize dair sözler gaile alınmadan il özel idaresi tarafından asfalt yapılmaktadır. Burada bulunan yol genişletildiği zaman buraya gelen tur otobüslerinin iki araç aynı anda rahat geçebileceğini söyledik. Buna karşılık sadece asfalt yapmakla yetindiler. Gelecek yıllarda bu yol yine ihtiyacı göremez ve gerek iç turizm gerek dış turizmin ihtiyacını karşılamaz dedi. Ağlasun ilçemizde sadece antik turizm değil buna karşılık yazlıkçılar her yıl gelerek yazın belli zamanın da burada konaklamaktadırlar. Bu nedenle belediye olarak bizlerde yatırımlarımızı artırarak devamını yapıyoruz. Ağlasun ilçe merkezi ve Sagalassos antik kenti arasında yap- işlet devret usulü ile bir butik otel yaptırdık. Otelimiz geçtiğimiz iki yılda yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle kısa dönem bir sıkıntı yaşadı ama şu anda çok iyi bir duruma geldi. Ağlasun İlçe Belediye Başkanı Aydın kaplan hafta sonunu doğa ile baş başa geçirmek isteyenler için ideal bir yaşam merkezi olduğunu ve şu anda butik otellerin içinde en iyi hizmeti veren bir işletme anlayışına sahip olduğunu söyleyebilirim. Başkan Aydın Kaplan, İlçemiz de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bağlı bir Meslek Yüksek Okulu var. Öğrenci sayısı artarak devam etmektedir. Bu nedenle yeni bina ihtiyacı doğdu ve yapılmaktadır. Bizim amacımız siyaseten görev yapmak değil gerçekten halkımıza hizmet amacı ile bu makamda bulunuyor bu anlayışla halkımız ile birlikte görev üstleniyoruz. Kamu kurulmaları ile birlikte yatırımlar yapılmakta ayrıca halkımızın diğer kentlerden aşağı kalmaması için sosyal faaliyetler yananda temel kullanım için de projeler ortaya konulmaktadır. Belediyemizin gelir skalasına bakıldığında gücünün üstünde 3. 014. 390 TL borç ödemesi yapıldığı görülecektir. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz dedi.      
Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, İlçemiz gelecek açısından her geçen gün turizm potansiyeline sahip bir coğrafya olarak gelişmesini sürdürmektedir.

Burdur-Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, son yıllarda “Sagalassos” antik kentine gelen iç ve dış turizm turları artarak devam etmektedir. Elbette buna karşılık ülke turizmine bağlı bazı olumsuzluklar tarih turizmini de etkilemektedir. 2009-2018 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığına seçildim, ve halen bu görevi sürdürüyorum. Bu süre içinde belediyemizin makine parkı hızla büyümektedir. Bu konudaki çalışmalarımızda belediye hizmetlerimizi hiç kimsenin desteği olmadan yapabilecek duruma geldik ve personelimizin de gayretleri ile bunu başarıyoruz.

Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, ilçemizin sınırları içerisinde bulunan “Sagalassos” antim kenti kazılarını 1990 yılından bu yana Belçika Katolik Kilisesi Leuven Üniversitesi tarafından yapılmaktadır. İl olarak yıllardır bir şeyler vaat edilmektedir. Ama Burdur Ağlasun arasında çatak yolu istenilen şekilde düzenlenerek yapılmadı. Ayrıca Ağlasun ile Sagalassos arasındaki yol konusunda kendilerine gereken desteği vereceğimize dair sözler gaile alınmadan il özel idaresi tarafından asfalt yapılmaktadır. Burada bulunan yol genişletildiği zaman buraya gelen tur otobüslerinin iki araç aynı anda rahat geçebileceğini söyledik. Buna karşılık sadece asfalt yapmakla yetindiler. Gelecek yıllarda bu yol yine ihtiyacı göremez ve gerek iç turizm gerek dış turizmin ihtiyacını karşılamaz dedi.

Ağlasun ilçemizde sadece antik turizm değil buna karşılık yazlıkçılar her yıl gelerek yazın belli zamanın da burada konaklamaktadırlar. Bu nedenle belediye olarak bizlerde yatırımlarımızı artırarak devamını yapıyoruz. Ağlasun ilçe merkezi ve Sagalassos antik kenti arasında yap- işlet devret usulü ile bir butik otel yaptırdık. Otelimiz geçtiğimiz iki yılda yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle kısa dönem bir sıkıntı yaşadı ama şu anda çok iyi bir duruma geldi. Ağlasun İlçe Belediye Başkanı Aydın kaplan hafta sonunu doğa ile baş başa geçirmek isteyenler için ideal bir yaşam merkezi olduğunu ve şu anda butik otellerin içinde en iyi hizmeti veren bir işletme anlayışına sahip olduğunu söyleyebilirim.

Başkan Aydın Kaplan, İlçemiz de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bağlı bir Meslek Yüksek Okulu var. Öğrenci sayısı artarak devam etmektedir. Bu nedenle yeni bina ihtiyacı doğdu ve yapılmaktadır. Bizim amacımız siyaseten görev yapmak değil gerçekten halkımıza hizmet amacı ile bu makamda bulunuyor bu anlayışla halkımız ile birlikte görev üstleniyoruz. Kamu kurulmaları ile birlikte yatırımlar yapılmakta ayrıca halkımızın diğer kentlerden aşağı kalmaması için sosyal faaliyetler yananda temel kullanım için de projeler ortaya konulmaktadır. Belediyemizin gelir skalasına bakıldığında gücünün üstünde 3. 014. 390 TL borç ödemesi yapıldığı görülecektir. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz dedi.    

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.