İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

EĞİTİM 20.03.2018 - 11:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4310+ kez okundu.
 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

İş Güvenliği Uzmanı Hande DEMİRAĞ KISA tarafından 15 Mart 2018 Perşembe günü MAKÜ Avşar Han Sinema Salonunda “Çalışanların Yasal Hak ve Sorumlulukları” konulu eğitim semineri düzenlendi.
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği dersi kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Güvenliği Müfettişleri İstanbul Grup Başkanı Müfettişi Kimya Mühendisi Nasuh BOZTEPE ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Hande DEMİRAĞ KISA tarafından 15 Mart 2018 Perşembe günü MAKÜ Avşar Han Sinema Salonunda “Çalışanların Yasal Hak ve Sorumlulukları” konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminere; Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar GÜNGÖR, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Hakan IŞIK, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Doktor Serkan ATEŞ, Doktor Öğretim Üyesi  Sedat METLEK, Bilimsel ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fatih Mehmet EMEN, Burdur Eski Belediye Başkanı Sebahattin AKKAYA ile öğrenciler katıldı. Kimya Mühendisi Nasuh BOZTEPE konuşmasında “Her belge bilgi değildir. Her bilgi sahibi belgeli değildir, alaylı mektepli farkını bilmeliyiz. Kişiye sorulduğunda, Ne iş yaparsın? Her şeyi yaparım. İnsanların yetişmesinde iki unsur vardır. Ya okullarda eğitim ve öğretimle eskilerin tabiriyle (mektepli), ya da usta çırak ilişkisi ne göre “alaylı olarak” yetiştirilirdi. Bazı insanlar çok kabiliyetli ve becerikli olup, anlama ve kavrama kapasitesi çok yüksektir, çok amaçlı kullanılabilirler. Bunlar için kompleci tabiri söylenir. Mesela bir tekstil atölyesinde reşme, overlok, düz, ilik, düğme, ütü vs. hepsini yapan kişi komplecidir. Benzeri şekilde teknik bir mekanik atölye de torna, freze, kaynak, matkap, zımpara, raspa vs. yapan kişilerde böyledir. Belgesiz adam çalıştırmanın idari bir para cezası olduğu gibi, herhangi bir kaza halinde de ehil, yetkili ve belgeli adam çalıştırmamaktan kaza kusur oranı da işveren aleyhine olacaktır. Hükümet bu konuda branşlaşma ve ihtisaslaşmaya önem vermektedir. Eğitimsiz ve belgesiz adam çalıştırmak işveren için asli kusurlardandır.” dedi. Soru cevap bölümünün ardından konuşmacılara MAKÜ anmalığı, plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.    
İş Güvenliği Uzmanı Hande DEMİRAĞ KISA tarafından 15 Mart 2018 Perşembe günü MAKÜ Avşar Han Sinema Salonunda “Çalışanların Yasal Hak ve Sorumlulukları” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği dersi kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Güvenliği Müfettişleri İstanbul Grup Başkanı Müfettişi Kimya Mühendisi Nasuh BOZTEPE ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Hande DEMİRAĞ KISA tarafından 15 Mart 2018 Perşembe günü MAKÜ Avşar Han Sinema Salonunda “Çalışanların Yasal Hak ve Sorumlulukları” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Seminere; Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar GÜNGÖR, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Hakan IŞIK, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Doktor Serkan ATEŞ, Doktor Öğretim Üyesi  Sedat METLEK, Bilimsel ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fatih Mehmet EMEN, Burdur Eski Belediye Başkanı Sebahattin AKKAYA ile öğrenciler katıldı.

Kimya Mühendisi Nasuh BOZTEPE konuşmasında “Her belge bilgi değildir. Her bilgi sahibi belgeli değildir, alaylı mektepli farkını bilmeliyiz. Kişiye sorulduğunda, Ne iş yaparsın? Her şeyi yaparım. İnsanların yetişmesinde iki unsur vardır. Ya okullarda eğitim ve öğretimle eskilerin tabiriyle (mektepli), ya da usta çırak ilişkisi ne göre “alaylı olarak” yetiştirilirdi. Bazı insanlar çok kabiliyetli ve becerikli olup, anlama ve kavrama kapasitesi çok yüksektir, çok amaçlı kullanılabilirler. Bunlar için kompleci tabiri söylenir. Mesela bir tekstil atölyesinde reşme, overlok, düz, ilik, düğme, ütü vs. hepsini yapan kişi komplecidir. Benzeri şekilde teknik bir mekanik atölye de torna, freze, kaynak, matkap, zımpara, raspa vs. yapan kişilerde böyledir. Belgesiz adam çalıştırmanın idari bir para cezası olduğu gibi, herhangi bir kaza halinde de ehil, yetkili ve belgeli adam çalıştırmamaktan kaza kusur oranı da işveren aleyhine olacaktır. Hükümet bu konuda branşlaşma ve ihtisaslaşmaya önem vermektedir. Eğitimsiz ve belgesiz adam çalıştırmak işveren için asli kusurlardandır.” dedi.

Soru cevap bölümünün ardından konuşmacılara MAKÜ anmalığı, plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.