KAMİL ÖZCAN, BOSNA HERSEK TARIM İŞ FORMUNDA KONUŞTU

EKONOMİ 31.10.2017 - 15:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3160+ kez okundu.
 

KAMİL ÖZCAN, BOSNA HERSEK TARIM İŞ FORMUNDA KONUŞTU

Türkiye-Bosna Hersek Tarım İş Forumu’na, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğini temsilen Genel Başkanımız Kamil ÖZCAN katılım sağladı
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, ulusal anlamda birçok toplantı da hayvancılığın geldiği nokta ve geleceği ile ilgili konuları aktarmakta ve çağın gereklerine göre ülkemizdeki ve Türkiye ile Bosna Hersek arasında Tarımsal İşbirliği imkânlarının ele alınacağı bu foruma katılarak bilgi aktarmaktadır. Özcan bu toplantı da yaptığı konuşmada salona hitaben sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Hem bu platformun oluşmasına vesile olanları, hem de bu salonda yer alanları, şahsım ve temsil etmekte olduğum Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği adına saygı ve sevgiyle selamlarım.   Merkez Birliğinin tarihi süreçlerini ve dünden bugüne faaliyetlerini panelist olarak özetleyen Kamil ÖZCAN, “Kırsalda yaşayan aile tipi küçük ölçekli işletmelerin bitkisel üretimin yanında, özellikle katma değer yaratan ürün seçeneği sunan hayvancılık alanlarının da özendirilmesi ve desteklenmesi kapsamında Merkez Birliği olarak tüm işbirliği ve katkıya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Toplam nüfusunun %60’ı kırsalda bulunan Bosna Hersek’te kırsal refahın artırılması, projelerinizin sığır yetiştiriciliği ayağında yer almanın ve birlikte çalışmanın iki ülkeye de yararlı olacağını düşünmekteyim” dedi. Türkiye, 80 milyon vatandaşına ek olarak, ülkemizi her yıl ziyaret eden yaklaşık 30-35 milyon turistin ve 4 milyon civarındaki göçmenin hayvansal gıda ihtiyacını karşılamak durumundadır. Bu nüfusun süt ve kırmızı et ihtiyacının karşılanması konusunda Yetiştirici Birliklerimiz de önemli görevler üstlenmiştir. Uluslararası birleşmeyi ve kaynaşmayı da tamamlamış olan Merkez Birliğimiz ,20 yıllık dönemde kazanmış olduğu bilgi ve deneyimini, dost ve kardeş ülkelerle paylaşmak amacıyla çeşitli projeler yapmakta ve değişik projelerde yer almaktadır.      
Türkiye-Bosna Hersek Tarım İş Forumu’na, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğini temsilen Genel Başkanımız Kamil ÖZCAN katılım sağladı

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, ulusal anlamda birçok toplantı da hayvancılığın geldiği nokta ve geleceği ile ilgili konuları aktarmakta ve çağın gereklerine göre ülkemizdeki ve Türkiye ile Bosna Hersek arasında Tarımsal İşbirliği imkânlarının ele alınacağı bu foruma katılarak bilgi aktarmaktadır. Özcan bu toplantı da yaptığı konuşmada salona hitaben sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Hem bu platformun oluşmasına vesile olanları, hem de bu salonda yer alanları, şahsım ve temsil etmekte olduğum Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği adına saygı ve sevgiyle selamlarım.

 

Merkez Birliğinin tarihi süreçlerini ve dünden bugüne faaliyetlerini panelist olarak özetleyen Kamil ÖZCAN, “Kırsalda yaşayan aile tipi küçük ölçekli işletmelerin bitkisel üretimin yanında, özellikle katma değer yaratan ürün seçeneği sunan hayvancılık alanlarının da özendirilmesi ve desteklenmesi kapsamında Merkez Birliği olarak tüm işbirliği ve katkıya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Toplam nüfusunun %60’ı kırsalda bulunan Bosna Hersek’te kırsal refahın artırılması, projelerinizin sığır yetiştiriciliği ayağında yer almanın ve birlikte çalışmanın iki ülkeye de yararlı olacağını düşünmekteyim” dedi. Türkiye, 80 milyon vatandaşına ek olarak, ülkemizi her yıl ziyaret eden yaklaşık 30-35 milyon turistin ve 4 milyon civarındaki göçmenin hayvansal gıda ihtiyacını karşılamak durumundadır. Bu nüfusun süt ve kırmızı et ihtiyacının karşılanması konusunda Yetiştirici Birliklerimiz de önemli görevler üstlenmiştir.

Uluslararası birleşmeyi ve kaynaşmayı da tamamlamış olan Merkez Birliğimiz ,20 yıllık dönemde kazanmış olduğu bilgi ve deneyimini, dost ve kardeş ülkelerle paylaşmak amacıyla çeşitli projeler yapmakta ve değişik projelerde yer almaktadır.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.