KAÇAK KAZICILAR JANDARMADAN KAÇAMADI

KÜLTÜR 25.04.2018 - 13:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3852+ kez okundu.
 

KAÇAK KAZICILAR JANDARMADAN KAÇAMADI

Burdur il J.K.lığınca; Bucak ilçesi Çobanpınar Köyü Karaağaç Mevkiinde izinsiz kazı yapılacağı ihbarı üzerine olay yerine intikal eden Jandarma suçluları göz altına almıştır .
25 Nisan 2018 tarihinde Bucak ilçesi Çobanpınar Köyü Karaağaç Mevkiinde icra edilen operasyonda; D.A., Ş.S. ve M.G.Ö. isimli şüpheli şahıslar (1) adet akü, (1) kg civarında el yapımı patlayıcı madde, (1) adet manila demiri, (1) adet balyoz, (1) adet çekiç, (15) metre kablo, (1) adet demir şiş ve (1) adet ahşap şiş ile birlikte izinsiz kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır.                                 YILLIK KAÇAK KAZI SAYISI DUDAK UÇUKLATTI Burdur ve ilçeleri ile köylerinde meskun mahallerde yıllık olarak yapılan ve jandarma tarafından alınan ihbar neticesinde olay yerinde suçüstü yakalanan kaçak kazı ve bu suça iştirak eden kişilerin sayısı dudak uçuklattı. Geçtiğimiz yıllarda sayıları sınırlı olan kaçak kazı ve bu suçu işleyenlerin sayısı hızla artmayla başlamıştır. Bölgede yapılan kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılarına karşı jandarma ve polis bölgelerindeki denetimleri ise artarak devam etmektedir. Tarihi eser çıkartma sırasında ilkel yöntemler kullanarak kültür varlıklarının zarar görmesine ve tahrip edilmesine neden olunurken, caydırıcı nitelikli cezaların azlığı bu şahısların iştahlarının kabarmasında önemli rol oynadığı değerlendirilmektedir.                            Bucak C. Savcısının talimatı ile ele geçirilen el yapımı patlayıcı madde, patlayıcı madde imha uzmanınca olay yerinde imha edilmiş olup, diğer ele geçen malzemelere de el konulmuştur. Yakalanan şüpheli şahıslar ise gözaltına alınmıştır  
Burdur il J.K.lığınca; Bucak ilçesi Çobanpınar Köyü Karaağaç Mevkiinde izinsiz kazı yapılacağı ihbarı üzerine olay yerine intikal eden Jandarma suçluları göz altına almıştır .

25 Nisan 2018 tarihinde Bucak ilçesi Çobanpınar Köyü Karaağaç Mevkiinde icra edilen operasyonda; D.A., Ş.S. ve M.G.Ö. isimli şüpheli şahıslar (1) adet akü, (1) kg civarında el yapımı patlayıcı madde, (1) adet manila demiri, (1) adet balyoz, (1) adet çekiç, (15) metre kablo, (1) adet demir şiş ve (1) adet ahşap şiş ile birlikte izinsiz kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır.

                                YILLIK KAÇAK KAZI SAYISI DUDAK UÇUKLATTI

Burdur ve ilçeleri ile köylerinde meskun mahallerde yıllık olarak yapılan ve jandarma tarafından alınan ihbar neticesinde olay yerinde suçüstü yakalanan kaçak kazı ve bu suça iştirak eden kişilerin sayısı dudak uçuklattı. Geçtiğimiz yıllarda sayıları sınırlı olan kaçak kazı ve bu suçu işleyenlerin sayısı hızla artmayla başlamıştır. Bölgede yapılan kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılarına karşı jandarma ve polis bölgelerindeki denetimleri ise artarak devam etmektedir. Tarihi eser çıkartma sırasında ilkel yöntemler kullanarak kültür varlıklarının zarar görmesine ve tahrip edilmesine neden olunurken, caydırıcı nitelikli cezaların azlığı bu şahısların iştahlarının kabarmasında önemli rol oynadığı değerlendirilmektedir.                           

Bucak C. Savcısının talimatı ile ele geçirilen el yapımı patlayıcı madde, patlayıcı madde imha uzmanınca olay yerinde imha edilmiş olup, diğer ele geçen malzemelere de el konulmuştur. Yakalanan şüpheli şahıslar ise gözaltına alınmıştır

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.