JANDARMA KAÇAK KAZI YAPANLARA GEÇİT VERMEDİ

ASAYİŞ 27.03.2018 - 13:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3134+ kez okundu.
 

JANDARMA KAÇAK KAZI YAPANLARA GEÇİT VERMEDİ

Jandarma Kültür ve Tabiat Varlıklarını korumaya yönelik çalışmalara kapsamlı bir şekilde aralıksız devam edilmektedir.
Burdur İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Yeşilova ve Karamanlı ilçelerinde iki farklı olayla ilgili yapılan çalışmalarda izinsiz kazı yapan ve elinde bulundurduğu tarihi eseri satmaya çalışan şahıslar yakalanmışlardır.   Yeşilova ilçesi Aşağıkırlı Köyü’nde l. Derece Sit Alanı olan ören yeri mevkiinde R.İ. ve M.D. isimli şüpheli şahısların izinsiz kazı yaptıkları duyumu alınması üzerine Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, şahıslar belirtilen mevkide (1) adet dedektör, (2) adet kazma, (2) adet kürek, (1) adet traktör ve (1) adet pulluk ile birlikte izinsiz kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır.   İzinsiz kazı yapılan bölgede yapılan araştırma da şüphelilerin (40) cm genişliğinde ve (20) cm derinliğinde (30) adet çukur kazdıkları tespit edilmiştir.Yeşilova Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen kazı malzemelerine el konulmuş, şüpheli şahıslar hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet ’ten işlem yapılmıştır.  Bir diğer olayda Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Karamanlı-Yeşilova karayolu üzerinde şüpheli görülen S. Ç. isimli şahsın aracı durdurularak adli makamlardan alınan arama kararına istinaden üzerinde ve aracında yapılan aramada, (802) adet İslami Döneme ait gümüş sikke ele geçirilmiştir.  Tefenni Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir.  
Jandarma Kültür ve Tabiat Varlıklarını korumaya yönelik çalışmalara kapsamlı bir şekilde aralıksız devam edilmektedir.

Burdur İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Yeşilova ve Karamanlı ilçelerinde iki farklı olayla ilgili yapılan çalışmalarda izinsiz kazı yapan ve elinde bulundurduğu tarihi eseri satmaya çalışan şahıslar yakalanmışlardır.

 

Yeşilova ilçesi Aşağıkırlı Köyü’nde l. Derece Sit Alanı olan ören yeri mevkiinde R.İ. ve M.D. isimli şüpheli şahısların izinsiz kazı yaptıkları duyumu alınması üzerine Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, şahıslar belirtilen mevkide (1) adet dedektör, (2) adet kazma, (2) adet kürek, (1) adet traktör ve (1) adet pulluk ile birlikte izinsiz kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır.

 

İzinsiz kazı yapılan bölgede yapılan araştırma da şüphelilerin (40) cm genişliğinde ve (20) cm derinliğinde (30) adet çukur kazdıkları tespit edilmiştir.Yeşilova Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen kazı malzemelerine el konulmuş, şüpheli şahıslar hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet ’ten işlem yapılmıştır. 

Bir diğer olayda Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Karamanlı-Yeşilova karayolu üzerinde şüpheli görülen S. Ç. isimli şahsın aracı durdurularak adli makamlardan alınan arama kararına istinaden üzerinde ve aracında yapılan aramada, (802) adet İslami Döneme ait gümüş sikke ele geçirilmiştir. 

Tefenni Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.