KADINA ŞİDDET KONUSUNDA PALYATİF ÇÖZÜMLER

GÜNDEM 17.12.2019 - 16:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2676+ kez okundu.
 

KADINA ŞİDDET KONUSUNDA PALYATİF ÇÖZÜMLER

Burdur Valisi Hasan Şıldak koordinesinde “Kadına şiddet” konusundaki toplantı Halk Sağlığı Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı.
Burdur Valisi Hasan Şıldak Başkanlığında yapılan toplantı Halk Sağlığı Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı. Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilmesinin yapılacağı toplantı da “Palyatif” çözümlerin ise çözümlerin masaya geldiğinin altı çizilirken duruma ilişkin analizler yapıldığı bilgisine ulaşıldı. 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, konusunda açıklama yapılmazken, Burdur da il merkezi ve ilçelerde asayiş raporlarına bakıldığında bu sayının ülke geneline göre düşük olduğu ifade edildi.   Burdur valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada; ülkemiz genelinde şu an itibarı ile bütün illerimizde valilerimizin başkanlığında bu toplantı icra edilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanımız Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Adalet Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Diyanet İşleri Bakanlığının ortak imzası yürürlüğe giren 75 maddeden oluşan, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair kanunun uygulanmasında koordinasyonun ve işbirliğinin artırılması üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesinin amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatı ile bütün illerimizde olduğu gibi Burdur’da da Aile içi Şiddetin önlenmesi için çalışan bütün kurumların verilerini değerlendireceğiz.  
Burdur Valisi Hasan Şıldak koordinesinde “Kadına şiddet” konusundaki toplantı Halk Sağlığı Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı.

Burdur Valisi Hasan Şıldak Başkanlığında yapılan toplantı Halk Sağlığı Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı. Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilmesinin yapılacağı toplantı da “Palyatif” çözümlerin ise çözümlerin masaya geldiğinin altı çizilirken duruma ilişkin analizler yapıldığı bilgisine ulaşıldı. 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, konusunda açıklama yapılmazken, Burdur da il merkezi ve ilçelerde asayiş raporlarına bakıldığında bu sayının ülke geneline göre düşük olduğu ifade edildi.

  Burdur valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada; ülkemiz genelinde şu an itibarı ile bütün illerimizde valilerimizin başkanlığında bu toplantı icra edilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanımız Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Adalet Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Diyanet İşleri Bakanlığının ortak imzası yürürlüğe giren 75 maddeden oluşan, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair kanunun uygulanmasında koordinasyonun ve işbirliğinin artırılması üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesinin amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatı ile bütün illerimizde olduğu gibi Burdur’da da Aile içi Şiddetin önlenmesi için çalışan bütün kurumların verilerini değerlendireceğiz.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.