JANDARMA KAÇAK KAZIYA SUÇÜSTÜ YAPTI

ASAYİŞ 14.08.2017 - 17:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4422+ kez okundu.
 

JANDARMA KAÇAK KAZIYA SUÇÜSTÜ YAPTI

Kültür ve tabiat varlıklarına yönelik yapılan kaçak kazıların önlenmesi kapsamında güvenlik güçlerimiz tarafından çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri;  13 Ağustos 2017 günü Bucak İlçesi Kızılkaya Beldesi Yuva Mahallesi Gavur İni Mevkii’nde izinsiz kazı yapılacağı duyumu alınması üzerine, olay yerine hareket eden İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekipler tarafından M.A. ve M.D.. isimli şahıslar izinsiz kazı yaptıkları esnada ve bu şahıslara gözcülük yaptığı tespit edilen İ.K.,M.Y.,B.B.,ve U.Y isimli şahıslar suçüstü yakalanmışlardır. Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine şüpheli şahıslara ait iki araçta yapılan aramada (1) adet çanta içerisinde Akfil marka Karot, (1) adet Hilti, (10) adet Protek Patlayıcı (Kayaları Delmeye Yarayan Patlayıcı), (20) adet (70) cm uzunluğunda siyah renkli akfil marka karat ucu, (4) adet gri renkli kaya delme ucu, (1) adet Orbus Carben Teknology marka (12) voltluk akü, (1) adet yaklaşık (50) cm uzunluğunda balyoz, (1) adet yaklaşık (50) cm uzunluğunda demir kazık, (5) litre Plastik bidon içerisinde Benzin, (3) kg poşet içerisinde alçı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, yakalanan şüpheli şahıslar ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmışlardır. Kültür ve tabiat varlıkları açısından zengin bir bölgede yer alan ilimiz önemli bir potansiyele sahiptir. Bu değerlerin korunmasına yönelik çalışmalara güvenlik güçlerimiz tarafından aralıksız devam edilmekte olup, vatandaşlarımızın da bu konuda hassasiyet göstererek şüpheli gördükleri durumları zaman kaybetmeden güvenlik güçlerimize bildirmeleri kaçak kazı yapanların yakalanması ve bu değerlerimizin korunması açısından önem arz etmektedir.  
Kültür ve tabiat varlıklarına yönelik yapılan kaçak kazıların önlenmesi kapsamında güvenlik güçlerimiz tarafından çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri;  13 Ağustos 2017 günü Bucak İlçesi Kızılkaya Beldesi Yuva Mahallesi Gavur İni Mevkii’nde izinsiz kazı yapılacağı duyumu alınması üzerine, olay yerine hareket eden İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekipler tarafından M.A. ve M.D.. isimli şahıslar izinsiz kazı yaptıkları esnada ve bu şahıslara gözcülük yaptığı tespit edilen İ.K.,M.Y.,B.B.,ve U.Y isimli şahıslar suçüstü yakalanmışlardır.

Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine şüpheli şahıslara ait iki araçta yapılan aramada (1) adet çanta içerisinde Akfil marka Karot, (1) adet Hilti, (10) adet Protek Patlayıcı (Kayaları Delmeye Yarayan Patlayıcı), (20) adet (70) cm uzunluğunda siyah renkli akfil marka karat ucu, (4) adet gri renkli kaya delme ucu, (1) adet Orbus Carben Teknology marka (12) voltluk akü, (1) adet yaklaşık (50) cm uzunluğunda balyoz, (1) adet yaklaşık (50) cm uzunluğunda demir kazık, (5) litre Plastik bidon içerisinde Benzin, (3) kg poşet içerisinde alçı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, yakalanan şüpheli şahıslar ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmışlardır.

Kültür ve tabiat varlıkları açısından zengin bir bölgede yer alan ilimiz önemli bir potansiyele sahiptir. Bu değerlerin korunmasına yönelik çalışmalara güvenlik güçlerimiz tarafından aralıksız devam edilmekte olup, vatandaşlarımızın da bu konuda

hassasiyet göstererek şüpheli gördükleri durumları zaman kaybetmeden güvenlik güçlerimize bildirmeleri kaçak kazı yapanların yakalanması ve bu değerlerimizin korunması açısından önem arz etmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.