KANSER TESTLERİNİN DOĞRULUK ORANI NEDİR?

SAĞLIK 11.12.2018 - 12:23, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3370+ kez okundu.
 

KANSER TESTLERİNİN DOĞRULUK ORANI NEDİR?

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya kanser tarama testleri hakkında yazılı soru önergesi verdi.
Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Sağlık merkezlerinde yapılan kanser testlerinin durumu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi vererek bu konuda bilgi verilmesini istedi: Göker yazılı soru önergesinde bu konuda Hastalarımızdan gelen telefonlarda özellikle kadın hastalarımıza kanser tarama testi yapıldığını, çıkan sonuçlar doğrultusunda kanser olabileceği söylenerek bölge hastanelerine sevk edildiğini, burada yapılan testler sonrasında ise bir şey olmadığı söylenmekte olduğu iddialarını TBMM’ye taşıyan CHP’li Vekil Sağlık Bakanlığına bazı sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Hekimler ve sağlık çalışanlarının önce insan sağlığını düşüneceğinden hareketle tarama testleri ne kadar güvenilirdir? Bu güne kadar kanser taramasından geçen hasta sayısı kaçtır? Bu hastaların kaç tanesinde bir üst hastanede kanser vakası tespit edilmiştir? Yapılan tarama testleri ile hastane sonuçları karşılaştırıldığında testlerin doğruluk oranı yüzde kaçtır  
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya kanser tarama testleri hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Sağlık merkezlerinde yapılan kanser testlerinin durumu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi vererek bu konuda bilgi verilmesini istedi: Göker yazılı soru önergesinde bu konuda Hastalarımızdan gelen telefonlarda özellikle kadın hastalarımıza kanser tarama testi yapıldığını, çıkan sonuçlar doğrultusunda kanser olabileceği söylenerek bölge hastanelerine sevk edildiğini, burada yapılan testler sonrasında ise bir şey olmadığı söylenmekte olduğu iddialarını TBMM’ye taşıyan CHP’li Vekil Sağlık Bakanlığına bazı sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Hekimler ve sağlık çalışanlarının önce insan sağlığını düşüneceğinden hareketle tarama testleri ne kadar güvenilirdir?

Bu güne kadar kanser taramasından geçen hasta sayısı kaçtır?

Bu hastaların kaç tanesinde bir üst hastanede kanser vakası tespit edilmiştir?

Yapılan tarama testleri ile hastane sonuçları karşılaştırıldığında testlerin doğruluk oranı yüzde kaçtır

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.