JANDARMA TARİHİ VE SAHTE ESER KAÇAKÇILARINI ENSELEDİ

KÜLTÜR 20.01.2017 - 12:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3849+ kez okundu.
 

JANDARMA TARİHİ VE SAHTE ESER KAÇAKÇILARINI ENSELEDİ

Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından H.A ve A.A isimli şahısların gerçek tarihi eserler ile birlikte sahte eserleri de satma arayışı içinde oldukları ihbarı alınmıştır.
Geçtiğimiz Perşembe günü Ağlasun İlçesi Yeşilbaş Köyünde H.A ve A.A isimli şahıslara ait ev ve eklenti ile araçlarında yapılan aramada; Roma dönemine ait (4) adet Tuğla parçası (1) adet mermer parçası (1) adet günümüz yüzyılına ait toprak testi (1) adet günümüz yüzyılına ait Kur’anı Kerim. (1) Adet sahte Meryem Ana Figürlü heykel ve (3 Adet sahta mermer parçası ele geçirilmiştir. Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen tarihi ve sahte eserler değerlendirilmek üzere Burdur Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiş olup, şüpheli H.A ve A.A isimli şahıslar göz altına alınmıştır. Şahıslar alınan ifadelerinin ardından adli mercilere teslim edilecektir.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından H.A ve A.A isimli şahısların gerçek tarihi eserler ile birlikte sahte eserleri de satma arayışı içinde oldukları ihbarı alınmıştır.

Geçtiğimiz Perşembe günü Ağlasun İlçesi Yeşilbaş Köyünde H.A ve A.A isimli şahıslara ait ev ve eklenti ile araçlarında yapılan aramada; Roma dönemine ait (4) adet Tuğla parçası (1) adet mermer parçası (1) adet günümüz yüzyılına ait toprak testi (1) adet günümüz yüzyılına ait Kur’anı Kerim. (1) Adet sahte Meryem Ana Figürlü heykel ve (3 Adet sahta mermer parçası ele geçirilmiştir.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen tarihi ve sahte eserler değerlendirilmek üzere Burdur Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiş olup, şüpheli H.A ve A.A isimli şahıslar göz altına alınmıştır. Şahıslar alınan ifadelerinin ardından adli mercilere teslim edilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.