"İNGİLTERE ÇİN’LE BİRLİKTE SERBEST TİCARETİ KORUMAYA HAZIR"

DÜNYA 30.07.2018 - 14:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4079+ kez okundu.
 

"İNGİLTERE ÇİN’LE BİRLİKTE SERBEST TİCARETİ KORUMAYA HAZIR"

İngiltere'nin Beijing Büyükelçisi Barbara Janet Woodward, İngiltere-Çin ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu ve Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'un Çin ziyaretini değerlendirdi.
Barbara Janet Woodward kısa süre önce Beijing'de Çinli gazetecilere verdiği demeçte, çok taraflılığın kararlı bir savunucusu olan İngiltere'nin, Çin'le birlikte çok taraflılığı korumaya ve ticaretin serbestleşmesini hızlandırmaya hazır olduğunu belirtti. Büyükelçi Woodward, İngiltere'nin, küresel ticari sürtüşmelerin kızıştığı bugünlerde Dünya Ticaret Örgütü'nün Ticari Anlaşmazlıkların Halli mekanizmasında etkili rol oynamasını güvence altına almak amacıyla Çin'le beraber çaba harcamak istediğini kaydetti. İki ülke arasında yoğun ticaret ve yatırım ilişkileri bulunduğunu hatırlatan Woodward, Çin'in piyasa açılımını genişleten önlemlerini olumlu karşıladıklarını ve üst düzey bir heyeti Kasım ayında Shanghai'da düzenlenecek ilk Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na göndereceklerini söyledi. Öte yandan, İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Çinli mevkidaşı Wang Yi'nin daveti üzerine, resmi bir ziyaret gerçekleştirmek için bugün Çin'e gelecek. Jeremy Hunt, ziyareti kapsamında "9. Çin-İngiltere Stratejik Diyaloğu"na katılacak.
İngiltere'nin Beijing Büyükelçisi Barbara Janet Woodward, İngiltere-Çin ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu ve Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'un Çin ziyaretini değerlendirdi.

Barbara Janet Woodward kısa süre önce Beijing'de Çinli gazetecilere verdiği demeçte, çok taraflılığın kararlı bir savunucusu olan İngiltere'nin, Çin'le birlikte çok taraflılığı korumaya ve ticaretin serbestleşmesini hızlandırmaya hazır olduğunu belirtti.

Büyükelçi Woodward, İngiltere'nin, küresel ticari sürtüşmelerin kızıştığı bugünlerde Dünya Ticaret Örgütü'nün Ticari Anlaşmazlıkların Halli mekanizmasında etkili rol oynamasını güvence altına almak amacıyla Çin'le beraber çaba harcamak istediğini kaydetti.

İki ülke arasında yoğun ticaret ve yatırım ilişkileri bulunduğunu hatırlatan Woodward, Çin'in piyasa açılımını genişleten önlemlerini olumlu karşıladıklarını ve üst düzey bir heyeti Kasım ayında Shanghai'da düzenlenecek ilk Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na göndereceklerini söyledi.

Öte yandan, İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Çinli mevkidaşı Wang Yi'nin daveti üzerine, resmi bir ziyaret gerçekleştirmek için bugün Çin'e gelecek. Jeremy Hunt, ziyareti kapsamında "9. Çin-İngiltere Stratejik Diyaloğu"na katılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.