JANDARMA KAÇAK İÇKİ VE TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA GEÇİT VERMEDİ

ASAYİŞ 03.01.2018 - 15:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3599+ kez okundu.
 

JANDARMA KAÇAK İÇKİ VE TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA GEÇİT VERMEDİ

Burdur İl ve İlçelerinde kolluk kuvvetleri tarafından emniyet ve asayiş denetimlerinde kaçak içki ve tarihi eser kaçakçılarına izin vermedi.
Burdur İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından kaçakçılıkla mücadele ve kaçakçılık yapan şahısların deşifresine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda Gölhisar ilçesinde yapılan iki ayrı operasyonda çok miktarda kaçak içki ele geçirilmiştir. Ayrıca Ağlasun ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheli bir şahsın evinde ve iş yerinde yapılan aramada Roma Dönemine (M.S. 2. yy.) ait (1) adet mermerden Apollo, Kybele ve Kithara betimlemeli Adak Siteli figür ele geçirilmiştir.   Denizli ilinden getirecekleri kaçak içkileri Gölhisar ilçesi Yusufça beldesinde satacakları duyumu alınan şahıslar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol emniyet ve kontrol devriyesi sırasında durdurulmuş, N.Ş. isimli şahsın kullandığı araçta yapılan aramada; (24) Adet 100 cl 'lik kaçak rakı, (32) adet 100 cl lik kaçak Viski ve (4) adet 100 cl'lik Votka olmak üzere toplam (60) adet 100 cl'lik kaçak içki ele geçirilmiştir.   İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan diğer bir kaçak içki operasyonunda Gölhisar ilçesi ibecik beldesinde ikamet eden S. Y. isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; (8) Adet 20 It'lik kutularda (160) It ve pet şişeler içerisinde (4,5) It olmak üzere toplam (1645) It şarap ele geçirilmiştir.   Her iki olayda ele geçirilen kaçak içkilere Gölhisar C.Başsavcılığının talimatı ile el konulmuş olup, şüpheli şahıslar hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.   Ayrıca Ağlasun İlçesinde HA. isimli şahsın elinde bulundurduğu tarihi eseri satmak için müşteri aradığı duyumu alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Ağlasun ilçesinde ikamet eden H A. isimli şahsın ev ve iş yerinde yaptıkları aramada; Roma Dönemine (M.S. 2. yy.) ait (1) adet mermerden Apollo, Kybele ve Kithara betimlemeli Adak Siteli ele geçirmişlerdir.   Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen tarihi eser Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alınmış, şüpheli H.A. isimli şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.  
Burdur İl ve İlçelerinde kolluk kuvvetleri tarafından emniyet ve asayiş denetimlerinde kaçak içki ve tarihi eser kaçakçılarına izin vermedi.

Burdur İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından kaçakçılıkla mücadele ve kaçakçılık yapan şahısların deşifresine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda Gölhisar ilçesinde yapılan iki ayrı operasyonda çok miktarda kaçak içki ele geçirilmiştir. Ayrıca Ağlasun ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheli bir şahsın evinde ve iş yerinde yapılan aramada Roma Dönemine (M.S. 2. yy.) ait (1) adet mermerden Apollo, Kybele ve Kithara betimlemeli Adak Siteli figür ele geçirilmiştir.

 

Denizli ilinden getirecekleri kaçak içkileri Gölhisar ilçesi Yusufça beldesinde satacakları duyumu alınan şahıslar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol emniyet ve kontrol devriyesi sırasında durdurulmuş, N.Ş. isimli şahsın kullandığı araçta yapılan aramada; (24) Adet 100 cl 'lik kaçak rakı, (32) adet 100 cl lik kaçak Viski ve (4) adet 100 cl'lik Votka olmak üzere toplam (60) adet 100 cl'lik kaçak içki ele geçirilmiştir.

 

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan diğer bir kaçak içki operasyonunda Gölhisar ilçesi ibecik beldesinde ikamet eden S. Y. isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; (8) Adet 20 It'lik kutularda (160) It ve pet şişeler içerisinde (4,5) It olmak üzere toplam (1645) It şarap ele geçirilmiştir.

 

Her iki olayda ele geçirilen kaçak içkilere Gölhisar C.Başsavcılığının talimatı ile el konulmuş olup, şüpheli şahıslar hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

 

Ayrıca Ağlasun İlçesinde HA. isimli şahsın elinde bulundurduğu tarihi eseri satmak için müşteri aradığı duyumu alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Ağlasun ilçesinde ikamet eden H A. isimli şahsın ev ve iş yerinde yaptıkları aramada; Roma Dönemine (M.S. 2. yy.) ait (1) adet mermerden Apollo, Kybele ve Kithara betimlemeli Adak Siteli ele geçirmişlerdir.

 

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen tarihi eser Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alınmış, şüpheli H.A. isimli şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.