İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ’NÜN 97 YILI KUTLANDI

KÜLTÜR 12.03.2018 - 15:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3781+ kez okundu.
 

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ’NÜN 97 YILI KUTLANDI

Burdur da İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 97. Yıl Dönümü nedeniyle hazırlanan “Vatan Destanı” adlı müzikal sunuldu.
Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi’nin birlikte hazırladığı programda, aziz milletimizin ruhunu yansıtan her zaman gururla okuduğumuz İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 97. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Günü vesilesiyle oratoryo gösterisi ve “Vatan Destanı” adlı müzikal sunuldu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Spor Lisesi Öğretmeni Süleyman Göze tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Ayşe Erçıktı tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı konulu sunum Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Yusuf Keleş tarafından yapıldı.   Oratoryo gösterisi ile devam eden programda, Spor Lisesi öğretmenleri Mehmet Can ve Yeliz Aydemir tarafından hazırlanan oratoryo öğrenciler tarafından gösterildi. Akabinde Müzik Öğretmeni Ahmet Polat Karadağ’ın Şefliğinde, Güzel Sanatlar Lisesi orkestra ve korosu tarafından “Vatan Destanı’ adlı müzikal sunuldu.   Program günün anlam ve önemine binaen düzenlenen Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi. Ödül takdimi sırasında “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen Vali Yılmaz, şiir yarışmasında 1. olan öğrenciden yazdığı şiirini okumasını istedi kendisini tebrik etti. Programın sonunda Vali Yılmaz, protokol üyeleri ile birlikte programı düzenleyen Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çekildi.   Vali Yılmaz MAKÜ Konferans Salonundan ayrılmadan günün anlam ve önemine binaen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi ve PTT Başmüdürlüğünün hazırladığı Pul Sergisinin açılışını yaptı. Açılışın ardından sergileri gezen Vali Yılmaz öğrenciler ve  yetkililerden sergiler hakkında bilgi aldı.  
Burdur da İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 97. Yıl Dönümü nedeniyle hazırlanan “Vatan Destanı” adlı müzikal sunuldu.

Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi’nin birlikte hazırladığı programda, aziz milletimizin ruhunu yansıtan her zaman gururla okuduğumuz İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 97. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Günü vesilesiyle oratoryo gösterisi ve “Vatan Destanı” adlı müzikal sunuldu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Spor Lisesi Öğretmeni Süleyman Göze tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Ayşe Erçıktı tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı konulu sunum Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Yusuf Keleş tarafından yapıldı.

 

Oratoryo gösterisi ile devam eden programda, Spor Lisesi öğretmenleri Mehmet Can ve Yeliz Aydemir tarafından hazırlanan oratoryo öğrenciler tarafından gösterildi. Akabinde Müzik Öğretmeni Ahmet Polat Karadağ’ın Şefliğinde, Güzel Sanatlar Lisesi orkestra ve korosu tarafından “Vatan Destanı’ adlı müzikal sunuldu.

 

Program günün anlam ve önemine binaen düzenlenen Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi. Ödül takdimi sırasında “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen Vali Yılmaz, şiir yarışmasında 1. olan öğrenciden yazdığı şiirini okumasını istedi kendisini tebrik etti. Programın sonunda Vali Yılmaz, protokol üyeleri ile birlikte programı düzenleyen Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Vali Yılmaz MAKÜ Konferans Salonundan ayrılmadan günün anlam ve önemine binaen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi ve PTT Başmüdürlüğünün hazırladığı Pul Sergisinin açılışını yaptı. Açılışın ardından sergileri gezen Vali Yılmaz öğrenciler ve  yetkililerden sergiler hakkında bilgi aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.