KAMUDA AÇIĞA ALINAN PERSONEL İLE İLGİLİ SON DURUM

GÜNDEM 04.08.2016 - 19:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3499+ kez okundu.
 

KAMUDA AÇIĞA ALINAN PERSONEL İLE İLGİLİ SON DURUM

Burdur’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 474 kamu görevlisi açığa alındı. İşte kamuda açığa alınanlarla ilgili açıklamalar ve ayrıntılar.
     Burdur Valiliği’nden yapılan açıklamada: FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmalar  kapsamın da kentte açığa alınan personel sayısı hakkında bilgi verildi. Buna göre, Burdur İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 133, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde önceki rakam 199 iken 22 kişinin daha çeşitli nedenlerle açığa alınması ile son olarak verilen sayı 212 kişiye çıktı, Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 9, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde 11, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde 8 kamu çalışanı iken 1 memurun daha açığa alınması ile açığ3a alınan memur sayısı 9’a çıktı.TKDK İl Koordinatörlüğü’nde 2, Defterdarlıkta 2, İl Jandarma Komutanlığı’nda 2, Meteoroloji İl Müdürlüğü’nde 1, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 3, Gar Müdürlüğü’nde 1, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6’ncı Bölge Müdürlüğü’nde 2, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 1, müftülükte 16, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde 23, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü’nde 2, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nde 20, Tapu Müdürlüğü’nde 1, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde 9, Sağlık Müdürlüğü’nde 6, Burdur Belediyesi’nde 1, Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 1 olmak üzere toplam 451’den 23 kişinin açığa alınmasının ardından 474 kamu personeli açığa alınmıştır. Burdur Valiliği tarafından kamuoyuna bildirilmesi için basın kuruluşlarına gönderilen listeye her geçen gün yenileri eklenmektedir. OHAL kanununa göre yürütmeyi durdurma davası açılamayan açığa alma uygulamasına uğrayan kamu personeli hukuk yollarının açık olması nedeniyle görevli oldukları kamu kurumlarına itiraz dilekçesi verebilmektedir. Öte yandan bazı muhalefet partileri ise oluşturacakları hukuk heyetleri ile soruna çözüm bulmaya çalışacaklarını belirttiler.  
Burdur’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 474 kamu görevlisi açığa alındı. İşte kamuda açığa alınanlarla ilgili açıklamalar ve ayrıntılar.

     Burdur Valiliği’nden yapılan açıklamada: FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmalar  kapsamın da kentte açığa alınan personel sayısı hakkında bilgi verildi. Buna göre, Burdur İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 133, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde önceki rakam 199 iken 22 kişinin daha çeşitli nedenlerle açığa alınması ile son olarak verilen sayı 212 kişiye çıktı, Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 9, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde 11, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde 8 kamu çalışanı iken 1 memurun daha açığa alınması ile açığ3a alınan memur sayısı 9’a çıktı.TKDK İl Koordinatörlüğü’nde 2, Defterdarlıkta 2, İl Jandarma Komutanlığı’nda 2, Meteoroloji İl Müdürlüğü’nde 1, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 3, Gar Müdürlüğü’nde 1, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6’ncı Bölge Müdürlüğü’nde 2, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 1, müftülükte 16, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde 23, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü’nde 2, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nde 20, Tapu Müdürlüğü’nde 1, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde 9, Sağlık Müdürlüğü’nde 6, Burdur Belediyesi’nde 1, Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 1 olmak üzere toplam 451’den 23 kişinin açığa alınmasının ardından 474 kamu personeli açığa alınmıştır.

Burdur Valiliği tarafından kamuoyuna bildirilmesi için basın kuruluşlarına gönderilen listeye her geçen gün yenileri eklenmektedir. OHAL kanununa göre yürütmeyi durdurma davası açılamayan açığa alma uygulamasına uğrayan kamu personeli hukuk yollarının açık olması nedeniyle görevli oldukları kamu kurumlarına itiraz dilekçesi verebilmektedir. Öte yandan bazı muhalefet partileri ise oluşturacakları hukuk heyetleri ile soruna çözüm bulmaya çalışacaklarını belirttiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.