JANDARMA TEŞKİLATI 178 YILINI COŞKUYLA KUTLADI

ASAYİŞ 14.06.2017 - 17:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4246+ kez okundu.
 

JANDARMA TEŞKİLATI 178 YILINI COŞKUYLA KUTLADI

Jandarma Teşkilatı’nın Kuruluşunun 178. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenler de jandarma köpek timleri heyecan yarattı.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonunda devam etti. Kutlama programına Vali Şerif Yılmaz olmak üzere, Garnizon Komutanı Tank Alb. Cem Tuce, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirlerinden oluşan protokol katıldı.   Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Asil Alper tarafından Jandarma Komutanlığının tarihçesi okundu. Jandarma Albay Tayfun Dündar’ın açılış konuşmasının ardından, Şehit Annesi Vesile Alyanak Türk Milletine hitaben yazmış olduğu ‘Türk Milleti’ adlı şiirini okudu. Halk Oyunu Usta Öğreticisi Eşref Yurdasiper’in Burdur Yöresine ait Alyazma ve Serenler Zeybeği gösterisi ile devam eden program Jandarma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin takdimiyle sona erdi. Günün anlam ve önemine hitaben düzenlenen Şiir, Resim ve Kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödül töreni sırasında yarışmalara katılan ve derece elde eden bir öğrenci, Vali Yılmaz’ın resmini çizdiği kara kalem portreyi kedisine hediye etti. Şiir dalında birinci olan Muhammet Emin Bulut’ta kendi yazdığı Jandarma isimli şiirini okudu.   Kutlama programları Konferans ve Sergi Salonunun fuaye salonunda açılan resim sergisi ve jandarma teşkilatının kullandığı araç gereç ve teçhizatların bulunduğu stantların gezilmesiyle devam etti. Program suçlu takip ve bomba arama,  iz takip ve uyuşturucu madde arama konusunda eğitilmiş Jandarma Köpek Timlerinin gösterisiyle son buldu. Jandarma ve suçlu takip ve uyuşturucu madde bulma imhası ile görevli köpek timlerinin hareketleri ve başarıları ise seyircileri heyecanlandırdı.  
Jandarma Teşkilatı’nın Kuruluşunun 178. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenler de jandarma köpek timleri heyecan yarattı.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonunda devam etti. Kutlama programına Vali Şerif Yılmaz olmak üzere, Garnizon Komutanı Tank Alb. Cem Tuce, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirlerinden oluşan protokol katıldı.

 

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Asil Alper tarafından Jandarma Komutanlığının tarihçesi okundu. Jandarma Albay Tayfun Dündar’ın açılış konuşmasının ardından, Şehit Annesi Vesile Alyanak Türk Milletine hitaben yazmış olduğu ‘Türk Milleti’ adlı şiirini okudu. Halk Oyunu Usta Öğreticisi Eşref Yurdasiper’in Burdur Yöresine ait Alyazma ve Serenler Zeybeği gösterisi ile devam eden program Jandarma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin takdimiyle sona erdi.

Günün anlam ve önemine hitaben düzenlenen Şiir, Resim ve Kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Ödül töreni sırasında yarışmalara katılan ve derece elde eden bir öğrenci, Vali Yılmaz’ın resmini çizdiği kara kalem portreyi kedisine hediye etti. Şiir dalında birinci olan Muhammet Emin Bulut’ta kendi yazdığı Jandarma isimli şiirini okudu.

 

Kutlama programları Konferans ve Sergi Salonunun fuaye salonunda açılan resim sergisi ve jandarma teşkilatının kullandığı araç gereç ve teçhizatların bulunduğu stantların gezilmesiyle devam etti. Program suçlu takip ve bomba arama,  iz takip ve uyuşturucu madde arama konusunda eğitilmiş Jandarma Köpek Timlerinin gösterisiyle son buldu. Jandarma ve suçlu takip ve uyuşturucu madde bulma imhası ile görevli köpek timlerinin hareketleri ve başarıları ise seyircileri heyecanlandırdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.