JANDARMA HAYVAN HIRSIZLIĞI KONUSUNDA VATANDAŞI UYARDI

ASAYİŞ 08.08.2016 - 11:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3459+ kez okundu.
 

JANDARMA HAYVAN HIRSIZLIĞI KONUSUNDA VATANDAŞI UYARDI

Hayvan hırsızlığı şüphelisi (4) şahıs Afyon Çay ilçesinde Burdur İl J.K.lığı ekiplerince yakalanarak getirilmiş, Burdur E-Tipi Kapalı Cezaevine kapatılmışlardır.
Hayvan hırsızlıkları özellikle Kurban Bayramı öncesindeki aylarda artmakta olup, son dönemde ülkemizde gelişen olumsuz hareketleri de fırsat bilen hırsızlar tarafından gerçekleştirilen hayvan hırsızlıklarında artış olmuştur.   Binek tipi araçların arka koltuklarını sökerek, çok kısa bir sürede sığdırabildikleri miktarda büyükbaş hayvanı yükleyerek olay bölgesinden kaçan hayvan hırsızları, 08 Temmuz 2016 tarihinde İl Merkez Gökçebağ köyünden (1) adet buzağı, 11 Temmuz 2016 tarihinde yine Gökçebağ köyünden (3) adet buzağı ve son olarak 04 Ağustos 2016 tarihinde İl Merkez Kuruçay köyünden (1) adet buzağı çalmışlardır.   Hırsızların yakalanması maksadıyla kurulan özel araştırma ekipleri marifetiyle şüphelilerin kullanmış olabilecekleri şüpheli araç profillerine ulaşılmış, komşu illerin kamera kayıt ve plaka tanıma sistemleri de dahil yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilerin araçları tespit edilmiş ve hayvan hırsızlığı şüphelisi (4) şahıs Afyon Çay ilçesinde Burdur İl J.K.lığı ekiplerince yakalanarak getirilmiş, hayvanları çalınan vatandaşlarımızca şüphelilerin teşhisinin yapılması sonucunda, (4) şüpheli şahıs ta Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanarak 07 Ağustos 2016 günü Burdur E-Tipi Kapalı Cezaevine kapatılmışlardır.   Kurban Bayramı öncesinde, vatandaşlarımızın emeğinin ve alın terinin ürünü olan hayvanlarının hırsızlar tarafından çalınmaması maksadıyla, özellikle hayvan barınaklarına ilişkin alarm, aydınlatma, bekçi köpeği gibi fiziki emniyet tedbirlerinin alınması, ayrıca hayvanların arazide veya köylere uzak yerlerde başıboş ve kontrolsüz bırakılmaması ile her türlü şüpheli şahıs ve araç hareketinin Jandarma’ya bildirilmesi önem arz etmektedir.   Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.  
Hayvan hırsızlığı şüphelisi (4) şahıs Afyon Çay ilçesinde Burdur İl J.K.lığı ekiplerince yakalanarak getirilmiş, Burdur E-Tipi Kapalı Cezaevine kapatılmışlardır.

Hayvan hırsızlıkları özellikle Kurban Bayramı öncesindeki aylarda artmakta olup, son dönemde ülkemizde gelişen olumsuz hareketleri de fırsat bilen hırsızlar tarafından gerçekleştirilen hayvan hırsızlıklarında artış olmuştur.

 

Binek tipi araçların arka koltuklarını sökerek, çok kısa bir sürede sığdırabildikleri miktarda büyükbaş hayvanı yükleyerek olay bölgesinden kaçan hayvan hırsızları, 08 Temmuz 2016 tarihinde İl Merkez Gökçebağ köyünden (1) adet buzağı, 11 Temmuz 2016 tarihinde yine Gökçebağ köyünden (3) adet buzağı ve son olarak 04 Ağustos 2016 tarihinde İl Merkez Kuruçay köyünden (1) adet buzağı çalmışlardır.

 

Hırsızların yakalanması maksadıyla kurulan özel araştırma ekipleri marifetiyle şüphelilerin kullanmış olabilecekleri şüpheli araç profillerine ulaşılmış, komşu illerin kamera kayıt ve plaka tanıma sistemleri de dahil yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilerin araçları tespit edilmiş ve hayvan hırsızlığı şüphelisi (4) şahıs Afyon Çay ilçesinde Burdur İl J.K.lığı ekiplerince yakalanarak getirilmiş, hayvanları çalınan vatandaşlarımızca şüphelilerin teşhisinin yapılması sonucunda, (4) şüpheli şahıs ta Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanarak 07 Ağustos 2016 günü Burdur E-Tipi Kapalı Cezaevine kapatılmışlardır.

 

Kurban Bayramı öncesinde, vatandaşlarımızın emeğinin ve alın terinin ürünü olan hayvanlarının hırsızlar tarafından çalınmaması maksadıyla, özellikle hayvan barınaklarına ilişkin alarm, aydınlatma, bekçi köpeği gibi fiziki emniyet tedbirlerinin alınması, ayrıca hayvanların arazide veya köylere uzak yerlerde başıboş ve kontrolsüz bırakılmaması ile her türlü şüpheli şahıs ve araç hareketinin Jandarma’ya bildirilmesi önem arz etmektedir.

 

Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.