KAMYONCU ESNAFLARIMIZ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR…

SİYASET 14.10.2020 - 16:46, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2888+ kez okundu.
 

KAMYONCU ESNAFLARIMIZ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR…

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na kamyoncu esnafının sorunlarını ve çözümünü sordu…
Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na kamyoncuların sorunları hakkında yazılı soru önergesi verdi Göker, Karayolları Trafik Yönetmeliği gereğince, ticari amaçla yük taşımacılığı yapan ve azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçların şoförleri ile ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan ve taşıma kapasitesi şoförü dahil 9 kişiyi geçen araçların şoförlerinin 24 saatlik herhangi bir süre içinde; toplam olarak 9 saatten ve devamlı olarak 4,5 saatten fazla araç sürmelerinin yasak olduğunu belirten GÖKER, “Kamyoncu esnafları da 24 saat içerisinde izin verilen 9 saat yasal sürüş süreleri sonrası dinlenmeye çekilmek zorundadırlar. Ülkemiz karayolu taşımacılığı için vazgeçilmez önemde olan nakliyeci esnafımızın sayısı bugün 850 bin civarındadır” dedi. Kamyoncu esnafımızın karayollarındaki dinlenme tesislerinin yetersizliği ve ağır tonajlı araçların tesislerden yararlanamaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getiren CHP’li Vekil, “Elbette esnafın kendisi ve vatandaşlarımızın can güvenliği açısından dinlenmeleri önemlidir. Ancak böyle bir zorunluluk getiren Bakanlık, aynı zamanda dinlenme alanlarının yetersizliğine çözüm de üretmek zorundadır. Uygun yer bulamadığı veya tesislere alınmadığı için dinlenme süresini yerine getiremeyen esnaflara, cezalar verilmektedir. Zaten akaryakıt zamları, cezalar ve aldıkları düşük ücretler nedeniyle geçinemez halde olan kamyoncu esnafı, kendilerinden kaynaklı olmayan bu soruna çare üretilmesini beklemektedir” dedi. Pandemi döneminde daha zor günler geçiren esnafın, ÖTV indirimi, hurda teşviki, otoyol geçiş ücretlerinde indirim, cezaların affı gibi taleplerini de sürekli gündeme getirdiğini ve bu konularda destek beklediğini söyleyen GÖKER, bakanlığa bir takım sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Uygun konaklama alanı bulamadıkları için Karayolları Trafik Yönetmeliği gereğince belirlenen dinlenme sürelerini yerine getirmekte zorlanan kamyoncu esnafımızın, yaşadığı bu soruna ve çözümüne dair ne gibi bir açıklamanız vardır? Yoğun karayolu taşımacılığı yapılan güzergahlarda dinlenme alanlarının arttırılması, altyapısı uygun olan mevcut dinlenme tesislerinden ağır tonajlı araçların da yararlandırılmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır? Otoyol geçiş ücretlilerinin yüksekliği nedeniyle bu ücretleri ödeyemeyen kamyoncu esnaflarının geçiş ücretlerinde indirime gidilmesi ve esnafı pandemi döneminde biraz rahatlatmak adına bugüne kadar aldıkları cezaların affı yönünde bir çalışmanız var mıdır? Kamyoncu esnafı tarafından sürekli gündeme getirilen, ÖTV indirimi ve hurda teşviki gibi destekler konusunda Bakanlığınızca atılmış herhangi bir adım var mıdır?  
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na kamyoncu esnafının sorunlarını ve çözümünü sordu…

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na kamyoncuların sorunları hakkında yazılı soru önergesi verdi Göker, Karayolları Trafik Yönetmeliği gereğince, ticari amaçla yük taşımacılığı yapan ve azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçların şoförleri ile ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan ve taşıma kapasitesi şoförü dahil 9 kişiyi geçen araçların şoförlerinin 24 saatlik herhangi bir süre içinde; toplam olarak 9 saatten ve devamlı olarak 4,5 saatten fazla araç sürmelerinin yasak olduğunu belirten GÖKER, “Kamyoncu esnafları da 24 saat içerisinde izin verilen 9 saat yasal sürüş süreleri sonrası dinlenmeye çekilmek zorundadırlar. Ülkemiz karayolu taşımacılığı için vazgeçilmez önemde olan nakliyeci esnafımızın sayısı bugün 850 bin civarındadır” dedi.

Kamyoncu esnafımızın karayollarındaki dinlenme tesislerinin yetersizliği ve ağır tonajlı araçların tesislerden yararlanamaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getiren CHP’li Vekil, “Elbette esnafın kendisi ve vatandaşlarımızın can güvenliği açısından dinlenmeleri önemlidir. Ancak böyle bir zorunluluk getiren Bakanlık, aynı zamanda dinlenme alanlarının yetersizliğine çözüm de üretmek zorundadır. Uygun yer bulamadığı veya tesislere alınmadığı için dinlenme süresini yerine getiremeyen esnaflara, cezalar verilmektedir. Zaten akaryakıt zamları, cezalar ve aldıkları düşük ücretler nedeniyle geçinemez halde olan kamyoncu esnafı, kendilerinden kaynaklı olmayan bu soruna çare üretilmesini beklemektedir” dedi.

Pandemi döneminde daha zor günler geçiren esnafın, ÖTV indirimi, hurda teşviki, otoyol geçiş ücretlerinde indirim, cezaların affı gibi taleplerini de sürekli gündeme getirdiğini ve bu konularda destek beklediğini söyleyen GÖKER, bakanlığa bir takım sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Uygun konaklama alanı bulamadıkları için Karayolları Trafik Yönetmeliği gereğince belirlenen dinlenme sürelerini yerine getirmekte zorlanan kamyoncu esnafımızın, yaşadığı bu soruna ve çözümüne dair ne gibi bir açıklamanız vardır?

Yoğun karayolu taşımacılığı yapılan güzergahlarda dinlenme alanlarının arttırılması, altyapısı uygun olan mevcut dinlenme tesislerinden ağır tonajlı araçların da yararlandırılmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır?

Otoyol geçiş ücretlilerinin yüksekliği nedeniyle bu ücretleri ödeyemeyen kamyoncu esnaflarının geçiş ücretlerinde indirime gidilmesi ve esnafı pandemi döneminde biraz rahatlatmak adına bugüne kadar aldıkları cezaların affı yönünde bir çalışmanız var mıdır?

Kamyoncu esnafı tarafından sürekli gündeme getirilen, ÖTV indirimi ve hurda teşviki gibi destekler konusunda Bakanlığınızca atılmış herhangi bir adım var mıdır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.