İNOVATİF GENÇLERE ÇİPURA KEYFİ

SAĞLIK 27.08.2016 - 14:47, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4694+ kez okundu.
 

İNOVATİF GENÇLERE ÇİPURA KEYFİ

Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampı Hack’n Break ile Balık-Ekmek Şenliği’nde gençlerle buluştu
  Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, balığın tüketimini arttırmak ve balığı sevdirmek için balık-ekmek şenlikleri gerçekleştiren “Haftada en az iki gün balık, yaşam boyu sağlık.” Sloganıyla Türkiye’de kişi başı 8 kg. olan balık tüketimini 15 kg’a çıkarmak isteyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, son “Balık-Ekmek Şenliği”ni Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampı Hack’n Break’te yaptı. Ege İhracatçı Birlikleri’nin desteklediği, Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampı Hack’n Break, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde 20 Ağustos’ta katılımcıların konaklama alanlarına yerleştirilmesi, networking ve sosyal aktivitelerle başlamıştı. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 26 Ağustos akşamı etkinlik alanında “Balık-Ekmek Şenliği” düzenledi. STG, inovatif gençlere çipura ziyafeti çekti. Tasarım ve teknoloji yaklaşımlı çözümler geliştirme motivasyonuna sahip, inovatif düşünen, tasarlayan, üreten ve geliştiren farklı disiplinlerdeki insanları, “rekabet” duygusuyla bir araya getirmeyi amaçlayan, workshop, eğitim ve teknoloji girişim sunumlarının yer aldığı “Hack’n Break-açık inovasyon” kampında sağlık kaynağı çipura balığı ikram ettiklerini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye ve Avrupa’dan çeşitli sivil toplum kuruluşları, teknoloji grupları, melek yatırım ağları tarafından desteklenen etkinliğe STG’nin lezzetli balıklarıyla damgasını vurmuş olduğunu kaydetti. Çipura balığının lezzetli ve doyurucu özelliği yanında sağlık açısından da çok faydalı olduğunu anlatan Kızıltan, “Omega 3 deposudur, bu sayede sağlığımızın koruyucusudur. Kemiklerin gelişmesine yardımcı olur, büyümeyi ve gelişmeyi kolaylaştırır. Kalsiyum, demir, fosfor, iyot ve vitamin yönünden zengindir, Merkezi sinir sisteminin gelişimine yardım eder, Zihinsel sağlığa olumlu etki eder, öğrenim başarısını, beyin gelişimini destekler, Kan ve dolaşım sistemi konusunda koruyucu etkisi vardır, Algılama ve dikkat yetisini güçlendirir, Lezzetlidir, besleyicidir, kilonun sağlıklı düzeyde tutulmasına yardımcı olur. Balık-Ekmek Şenlikleriyle balığın bu özelliklerine dikkati çekmek ve Türkiye’de 8 kg. seviyesinde olan tüketimini 15 kg’a çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 2016 yılında Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampı Hack’n Break’teki “Balık-Ekmek Şenliği” öncesinde; 10 Mart 2016 tarihinde Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Günleri’nde, 12 Nisan 2016 tarihinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde ve 26 Mayıs 2016’da Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde, 15. Alsancak Şenliği kapsamında Balık Ekmek Şenliği düzenlemişti.  
Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampı Hack’n Break ile Balık-Ekmek Şenliği’nde gençlerle buluştu

 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, balığın tüketimini arttırmak ve balığı sevdirmek için balık-ekmek şenlikleri gerçekleştiren “Haftada en az iki gün balık, yaşam boyu sağlık.” Sloganıyla Türkiye’de kişi başı 8 kg. olan balık tüketimini 15 kg’a çıkarmak isteyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, son “Balık-Ekmek Şenliği”ni Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampı Hack’n Break’te yaptı.

Ege İhracatçı Birlikleri’nin desteklediği, Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampı Hack’n Break, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde 20 Ağustos’ta katılımcıların konaklama alanlarına yerleştirilmesi, networking ve sosyal aktivitelerle başlamıştı. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 26 Ağustos akşamı etkinlik alanında “Balık-Ekmek Şenliği” düzenledi. STG, inovatif gençlere çipura ziyafeti çekti.

Tasarım ve teknoloji yaklaşımlı çözümler geliştirme motivasyonuna sahip, inovatif düşünen, tasarlayan, üreten ve geliştiren farklı disiplinlerdeki insanları, “rekabet” duygusuyla bir araya getirmeyi amaçlayan, workshop, eğitim ve teknoloji girişim sunumlarının yer aldığı “Hack’n Break-açık inovasyon” kampında sağlık kaynağı çipura balığı ikram ettiklerini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye ve Avrupa’dan çeşitli sivil toplum kuruluşları, teknoloji grupları, melek yatırım ağları tarafından desteklenen etkinliğe STG’nin lezzetli balıklarıyla damgasını vurmuş olduğunu kaydetti.

Çipura balığının lezzetli ve doyurucu özelliği yanında sağlık açısından da çok faydalı olduğunu anlatan Kızıltan, “Omega 3 deposudur, bu sayede sağlığımızın koruyucusudur. Kemiklerin gelişmesine yardımcı olur, büyümeyi ve gelişmeyi kolaylaştırır. Kalsiyum, demir, fosfor, iyot ve vitamin yönünden zengindir, Merkezi sinir sisteminin gelişimine yardım eder, Zihinsel sağlığa olumlu etki eder, öğrenim başarısını, beyin gelişimini destekler, Kan ve dolaşım sistemi konusunda koruyucu etkisi vardır, Algılama ve dikkat yetisini güçlendirir, Lezzetlidir, besleyicidir, kilonun sağlıklı düzeyde tutulmasına yardımcı olur. Balık-Ekmek

Şenlikleriyle balığın bu özelliklerine dikkati çekmek ve Türkiye’de 8 kg. seviyesinde olan tüketimini 15 kg’a çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 2016 yılında Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampı Hack’n Break’teki “Balık-Ekmek Şenliği” öncesinde; 10 Mart 2016 tarihinde Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Günleri’nde, 12 Nisan 2016 tarihinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde ve 26 Mayıs 2016’da Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde, 15. Alsancak Şenliği kapsamında Balık Ekmek Şenliği düzenlemişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.