İNSUYU TESİSLERİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ YENİDEN YAPILARAK HİZMETE AÇILDI

TURİZM 14.10.2019 - 17:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2530+ kez okundu.
 

İNSUYU TESİSLERİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ YENİDEN YAPILARAK HİZMETE AÇILDI

Burdur Valisi Hasan Şıldak 'Salda Gölü Koruma Planı' hakkında son noktayı kondu. Şıldak, "Özel Çevre Koruma Planını ihlal eden zararlı çıkar elini kırarlar" dedi.
Türkiye'nin ilk ziyarete açılan mağarası arasında yer alan İnsuyu mağarasının çevre düzenlenmesi açılışına katılan Burdur Valisi Hasan Şıldak, Salda Gölü'nün korunması hakkında açıklamalarda bulundu. Salda Gölü'nün Özel Koruma Planı ile korunduğunu hatırlatan Vali Şıldak, Burdur'un özellikle geçen yıl turizmden çok büyük pay aldığını söyledi. Şıldak, "Salda Gölü Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile 18 Özel Çevre Koruma Planı içerisinde olup, bu alan içinde hiçbir yapılaşmaya izin vermiyoruz. Salda Gölü ve çevresine izinsiz bir çivi çakanın elini kırarlar. Bunu ben bir il valisi olarak söylüyorum. Burdur'un tarihi yerlerine önem veriyoruz. Özellikle son zamanlarda Salda Gölü'nün Çevre Koruma Planı'na aykırı davrananlara asla izin vermeyeceğiz, buna kimse yeltenmesin" diye konuştu.             BURDUR’UN 2019 YILI İÇİN TURİZM YILI OLDUĞUNU HATIRLATTI Burdur için 2019 yılı Turizm yılı ilan edilmesinin nimetlerini göndü İnsuyu mağarası 100 bin kişi dolayında ziyaretçi aldı. Bunun yıl sonu itibarı ile 120 bin ve daha yukarı bir rakama çıkacağının işaretlerini daha şimdiden alıyoruz Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından tahsis edilen bütçe ile İnsuyu tesislerinin çevre düzenlemesini yaptık yapıyoruz. Buraya gelen ziyaretçilerimizin her türlü imkan için düşünülmüş alanlarda düzenlemeler yapıldı. Gelecek yıllarda Burdur olarak Turizm açısından daha fazla gelir bekliyoruz. Gerek Lisinia gerekse Akçaköy Lavanta yolu konusundaki çalışmalara devam ediyoruz. Ayrıca İnsuyu tesislerimizin işletmesini de öğretmenevi müdürlüğümüz yapıyor. Bu nedenle de burada katkılarından dolayı teşekkür ediyorum dedi    
Burdur Valisi Hasan Şıldak 'Salda Gölü Koruma Planı' hakkında son noktayı kondu. Şıldak, "Özel Çevre Koruma Planını ihlal eden zararlı çıkar elini kırarlar" dedi.

Türkiye'nin ilk ziyarete açılan mağarası arasında yer alan İnsuyu mağarasının çevre düzenlenmesi açılışına katılan Burdur Valisi Hasan Şıldak, Salda Gölü'nün korunması hakkında açıklamalarda bulundu. Salda Gölü'nün Özel Koruma Planı ile korunduğunu hatırlatan Vali Şıldak, Burdur'un özellikle geçen yıl turizmden çok büyük pay aldığını söyledi. Şıldak, "Salda Gölü Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile 18 Özel Çevre Koruma Planı içerisinde olup, bu alan içinde hiçbir yapılaşmaya izin vermiyoruz. Salda Gölü ve çevresine izinsiz bir çivi çakanın elini kırarlar. Bunu ben bir il valisi olarak söylüyorum. Burdur'un tarihi yerlerine önem veriyoruz. Özellikle son zamanlarda Salda Gölü'nün Çevre Koruma Planı'na aykırı davrananlara asla izin vermeyeceğiz, buna kimse yeltenmesin" diye konuştu.

            BURDUR’UN 2019 YILI İÇİN TURİZM YILI OLDUĞUNU HATIRLATTI

Burdur için 2019 yılı Turizm yılı ilan edilmesinin nimetlerini göndü İnsuyu mağarası 100 bin kişi dolayında ziyaretçi aldı. Bunun yıl sonu itibarı ile 120 bin ve daha yukarı bir rakama çıkacağının işaretlerini daha şimdiden alıyoruz Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından tahsis edilen bütçe ile İnsuyu tesislerinin çevre düzenlemesini yaptık yapıyoruz. Buraya gelen ziyaretçilerimizin her türlü imkan için düşünülmüş alanlarda düzenlemeler yapıldı. Gelecek yıllarda Burdur olarak Turizm açısından daha fazla gelir bekliyoruz. Gerek Lisinia gerekse Akçaköy Lavanta yolu konusundaki çalışmalara devam ediyoruz. Ayrıca İnsuyu tesislerimizin işletmesini de öğretmenevi müdürlüğümüz yapıyor. Bu nedenle de burada katkılarından dolayı teşekkür ediyorum dedi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.