KALKINMANIN YOLU GÖLHİSAR İLÇESİNDEN BAŞLAR

EKONOMİ 17.10.2021 - 10:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2082+ kez okundu.
 

KALKINMANIN YOLU GÖLHİSAR İLÇESİNDEN BAŞLAR

Burdur Gölhisar İlçesinde grup şirketler ile birçok alanda çalışmalarını sürdüren Orallar holdingin açılışı ve kenevir hasadı vali Ali Arslantaş tarafından yapıldı
Kenevir Hasat töreni öncesi Orallar grubunun yeni şirketleri olan, kenevir araştırma geliştirme çalışmalarını yürütecek KABALİS Tarım A.Ş., Yerli ve Milli Otomasyon Sistemleri sloganıyla tarım teknolojileri araştırma ve üretimini yürütecek olan TARGE Otomasyon A.Ş. ve Orallar Plaza’nın açılışı yapıldı. Gölhisar İlçesinde Grup Şirketleri konusunda bilgi veren Orallar Grup şirketleri hakkın da bilgi veren şirketlerin yönetim kurulu başkanı Fatih Oral, şu anda şirketlerimiz az sayıda faaliyet alanları konusunda çalışmalar yürütmektedir. Esasen şirketlerin faaliyet alanları arasında yer alan kenevir ekimi önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir. İnşaattan otomotiv ve mobilya sektörüne kadar çalışma yürütmektedir. Burdur Gölhisar ilçesinde Kenevir ekimi ve hasadı ilk kez gurup şirketleri tarafından yapılmaktadır. Burdur’da ve ülkemizde yaygınlaştırılması ve endüstriyel yatırımı için araştırma geliştirme çalışmalarına öncülük eden Orallar Grup Şirketleri tarafından, bu doğrultuda iki yıldır Gölhisar ilçesinde 17 dönüm arazide yapılan ekim süreçleri için sürdürülen Ar-Ge çalışmalarının önemli safhalarından birisi olan kenevir hasatı bugün gerçekleşen törenle yapıldı. Orallar Grup Yönetim ve yatırım danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Şehzan Seçen, açılış konuşmasında: Bir dönem ekimi tamamen yasaklanan Kenevir bitkisi yaklaşık üç yıl önce izinlerin alınması ile yeniden belli bölgelerde ekimis yapılmaya başlandı. Ülkemiz de ıspanak için yapılan propaganda maalesef kenevir için yapılamadı. Emin olun kenevir bugün için yatırım için çok daha kıymetli şu anda şahit olduğumuz bu yeşil manzara Türkiye Cumhuriyetinin geleceği olabilir. Petrol yatakları aranma yerine bu bitkiye yatırım yapılabilir. Biz sadece öncü olmak istemiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyetinin geleceğine katkı sunmak istiyoruz dedi. Konuşmaların ardından kenevir hasadı başladı. Yatırım danışmanı yüksek Ziraat Mühendisi Şehzan Seçen kenevir bitkisinin hasadı için şimdilik elimiz de hasat için uygun makine yok fakat gurup yönetimimiz üniversiteler ile istişare yaparak bu konu da yeni makine yapmak için arayış içindedir Burdur Valisi Ali Arslantaş Kenevirin çok seçenekli bir bitki olduğunu yasak olanın ise kenevirin bir başka çeşidi olduğunu söyledi . Aslantaş kenevir bitkisinin endüstride kullanıldığı alanlar Otomotiv, giyim, kozmetik ve ilaç sektörü gibi birçok alanda kullanılan kenevir ilimizin önünü açacak ürünlerden birisidir. İlimize hayırlar getireceğini düşündüğümüz bu sektörün geliştirilmesi için her zaman üreticinin yanında olacağız. Yanlış bir algıdan dolayı Hint Keneviri gibi zararlı madde içerdiği düşünülen bu kenevir bitkisi endüstriyel bir üründür..    
Burdur Gölhisar İlçesinde grup şirketler ile birçok alanda çalışmalarını sürdüren Orallar holdingin açılışı ve kenevir hasadı vali Ali Arslantaş tarafından yapıldı

Kenevir Hasat töreni öncesi Orallar grubunun yeni şirketleri olan, kenevir araştırma geliştirme çalışmalarını yürütecek KABALİS Tarım A.Ş., Yerli ve Milli Otomasyon Sistemleri sloganıyla tarım teknolojileri araştırma ve üretimini yürütecek olan TARGE Otomasyon A.Ş. ve Orallar Plaza’nın açılışı yapıldı.

Gölhisar İlçesinde Grup Şirketleri konusunda bilgi veren Orallar Grup şirketleri hakkın da bilgi veren şirketlerin yönetim kurulu başkanı Fatih Oral, şu anda şirketlerimiz az sayıda faaliyet alanları konusunda çalışmalar yürütmektedir. Esasen şirketlerin faaliyet alanları arasında yer alan kenevir ekimi önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir. İnşaattan otomotiv ve mobilya sektörüne kadar çalışma yürütmektedir.

Burdur Gölhisar ilçesinde Kenevir ekimi ve hasadı ilk kez gurup şirketleri tarafından yapılmaktadır. Burdur’da ve ülkemizde yaygınlaştırılması ve endüstriyel yatırımı için araştırma geliştirme çalışmalarına öncülük eden Orallar Grup Şirketleri tarafından, bu doğrultuda iki yıldır Gölhisar ilçesinde 17 dönüm arazide yapılan ekim süreçleri için sürdürülen Ar-Ge çalışmalarının önemli safhalarından birisi olan kenevir hasatı bugün gerçekleşen törenle yapıldı.

Orallar Grup Yönetim ve yatırım danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Şehzan Seçen, açılış konuşmasında: Bir dönem ekimi tamamen yasaklanan Kenevir bitkisi yaklaşık üç yıl önce izinlerin alınması ile yeniden belli bölgelerde ekimis yapılmaya başlandı. Ülkemiz de ıspanak için yapılan propaganda maalesef kenevir için yapılamadı. Emin olun kenevir bugün için yatırım için çok daha kıymetli şu anda şahit olduğumuz bu yeşil manzara Türkiye Cumhuriyetinin geleceği olabilir. Petrol yatakları aranma yerine bu bitkiye yatırım yapılabilir. Biz sadece öncü olmak istemiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyetinin geleceğine katkı sunmak istiyoruz dedi.

Konuşmaların ardından kenevir hasadı başladı. Yatırım danışmanı yüksek Ziraat Mühendisi Şehzan Seçen kenevir bitkisinin hasadı için şimdilik elimiz de hasat için uygun makine yok fakat gurup yönetimimiz üniversiteler ile istişare yaparak bu konu da yeni makine yapmak için arayış içindedir

Burdur Valisi Ali Arslantaş Kenevirin çok seçenekli bir bitki olduğunu yasak olanın ise kenevirin bir başka çeşidi olduğunu söyledi . Aslantaş kenevir bitkisinin endüstride kullanıldığı alanlar Otomotiv, giyim, kozmetik ve ilaç sektörü gibi birçok alanda kullanılan kenevir ilimizin önünü açacak ürünlerden birisidir. İlimize hayırlar getireceğini düşündüğümüz bu sektörün geliştirilmesi için her zaman üreticinin yanında olacağız. Yanlış bir algıdan dolayı Hint Keneviri gibi zararlı madde içerdiği düşünülen bu kenevir bitkisi endüstriyel bir üründür..

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.