KAMU-SEN BAŞKANLARI MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARINA İTİRAZ ETTİ

GÜNDEM 15.01.2021 - 14:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3142+ kez okundu.
 

KAMU-SEN BAŞKANLARI MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARINA İTİRAZ ETTİ

Kamu-Sen Şube Başkanı Orhan Akın; Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkileri hiç kuşkusuz dar ve sabit gelirliler üzerinde görülmektedir. Bugün artık memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir" dedi.
   Burdur Kamu-Sen Şube Başkanı Orhan Akın ve Sendikaya bağlı Başkanlar Burdur PTT’den Bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a, Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve Covit-19 Pandemi süreci içinde insanımızın çare arar hale geldiği gibi Memur ve Emekli yaşam koşullarının bir nebze yaşanabilir hale gelmesi gerektiğine inandıklarını Başbakana Memur Yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında memur ve emeklilerimizin kayıplarının telafisi için çözüm üretilmesi içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Çalışma Aile ve Sosyal İşler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a iletilmesi için Türkiye'nin dört bir yanından ek zam verilmesi talebimizi içeren mektuplar gönderdik. Kamu-Sen Şube Başkanı Orhan Akın, Burdur PTT’si önünde yaptığı açıklamada 2021 yılı içinde yılın her iki yarısı içinde 3 zam yapılmış toplam da ise kümülatif 6.1 oranında zam yapılması kararlaştırılmıştır. Buna karşın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2021 yılı için öngörülen enflasyonu . 9.4 olarak açıklanmıştır. Memur ve emekli maaşlarının daha şimdiden enflasyon karşısında eriyeceği şimdiden kesin gözüyle bakılmaktadır. Bize göre Ocak ayında artan maaş dilimi Mart ayındaki vergi dilimindeki artışa gidecektir. Hal böyleyken memur ve emeklilerimizin alım gücü 2021 yılı yarısında eriyecektir. Enflasyon farkının alım gücünde bir telefi içermediği gibi aksine geç kalmış bir mahsuplaşma ile emekli ve memurların reel anlamda sıfır zam yapıldığının tescili olduğu unutulmamalıdır. Bütün dünyayı etkisi altına alan Covit-19 salgını çerçevesinde  devletimiz salgın sürecinin ekonomik etkilerini azaltmak için farklı sektörlere yönelik ekonomik destek tedbirlerini hayata geçirmiştir. Ülkemiz de desteğe en çok ihtiyaç duyan dar gelirli insanımız ile birlikte maaşları her gün eriyerek sorunlarına çözüm olmayan kamu çalışanları ve emeklileridir. Bu çerçevede kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaş artışlarının gerçekleşen oran üzerinden yapılmasını yoksulluk sınırı üstünde ve refah payının temel alındığı bir mantık içinde belirlenmesi gereklidir.
Kamu-Sen Şube Başkanı Orhan Akın; Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkileri hiç kuşkusuz dar ve sabit gelirliler üzerinde görülmektedir. Bugün artık memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir" dedi.

   Burdur Kamu-Sen Şube Başkanı Orhan Akın ve Sendikaya bağlı Başkanlar Burdur PTT’den Bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a, Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve Covit-19 Pandemi süreci içinde insanımızın çare arar hale geldiği gibi Memur ve Emekli yaşam koşullarının bir nebze yaşanabilir hale gelmesi gerektiğine inandıklarını Başbakana Memur Yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında memur ve emeklilerimizin kayıplarının telafisi için çözüm üretilmesi içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Çalışma Aile ve Sosyal İşler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a iletilmesi için Türkiye'nin dört bir yanından ek zam verilmesi talebimizi içeren mektuplar gönderdik.

Kamu-Sen Şube Başkanı Orhan Akın, Burdur PTT’si önünde yaptığı açıklamada 2021 yılı içinde yılın her iki yarısı içinde 3 zam yapılmış toplam da ise kümülatif 6.1 oranında zam yapılması kararlaştırılmıştır. Buna karşın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2021 yılı için öngörülen enflasyonu . 9.4 olarak açıklanmıştır. Memur ve emekli maaşlarının daha şimdiden enflasyon karşısında eriyeceği şimdiden kesin gözüyle bakılmaktadır. Bize göre Ocak ayında artan maaş dilimi Mart ayındaki vergi dilimindeki artışa gidecektir. Hal böyleyken memur ve emeklilerimizin alım gücü 2021 yılı yarısında eriyecektir. Enflasyon farkının alım gücünde bir telefi içermediği gibi aksine geç kalmış bir mahsuplaşma ile emekli ve memurların reel anlamda sıfır zam yapıldığının tescili olduğu unutulmamalıdır.

Bütün dünyayı etkisi altına alan Covit-19 salgını çerçevesinde  devletimiz salgın sürecinin ekonomik etkilerini azaltmak için farklı sektörlere yönelik ekonomik destek tedbirlerini hayata geçirmiştir. Ülkemiz de desteğe en çok ihtiyaç duyan dar gelirli insanımız ile birlikte maaşları her gün eriyerek sorunlarına çözüm olmayan kamu çalışanları ve emeklileridir. Bu çerçevede kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaş artışlarının gerçekleşen oran üzerinden yapılmasını yoksulluk sınırı üstünde ve refah payının temel alındığı bir mantık içinde belirlenmesi gereklidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.