KADINA DÜŞMAN POLİTİKALARI ÜRETENLER CİNAYET ORTAĞIDIR

YAŞAM 22.07.2020 - 15:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3299+ kez okundu.
 

KADINA DÜŞMAN POLİTİKALARI ÜRETENLER CİNAYET ORTAĞIDIR

Burdur CHP Kadın Kolları Üyeleri yaptıkları basın açıklamasında hoyrat bir el tarafından vahşi bir şekilde hayatına son verilen Pınar Gültekin için basın açıklaması yaptılar
Burdur CHP Kadın Kolları Başkanı Ziynet Gezer yaptığı açıklamada: 27yaşında bir fidanı soldurdular, gülüşünü ve hayallerini hoyratça bir elin marifetiyle çaldılar. Her gün bir kız kardeşimiz hayattan yakınlarından koparılırken kadınları koruyan 6284 sayılı yasa ve İstanbul sözleşmesini tartışmaya açıp kaldırmaya çalışıyorlar. 2010 yılında İstanbul sözleşmesi yokken devletin koruma talebini kabul etmediği Ayşe Paşalının ölümü halen  hafızalarda iken kadınları koruyan İstanbul sözleşmesinden ve haklarımızdan vaz geçmemiz söz konusu değildir. Pınar Güktekin ve diğer kadınlarımızın en temel hakları olan yaşam hakları ellerinden sanki birileri tarafından ellerinden alınmıştır. Pınar Gültekin vahşice öldürülüp parçalanıp yakıldı. Ve üstelik savunmasız bir şekilde üzerine beton dökülürken insanlıkta ölmüştür. Bunlardan habersizmiş gibi bazı yorumlar ile benzetmelerdeki gibi sınıflandırmaları da kabul etmiyoruz. “ya benimsin yada toprağın” diyen sokak jargono ile buradaki cinayeti ifade eden erkeklerin söylemleriyle sabrımız zorlanmaktadır. İstanbul sözleşmesini tartışmaya açanlar kaldıracağız naraları atanlar Pınar ve diğer kadınlarımızın ölümünden sorumludur.                             KADINLAR OLARAK SUSMAYACAĞIZ Eşitsizliği fıtrata bağlayanlarla, sokakta yürümemizi, kahkaha atmamızı iffetsizlik sayanlarla, uğranılan taciz ve tecavüzü etek boyu ile ölçenlerle ve kadınları evlere hapsetmek için İslam ve dini kendisine has üslup ile yorumlayanlar ile fetva verenler ile mücadele edeceğiz kısaca eşit ve hakça yaşayacağız. Kadın cinayetleri ve çocuk istismarcılarına caydırıcı yasaların kısa sürede çıkarılmasından yanayız. Mahkemelerde kravat taktı diye iyi hal indirimi yapılmasını kabul etmiyoruz. Bu günün Türkiyesi’nde bütün değerleri ile yağmalanmış intihar haberlerinin krizin pardemi ve ekonominin altında ezilen biz kadınlar hayatlarımızı haklarımızı hedef alan yasa tasarılarına, artarak devam eden kadın cinayetlerine karşı duracağız 6284 sayılı yasayı ve İstanbul sözleşmesinin kaldırılmasına karşı durarak bu konuda en yüksek perdeden kadınların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bize biçilen roller için değil hak ettiğimiz yaşam için var olmaya devam edeceğiz.
Burdur CHP Kadın Kolları Üyeleri yaptıkları basın açıklamasında hoyrat bir el tarafından vahşi bir şekilde hayatına son verilen Pınar Gültekin için basın açıklaması yaptılar

Burdur CHP Kadın Kolları Başkanı Ziynet Gezer yaptığı açıklamada: 27yaşında bir fidanı soldurdular, gülüşünü ve hayallerini hoyratça bir elin marifetiyle çaldılar. Her gün bir kız kardeşimiz hayattan yakınlarından koparılırken kadınları koruyan 6284 sayılı yasa ve İstanbul sözleşmesini tartışmaya açıp kaldırmaya çalışıyorlar. 2010 yılında İstanbul sözleşmesi yokken devletin koruma talebini kabul etmediği Ayşe Paşalının ölümü halen  hafızalarda iken kadınları koruyan İstanbul sözleşmesinden ve haklarımızdan vaz geçmemiz söz konusu değildir.

Pınar Güktekin ve diğer kadınlarımızın en temel hakları olan yaşam hakları ellerinden sanki birileri tarafından ellerinden alınmıştır. Pınar Gültekin vahşice öldürülüp parçalanıp yakıldı. Ve üstelik savunmasız bir şekilde üzerine beton dökülürken insanlıkta ölmüştür. Bunlardan habersizmiş gibi bazı yorumlar ile benzetmelerdeki gibi sınıflandırmaları da kabul etmiyoruz. “ya benimsin yada toprağın” diyen sokak jargono ile buradaki cinayeti ifade eden erkeklerin söylemleriyle sabrımız zorlanmaktadır. İstanbul sözleşmesini tartışmaya açanlar kaldıracağız naraları atanlar Pınar ve diğer kadınlarımızın ölümünden sorumludur.

                            KADINLAR OLARAK SUSMAYACAĞIZ

Eşitsizliği fıtrata bağlayanlarla, sokakta yürümemizi, kahkaha atmamızı iffetsizlik sayanlarla, uğranılan taciz ve tecavüzü etek boyu ile ölçenlerle ve kadınları evlere hapsetmek için İslam ve dini kendisine has üslup ile yorumlayanlar ile fetva verenler ile mücadele edeceğiz kısaca eşit ve hakça yaşayacağız. Kadın cinayetleri ve çocuk istismarcılarına caydırıcı yasaların kısa sürede çıkarılmasından yanayız. Mahkemelerde kravat taktı diye iyi hal indirimi yapılmasını kabul etmiyoruz.

Bu günün Türkiyesi’nde bütün değerleri ile yağmalanmış intihar haberlerinin krizin pardemi ve ekonominin altında ezilen biz kadınlar hayatlarımızı haklarımızı hedef alan yasa tasarılarına, artarak devam eden kadın cinayetlerine karşı duracağız 6284 sayılı yasayı ve İstanbul sözleşmesinin kaldırılmasına karşı durarak bu konuda en yüksek perdeden kadınların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bize biçilen roller için değil hak ettiğimiz yaşam için var olmaya devam edeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.