İŞKUR İŞ ARAYAN GENÇLER İLE İŞVERENLERİ BULUŞTURDU

YAŞAM 06.10.2021 - 09:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2721+ kez okundu.
 

İŞKUR İŞ ARAYAN GENÇLER İLE İŞVERENLERİ BULUŞTURDU

Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ‘’Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı’’ çerçevesinde gençlere ‘’İş Kulübü Eğitimleri’’ verildi.
Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ‘’Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı’’ (2021-2023)’nın resmi gazetede yayınlanmasının ardından harekete geçerek gençlerin iş hayatlarına girişlerini kolaylaştırmak, üretimde yer almalarını sağlamak, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikli iş gücünü oluşturmak amaçlarıyla ilimizde gençlere yönelik projelerini hayata geçirmeye başladı. Bu kapsamda ilk olarak 15-24 yaş aralığında ki gençlere ‘’İş Kulübü Eğitimleri’’ verildi. Eğitime katılan gençler daha sonra eleman arayan firmalar ile iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Bu sayede hem işverenler kısa süre içerisinde birçok genç ile iş görüşmesi yaparak işçi ihtiyacını karşılama imkanı bulurken, gençler de birçok firma ile iş görüşmesi gerçekleştirdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre AKALIN “Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı’’ Resmi Gazete de yayınlandı. Biz de Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak gençlerin iş hayatına atılmalarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. 2021 yılı Ocak ayından itibaren yılın ilk 9 ayında 1430 gencimizi işe yerleştirdik. 575 gencimizi Aktif İşgücü Programlarından faydalandırdık ve 608 Gencimize İş Kulübü Eğitimleri verildi. Önümüzdeki dönemde bu sayıları çok daha yukarılara çıkarmayı planlıyoruz. Bugün faaliyetimize katılan işverenlerimize ve gençlerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de bunun gibi faaliyetler devam edecek.” dedi. İş arayan ve İşveren buluşmasına katılan işverenler ise kısa zamanda birçok genç iş arayan ile görüşme yapma şansımız oldu. Bu etkinlik sayesinde ihtiyacımız olan personeli sağlayacağız.  
Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ‘’Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı’’ çerçevesinde gençlere ‘’İş Kulübü Eğitimleri’’ verildi.

Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ‘’Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı’’ (2021-2023)’nın resmi gazetede yayınlanmasının ardından harekete geçerek gençlerin iş hayatlarına girişlerini kolaylaştırmak, üretimde yer almalarını sağlamak, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikli iş gücünü oluşturmak amaçlarıyla ilimizde gençlere yönelik projelerini hayata geçirmeye başladı.

Bu kapsamda ilk olarak 15-24 yaş aralığında ki gençlere ‘’İş Kulübü Eğitimleri’’ verildi. Eğitime katılan gençler daha sonra eleman arayan firmalar ile iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Bu sayede hem işverenler kısa süre içerisinde birçok genç ile iş görüşmesi yaparak işçi ihtiyacını karşılama imkanı bulurken, gençler de birçok firma ile iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre AKALIN “Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı’’ Resmi Gazete de yayınlandı. Biz de Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak gençlerin iş hayatına atılmalarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. 2021 yılı Ocak ayından itibaren yılın ilk 9 ayında 1430 gencimizi işe yerleştirdik. 575 gencimizi Aktif İşgücü Programlarından faydalandırdık ve 608 Gencimize İş Kulübü Eğitimleri verildi. Önümüzdeki dönemde bu sayıları çok daha yukarılara çıkarmayı planlıyoruz. Bugün faaliyetimize katılan işverenlerimize ve gençlerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de bunun gibi faaliyetler devam edecek.” dedi.

İş arayan ve İşveren buluşmasına katılan işverenler ise kısa zamanda birçok genç iş arayan ile görüşme yapma şansımız oldu. Bu etkinlik sayesinde ihtiyacımız olan personeli sağlayacağız.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.